Obeya training Inschrijven
Optie nemen
Nieuw!

Obeya training

Inschrijven
Optie nemen

Transformeer je organisatie met Obeya

Welkom bij de Obeya Training, dé training die jou en je organisatie helpt om maximale resultaten te behalen door middel van effectief Obeya Management. Obeya is een bewezen methodologie die organisaties over de hele wereld helpt om samenwerking, transparantie en besluitvorming te verbeteren. Met onze training leer je hoe je Obeya kunt implementeren en optimaal kunt benutten om je organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Wat is Obeya?

Obeya is een Japans woord dat “grote kamer” of “grote ruimte” betekent. Het verwijst naar een fysieke of virtuele ruimte waarin teams en stakeholders samenkomen om problemen op te lossen, beslissingen te nemen en de voortgang van projecten te volgen. Het biedt een visueel en interactief platform waarop informatie, doelen, metrics en acties kunnen worden gedeeld en gecoördineerd.

Waarom Obeya?

Obeya brengt verschillende voordelen met zich mee voor organisaties:

1. Verbeterde samenwerking: Obeya bevordert een cultuur van samenwerking en teamwerk. Het stelt teams in staat om gezamenlijk aan uitdagingen te werken, kennis te delen en snel beslissingen te nemen.

2. Transparantie en communicatie: Obeya biedt een visueel platform waarop alle relevante informatie beschikbaar is voor alle teamleden. Dit verbetert de transparantie en bevordert effectieve communicatie tussen teams en stakeholders.

3. Snellere besluitvorming: Met Obeya kunnen teams snel beslissingen nemen door alle relevante informatie binnen handbereik te hebben. Dit versnelt de besluitvormingsprocessen en maakt het mogelijk om snel te reageren op veranderingen en kansen.

4. Focus op waarde: Obeya helpt teams om zich te richten op waardecreatie en klantgerichtheid. Door duidelijk de doelen, metrics en acties te visualiseren, kunnen teams zich concentreren op activiteiten die waarde toevoegen en de organisatiedoelen ondersteunen.

De Scrum Academy Obeya Training

Onze Obeya Training is ontworpen om de benodigde kennis en vaardigheden te bieden om Obeya effectief te implementeren en te gebruiken. Tijdens de training leer je:

 1. De principes en fundamenten van Obeya Management.
 2. Hoe je een Obeya-ruimte kunt opzetten en inrichten, zowel fysiek als virtueel.
 3. Effectieve visuele communicatietechnieken om informatie duidelijk en begrijpelijk te presenteren.
 4. Hoe je de betrokkenheid en samenwerking van teams kunt vergroten.
 5. Praktische tools en technieken om besluitvorming te versnellen en problemen op te lossen.
 6. Het monitoren en meten van de voortgang en prestaties van projecten.
 7. Hoe je Obeya kunt integreren in bestaande Agile, Lean of projectmanagementpraktijken.

Ervaring uit de praktijk bij Schiphol en ING

Erik Bras en Richard de Rijke hebben de training ontwikkeld bij Schiphol Group en ING. Vanaf nu is de training ook voor andere bedrijven te volgen. Dit is een unieke kans om kennis te maken met een nieuwe effectieve manier van Portfolio Management, rijk geïllustreerd met ervaring uit de praktijk. Ze zullen je begeleiden, inspireren en voorzien van waardevolle inzichten en praktische tips.

Investeer in de toekomst van jouw organisatie

Met de Obeya Training investeer je in de toekomst van jouw organisatie. Zou je willen dat jouw organisatie meer klantgericht en wendbaar is? Obeya kan in een dergelijke transformatie een katalysator voor de transformatie zijn. Doordat de hele organisatie hetzelfde overzicht krijgt, vergroot de klantgerichtheid en zuhb keuzes makkelijker. De focus ligt op het continu maximaliseren van de totale waarde van de organisatie. Daarmee onderscheidt Obeya zich ook van andere Management modellen die zich veel meer op het managen van oplossingen richten.

Schrijf je vandaag nog in voor onze Obeya Training en laat jouw organisatie bloeien in een cultuur van samenwerking, transparantie en succes. Neem contact met ons op voor meer informatie of om je in te schrijven. We kijken ernaar uit om samen met jou en jouw team Obeya te verkennen en te omarmen!

Obeya focust op waarde

Obeya is gericht op het maximaliseren van waarde voor de klant, organisatie en medewerker. In plaats van zo veel mogelijk projecten te doen, ga je periodiek evalueren wat de meeste waardevolle inzet is van de beschikbare middelen. Waarde is niet alleen uitgedrukt in geld, maar ook in termen zoals kwaliteit, snelheid, gebruiksvriendelijkheid, effectiviteit en duurzaamheid. Obeya helpt als methodiek de belangrijkste waardes voor de klanten te identificeren en prioriteren. Het beschrijft vervolgens hoe de organisatie middels multidisciplinaire teams tot oplossingen komt die direct bijdragen aan het verbeteren van deze klantwaardes.

In de praktijk focussen bedrijven te veel op het managen van oplossingen en te weinig op de waarde die deze oplossingen leveren. Terwijl juist die waarde essentieel is en bepaalt of je bedrijf succesvol is of niet. De klant is immers niet geïnteresseerd in de geboden oplossingen, maar in de waardes die door middel van deze oplossingen geleverd worden. Bij Obeya ligt de focus juist op het managen van die waarde. Als duidelijk is welke waarde voor de klanten het meest belangrijk is, kan bepaald gaan worden welke oplossingen hierbij het beste passen.

Wat deelnemers zeggen over de Obeya training

“De training overtrof mijn verwachtingen! Ik kan deze dan ook van harte aanbevelen aan Agile professionals, die meer verdieping en vernieuwende methodes zoeken op het gebied van Agile portfolio management. Richard en Erik zijn enthousiast en weten in hun training een mooie mix neer te zetten van werkvormen, die mij van begin tot eind hebben geboeid en veel hebben gebracht. De goed onderbouwde en op ervaring gebaseerde content en methodes, zijn naar mijn mening waardevol, inspirerend en goed toepasbaar.”

“Leerzame twee dagen, gaf mij veel energie. Deelnemers op de juiste manier betrokken door ook persoonlijke ervaring te koppelen aan theorie.”

“Deze training geeft je handvatten om zelf te doen, in plaats van te bedenken hoe anderen iets moeten uitvoeren. Pragmatisch en op waarde gestuurd zonder meteen al een oplossing als uitgangspunt te nemen.”

Theoretisch én praktisch aan de slag met Obeya

In deze 2 daagse training leer je alles over Obeya. De Obeya Training bestaat zowel uit theorie als oefeningen. In kleine groepen kan je oefenen om de theorie in praktijk te brengen. Je leert de basisvaardigheden die nodig zijn om Obeya werkend te krijgen. Tenslotte is er in deze training voldoende tijd om je eigen praktijkvraagstukken te bespreken. Samen met vakgenoten ga je op zoek naar passende antwoorden die Obeya biedt. Je leert van onze vakbekwame trainers uit de praktijk én van elkaar.

De training duurt 2 dagen en telt maximaal 16 deelnemers. Na deze training kan je vol energie zelf aan de slag om door middel van waarde gedreven portfolio management maximale waarde voor jouw klant, organisatie en medewerkers te leveren.

In het kort

 • 2-daagse training
 • Ervaren trainers
 • Praktijk gericht
 • Leer hoe je meer waardevolle projecten realiseert
 • Ook in-company mogelijk

Voor wie?

Onze Obeya Training is geschikt voor professionals in diverse functies en branches, waaronder:

– Projectmanagers en teamleiders
– Agile coaches en Scrum Masters
– Lean-beoefenaars en continu verbeteringsteams
– Productmanagers en producteigenaren
– Managers en leidinggevenden die effectieve samenwerking en besluitvorming willen bevorderen.

Locatie

B. Building 2

John M. Keynesplein 12-46

1066 EP Amsterdam

 

Duur

2 dagen, van 09:00 tot 16:30

Voor wie

Voor Teams, Product Owners, Business Owners en Management en Directie Teams die meer Return on Investment willen uit het projectportfolio.

Talen Nederlands
InCompany

Deze training is ook als in-company training aan te vragen. Dan gaan we direct met het actuele portfolio aan de slag.  

Prijs (ex. BTW)

€ 1195

Waardering

Programma

Dag 1 - Portfolio Managment

 • De principes en fundamenten van Obeya Management.
 • Hoe kun je een Obeya-ruimte kunt opzetten en inrichten, zowel fysiek als virtueel
 • Effectieve visuele communicatietechnieken om informatie duidelijk en begrijpelijk te presenteren.
 • Hoe kun je de betrokkenheid en samenwerking van teams kunt vergroten.

Dag 2 - Value Delivery in de praktijk

 • Praktische tools en technieken om besluitvorming te versnellen en problemen op te lossen.
 • Het monitoren en meten van de voortgang en prestaties van projecten.
 • Hoe kun je Obeya kunt integreren in bestaande Agile, Lean of projectmanagementpraktijken?
 • Obeya in de praktijk
 • Hoe kan ik Obeya implementeren?
 • Q&A

 

Twijfel je welke training bij jou past?

Neem contact op met
Gert-Jan Danenberg

Managing Director & Agile Coach

+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Bel mij terug

Deelnemers over onze trainingen

Manouk Dijk
4 weken geleden
(Translated by Google) Never had such a nice and educational training with a nice atmosphere! Super interactive and applicable! (Original) Nog nooit zo’n fijne en leerzame training gehad met fijne sfeer! Super interactief en toepasbaar!

Pascal Slot
4 weken geleden
(Translated by Google) Really well organised. Nice trainer, very interactive and educational. Lives up to all the rave reviews! (Original) Echt super geregeld. Leuke trainer, heel interactief en leerzaam. Maakt alle lovende reviews waar!

Angela Tamira
3 maanden geleden
(Translated by Google) A super nice 2-day Scrum Master 1 completed at Scrum Academy. Good guidance with many fun working methods so that you can actively get to work yourself. No long PowerPoints, but clear explanations supported by visuals. Supervisor with a lot of practical knowledge, very nice. (Original) Een super fijne 2-daagse Scrum Master 1 afgerond bij Scrum Academy. Goede begeleiding met veel leuke werkvormen waardoor je zelf actief aan de slag gaat. Geen lange PowerPoints maar heldere uitleg ondersteund door visuals. Begeleider met veel kennis uit de praktijk, erg fijn.

Diana van Vessem
3 maanden geleden
(Translated by Google) Interactive training with clear explanations and various playful working methods so that you can get started with the framework immediately. (Original) Interactieve training met duidelijke uitleg, en diverse speelse werkvormen waardoor je direct met het framework aan de slag gaat.

Dmitry Obriskiy
4 maanden geleden
Good quality training, a lot of practice. Kudos to coach Adrie!

Tim van Son
5 maanden geleden
(Translated by Google) Good clear and above all concise approach to the Agile Coach training given by Roy who delivers this very enthusiastically, energetically and with passion. Nice interactive working methods, lots of techniques and we had a lot of fun during the three days. Recommended! (Original) Goede duidelijke en vooral kernachtige benadering van de Agile Coach training gegeven door Roy die dit zeer enthousiast, energiek en met passie brengt. Fijne interactieve werkvormen, veel technieken en ook veel plezier gehad de drie dagen. Aanrader!

Johan de Meijer
5 maanden geleden
(Translated by Google) In the meantime, I followed Scrum Master, Product Owner, VDPM and Agile Coach training courses at Scrum Academy. Chosen 4 times for a reason. The last one was Agile Coach in June 2023. And big compliments; I left the training with more energy than I went into. Not only in terms of knowledge, but the structure of the training was also so good that it gave you energy. I have seen 0 PowerPoint slides, everything very clear and directly applicable in practice. Recommended! (Original) Ondertussen Scrum Master, Product Owner, VDPM en Agile Coach trainingen gevolgd bij Scrum Academy. Niet voor niets 4x gekozen. De laatste was Agile Coach in juni 2023. En grote complimenten; ik ben de training uitgelopen met meer energie dan ik erin stapte. Niet alleen qua kennis, maar de opbouw van de training was ook zo goed dat je er energie van kreeg. Ik ben 0 PowerPoint slides gezien, alles heel duidelijk en direct toepasbaar in de praktijk. Aanrader!

Sarah Lee Peralta
7 maanden geleden
(Translated by Google) A very nice and clear training. The structure of the training is good and there is a lot of interaction with living subjects. There is also plenty of room for personal questions and learning goals. (Original) Een hele fijne en duidelijke training. De opbouw van de training is goed en er is veel interactie met levende onderwerpen. Verder is er genoeg ruimte voor persoonlijke vragen en leerdoelen.

Ivo van der Ent
7 maanden geleden
Excellent training for Product owner. Learned a lot in a very engaging way.
Lees alle reviews op Google

Deze bedrijven gingen je voor

Zij kiezen voor een Agile Transformatie met Scrum Academy

6 redenen
om voor de Obeya training te kiezen

 • Trainers uit de praktijk

 • Interactief en Energiek

 • Score van 4.8 / 5 sterren op Google

 • Direct toepasbaar

 • Meer resultaat met minder werkdruk

 • Ruimte voor jouw praktijkvragen

Is dit niet de training die je zoekt? Bekijk onze andere trainingen: