Kies in 4 stappen de Agile of Scrum training voor jouw POB

Scrum Academy heeft een volledig trainingsprogramma om jouw organisatie Agile te maken. En inmiddels zijn er ook heel erg veel nieuwe aanbieders die tal van trainingen aanbieden. Door die veelheid is het soms moeilijk om voor jezelf te bepalen welke training jij persoonlijk nodig hebt om de volgende stap te maken. Iets met bomen en een bos. Niet fijn, zeker niet nu je zo aan het einde van het jaar de beste training zoekt voor jouw openstaande Persoonlijk Opleidingsbudget.

Met ruim tien jaar ervaring in Agile trainingen, coaching en transformaties, bieden we je graag een simpele keuzegids om snel bij de juiste Agile of Scrum training uit te komen. Met deze vier eenvoudige vragen, kies je de beste Agile training die je nog dit najaar kunt volgen. Perfect dus voor het optimaal benutten van jouw POB.

Als je een keer snel omlaag en omhoog scrolt en het gevoel hebt dat je dit niet helemaal wil lezen, kan je ook direct even bellen of mailen. We helpen je graag persoonlijk met jouw specifieke vraag. Toch eerst even zelf rondkijken? Lees gauw verder!

Zoek je een Agile of Scrum training voor je hele team?

Voor teams hebben we twee vaste programma’s. Die komen we graag verzorgen bij jullie op locatie. Wat veel klanten willen is een Agile & Scrum Essentials training van een dag om eens te proeven van Scrum en Agile. Wanneer teams de knoop doorgehakt hebben en besluiten om Agile te gaan werken, vragen ze ons om een Agile Kickstart te verzorgen. Twee dagen waarin we uitleggen hoe Scrum werkt en direct de huidige werkvoorraad in Scrumvorm gieten. De rest van onze in-company programma’s zijn maatwerk. De onderwerpen die we veel behandelen zijn: Leiderschap, Portfolio management, Agile Roadmaps, Obeya, OKR, Sturen op Resultaat of Kanban. Als je dat nodig hebt, kan je het beste contact met ons opnemen. Lees verder voor een training voor jezelf.

Geïnteresseerd in het coachen en faciliteren van Scrum of Agile teams?

Als je graag organisaties, teams of individuen begeleidt hebben we de volgende Agile en Scrum trainingen voor jou: Scrum Master Training I & Scrum Master Training II of Agile Coach Opleiding I. Welke van deze trainingen je volgt, is afhankelijk van je ervaring. Scrum Master I is een ideale basis als je weinig of geen ervaring hebt met Scrum. Dan leer je precies hoe het Scrum framework werkt en kan je een officieel certificaat halen.

Heb je al een jaar werkervaring als Scrum Master, of heb je je certificaat, kijk dan eens naar de gevorderde trainingen: Scrum Master II en de Agile Coach Opleiding I. Daarin vullen we je rugzak met praktische tools om teams en organisaties naar een hoger plan te tillen.

Heb je alle coach trainingen gehad? Dan kan je je impact nog verder vergroten door ook de omgeving van je team te managen. Daarover gaat de volgende set trainingen.

Ga je aan de slag met de Agile organisatie?

We hebben een aantal trainingen die specifiek gericht zijn op organisatieverandering. We noemen dit ook wel het coachen van Agile Transformaties. Je kijkt dan verder dan het team en neemt de systemen en cultuur van je organisatie onder de loep.

De trainingen waar je in dit geval naar kan kijken zijn de Agile Coach Opleiding I & Agile Coach Opleiding II, Value Driven Portfolio Management (VDPM) en Leading SAFe.

De Agile Coach Opleidingen gaan dieper in op systemen en culturen die een vruchtbare bodem bieden om Agile te werken. Je krijgt ook handvatten om die te introduceren.

Value Driven Portfolio Management (VDPM) is een praktisch raamwerk om betere afstemming te krijgen over toegevoegde waarde binnen de organisatie. Je maakt de transitie van een projectgedreven organisatie naar een waardegedreven organisatie.

In de Leading SAFe training, tenslotte, leer je hoe het populairste systeem werkt om met meerdere Scrum teams samen te werken. Veel organisaties volgen deze standaard, en met de inhoud van deze training kan je direct aansluiten.

Bepaal je graag de inhoud van het werk en wil je dat Agile doen?

Als je graag strategisch en inhoudelijk aan de slag gaat in een team, hebben we deze trainingen voor jou: Product Owner Training I & Product Owner Training II, VDPM en Design Thinking. Ze helpen je om inhoudelijk leiderschap te nemen over een team of team van teams. Je leert hoe je dat praktisch organiseert en hoe je innovatie slim en Agile aanpakt.

De Product Owner I training is een ideale basis als je weinig of geen ervaring hebt met Agile. Je kan er het internationaal gewaardeerd PSPOI certificaat meer halen.

In de Product Owner II training gaan we verder de diepte in met best practices rondom roadmaps, strategieontwikkeling en stakeholdermanagment.

Ben je nieuwe producten in de markt aan het zetten? Dan is de Design Thinking en Lean Startup training relevant voor jou. Deze training geeft een praktische structuur voor groepscreativiteit. Zo kan je sneller de beste ideeën naar de markt brengen. En je gaat ook minder lang door op kansarme ideeën.

Als je in een grotere organisatie met meerdere teams samenwerkt, is Value Driven Portfolio Management (VDPM) ook relevant. Deze training structureert het gesprek over toegevoegde waarde en zorgt ervoor dat je ook als gehele organisatie eerst doet waar je klanten het meest aan hebben.

Een hele leerlijn voor Agile meesterschap!

Een Agile leider of expert is niet snel uitgeleerd. Met ons aanbod kan je jezelf zo ver ontwikkelen in het Agile vak als je wil. Je kan je eigen route uitstippelen met de trainingen die het dichtst bij je talenten en interesses liggen. Wil je na dit artikel nog eens van gedachten wisselen, bel gerust!

Welke training past er bij jouw nieuwe rol?