Blog

Wij zijn gek op agile en scrum en delen graag onze laatste inzichten in prikkelende blogs en hands-on tips.

Zet je wereld in beweging! Met een agile organisatie die leeft en beweegt

Met de campagne ‘Zet je wereld in beweging’ stimuleren we professionals om zichzelf opnieuw uit te vinden. De wereld om zich heen op een inspirerende manier in beweging te zetten. En daarmee een zelfverzekerde inspirator te zijn voor de omgeving. Wat wij vooral belangrijk vinden is dat er een continu proces van leren en ontwikkelen tot stand komt. Dus geen eenmalig oppoets of verbeterprogramma, maar een houding en gedrag waarbij het logisch is om continu te verbeteren. Waarom en hoe? Dat legt Gert-Jan in deze blog uit.

Lees meer

Hoe werkt een Agile team? Een rockband als voorbeeld. Deel 2

Hoe agile is een rockband? In deel beschreef ik hoe de band waarin ik speel van nature heel veel agile uitgangspunten handen en voeten geeft. In deel 2 nog meer praktische echte voorbeelden hoe wij als rockband agile door het leven gaan. Met als doel van deze blog: maak van agile geen rocket science, maar hou het lekker praktisch. Natuurlijk hebben wij jaren van teambuilding achter de rug, maar wij blinken ook uit in gezond verstand. Hierbij set 2! Dit lees je in ongeveer 4 minuten weg.

Lees meer

Managers grootste belemmering in agile transitie

Als ik iemand vertel dat ik organisaties begeleid met hun transitie naar een agile organisatie, dan hoor ik steeds vaker: “Ja, wij werken ook agile!”. Veel bedrijven pretenderen agile te werken, maar je kunt je afvragen of ze een agile organisatie zijn of dat er een paar teams scrummen. Volgens een onderzoek van Scrum Alliance, ervaart ruim 70% van de mensen die agile werken spanningen tussen hun teams en de rest van de organisatie. Ik herken dit beeld wel. Bij veel organisaties doe ik de speedboat game met agile teams om uit te vinden wat het meest belemmert in hun agile manier van werken. Er komen dan steevast twee items op tafel: IT capaciteit en het management. En als je luistert naar de voorbeelden, dan bedoelen ze de organisatie.

Lees meer

Hoe werkt een Agile team? Een rockband als voorbeeld

Naast managing director en Agile Coach ben ik muzikant. In een heel agile band: Dann Hill. We zijn een coverband die liedjes van vandaag speelt in een behoorlijk stevig akoestisch jasje. Zonder dat de band dit bewust doet, omarmt ze allerlei Agile Principles en uitgangspunten. Agile in een band? Hoe kan dat nou? Muzikanten zijn toch allemaal eigenwijze alpha mannetjes en al helemaal geen teamplayers? En hoezo Agile? Jullie spelen covers, die songs staan toch helemaal uitgeschreven vast? Aan de hand van deze blog neem ik je mee in hoe een agile team werkt. In twee delen, zodat je iedere keer ongeveer 5 minuten leest.

Lees meer

De roleshift van Project Manager naar Product Owner is geen kleinigheidje

Ooit was je Project Manager en plots werd de organisatie Agile en was je ineens Product Owner. So far so good. Je gaat aan de slag met mooie plannen, een backlog met nog veel meer ideeën. Je stakeholders zijn aanwezig bij de sprint review van je team en raken geïnspireerd. Hun wensen zijn eindeloos en je ziet het moment waarop je je minimal viable product naar de markt wil brengen snel op je af komen. Je vraagt je team om nog even snel een feature toe te voegen en ze zeggen dat het technisch gezien helaas nog niet kan. Tijdens een van je slapeloze nachten bedenk je je dat Product Owner zijn toch echt een vak is.

Lees meer

Agile en Scrum: van hype naar nieuwe norm

In de IT sector is Agile en Scrum inmiddels gemeengoed. In andere sectoren wordt er volop van PRINCE II traditioneel projectmanagement overgestapt op Agile en Scrum. Soms als bewuste keuze om de klant centraal te stellen en sneller te kunnen innoveren. Maar soms ook om mee te doen met een hype. Dan hoor je gerust een manager zeggen: “wij zijn per 1-1-2018 agile!”. Die heeft van agile niet veel meegekregen. Je plant namelijk geen einddatum voor een cultuurverandering. Je kan natuurlijk wel op 1-1-2018 starten met je agile reis.

Lees meer

‘Wannabe’ Agile organisaties écht omvormen. De geweldige opdracht voor de Agile Coach

“Agile Coaching? Dat is toch zeker niet nodig?”. Scrum is lightweight simple to understand, dus hoe moeilijk kan het zijn? Op zich een goede en logische gedachte. Scrum is niet complex en Agile is voor mij en veel anderen hartstikke logisch. Maar om Agile en Scrum goed werkend te krijgen in iedere organisatie is het hard werken. Heilige huisjes moeten vaak om. Opgeklopte ego’s naar de prullenbak en verborgen agenda’s open op tafel.

Lees meer

Wat hebben de beste Product Owners gemeen?

Het mooiste werk dat we met ons team afgelopen jaren gemaakt hebben gaat zonder uitzondering gepaard met de beste opdrachtgevers. Je zou een goed team kunnen vergelijken met een race-auto, de piloot met de product owner. Strak getuned, één bonk kracht. Maar zonder een goede piloot zet je geen goede tijden neer. Sterker nog: toppiloten zetten zelfs met matige auto’s goede tijden neer. Maar wat maakt een Scrum Product Owner nu een toppiloot?

Lees meer

Bepaal je focus na een retrospective

Een van de krachtige events uit Scrum is de Retrospective, waarbij het team terugblikt op het product en proces van de afgelopen sprint. Een goede Retrospective draagt bij aan het verhogen van de snelheid en kwaliteit van het team voor de komende sprint. Wouter geeft een handige tip om met de input van de Retrospective aan de slag te gaan.

Lees meer

5 valkuilen om te vermijden wanneer je met Scrum start

“Scrum is lightweight simple to understand, but difficult to master”. Met die opbeurende woorden opent de officiële Scrum Guide. Laat dat je, als Scrum Master en Product Owner, niet weerhouden om te starten met Scrum. Scrum gaat je namelijk ook heel veel opleveren. Toch zie ik vaak dat starten met Scrum, met name in organisaties die niet Agile georganiseerd zijn en vooral op de watervalmethode rusten dat het een hobbelige weg is. Die bumpy road kan een stuk afgevlakt worden wanneer je in ieder geval de volgende veel gemaakte valkuilen vermijdt.

Lees meer