Blog

Wij zijn gek op agile en scrum en delen graag onze laatste inzichten in prikkelende blogs en hands-on tips.

Blog

Dit is waarom jouw maximale prestaties afhangen van de perfecte werk-privé balans

door Anton Vanhoucke | 18 oktober 2019

Er zijn veel dingen in het leven die ik graag zou doen, maar toch niet doe. Gewoon in bed blijven als ik moet werken, die hele zak chips opeten, een Netflix-serie bingewatchen, gewoon uit het raam staren, … Dit zijn korte termijn impulsen die me op lange termijn problemen opleveren.

Blog

Agile veranderaars opgelet! 5 tips voor (nog) meer impact

door Martijn van Asseldonk | 2 oktober 2019

Tik ‘m aan! En vergroot je impact als agile veranderaar zijnde. Het is prettig om te weten waar valkuilen verborgen zitten en waar gouden kansen liggen. Zo krijg jij inzicht in invloed. Ontdek hier de 5 gouden tips voor (nog) meer impact.

Blog

Managementteam opgelet! Er wordt wat anders van jullie gevraagd…

door Adrie Dolman | 25 september 2019

Pauze. Kleine break, groots artikel! Management is zoekende in nieuwe rol. Over hybride managers met focus op waarde creëren, snel aanpassen, beweeglijk zijn. Ontdek waarom de agile organisatie hét systeem voor jouw toekomst is.

Blog

Harmonie in een team? Overrated!

door Martijn van Asseldonk | 20 september 2019

Harmonie, daar zit muziek in. Althans als je het over het plaatselijke muziekgezelschap hebt. Maar zorgt datzelfde woord ook voor de juiste tonen binnen jouw team of bedrijf? Of moet je de boel soms juist even opschudden? Ontdek in een paar minuten waarom prestaties verbeteren als je de harmonie durft te laten varen.

Harmonie in een team

Blog

5 redenen waarom organisaties anno 2019 overstappen op Agile

door Gert-Jan Danenberg | 27 juli 2019

Voor de één is Agile al een buzz woord geworden. Voor de ander is het compleet nieuw.

Er is voor veel bedrijven nog veel te winnen met Agile. Lees hier waarom organisaties massaal overstappen op Agile en zich steeds blijven verbeteren.

Blog

Waarom klanten ons gemiddeld een 9 geven

door Gert-Jan Danenberg |

Bij Scrum Academy houden van interactief trainen. Dat doen we niet omdat we dat alleen maar leuk vinden, of drukke types zijn. Dat doen wij omdat achter onze manier van trainen een wetenschappelijke benadering ligt. Vanuit die benadering blijft informatie veel beter plakken bij deelnemers. Make it stick. Dat is onze bedoeling. Lees hier de 6 pijlers waarop wij onze trainingen bouwen.

Blog

Transparantie is een werkwoord

door Anton Vanhoucke | 4 juni 2019

Het woord transparantie is zwaar aan inflatie onderhevig. Dat is jammer want om effectief te innoveren is het hard nodig. Transparantie staat bij veel bedrijven tussen de kernwaarden maar het wordt vaak enkel met de mond beleden. In dit artikel lees je hoe je transparantie actiever kan inzetten.

Blog

To scale or no to scale. That is the question!

door Steije de Lat | 31 mei 2019

Onlangs gaf Scrum Academy de ‘Masterclass Scaling Agile’ als inhouse training bij Energie Data Services Nederland (EDSN). Benieuwd hoe zij deze training hebben ervaren? In deze blog vragen wij Dorien de Groot van EDSN naar haar ervaringen en learnings.

Blog

Waarom bijna de helft van de start-ups faalt.

door Gert Hans Berghuis | 1 mei 2019

De mooiste misser uit Silicon Valley is nog steeds de Juicero. De Juicero was een sap-pers die je met je Wifi moest verbinden om hem aan de gang te krijgen, en die eigenlijk niks anders deed dan een voorgevulde zak ordinair sap leegdrukken met een veuls te groot appelig apparaat. Inmiddels is het kreng ontmaskerd […]

Blog

China goes Agile..? Jazeker!

door Gert-Jan Danenberg | 26 april 2019

Agile en China, gaat dat eigenlijk wel samen? Het controlemechanisme van de overheid slaat toch iedere wendbaarheid uit organisaties en samenwerking? Decennia van hiërarchische structuren laat in Nederland al behoorlijke sporen na. In China moet dat gigantisch zijn.
Roy en Gert-Jan gaven onlangs agile trainingen in China. Lees hier drie redenen waarom zij denken dat agile in China nog wel eens rap kan gaan.