Scrum Master Training II Inschrijven
Optie nemen

Scrum Master Training II

Inschrijven
Optie nemen

Scrum Master Training II

Jouw teams blijven verrassen en uitdagen met energieke meetings. Dat is je doel! Wil je dat ook bij de 100ste review en retrospective voor elkaar krijgen? Je faciliteerskills verbeteren om het beste uit alle Scrum events te halen? Dan neem je met deze training het heft in handen! Breng je skills als Scrum Master naar een hoger plan met de verdiepende training Scrum Master Training II. Met deze specialistische vervolgtraining zet je de stap naar het volgende niveau van Agile werken. Zo ga je aan de slag met de organisatie, de PO en het team. Als een ware meester wissel je enerverende formats af zodat iedereen bij de les blijft.

Je wilt je verdiepen als Scrum Master

Natuurlijk, jij zet je dagelijks in om de kracht van Agile en Scrum volledig te benutten. Maar je ervaart als Scrum Master ook dat je in een spannend krachtveld actief bent. Je bent de Servant Leader voor de Product Owner, Developers, het management en de organisatie. Tegelijkertijd. Hoe ondersteun je de Product Owner? Hoe ga je om met de teamdynamiek? En hoe zorg je ervoor dat het management meebeweegt in een Agile werkwijze en geen obstakel vormt? De antwoorden op deze vragen en nog veel meer vind je in de Scrum Master Training II. De advanced training voor ervaren Scrum Masters.

Focus op 3 elementen van een advanced Scrum Master

Centraal tijdens de Scrum Master Training II staan de houding, gedrag en skills die je nodig hebt om het beste uit Agile en Scrum te halen. Op deze 3 specifieke elementen verdiepen we de rol van jou als ervaren Scrum Master. Je gaat actief aan de slag met praktische tools om de Product Owner goed te ondersteunen. Je leert teamdynamiek te doorgronden en te vergroten. Tenslotte leef je je in het management in en zorg je dat je de organisatie stap voor stap verandert in een Agile geoliede machine.

Je krijgt concrete tools om discussie in het team en management te leiden en om focus aan te brengen. Belangrijke elementen zoals: heldere communicatie, stakeholdermanagement, transparantie, ondubbelzinnige afspraken maken en betrokkenheid tonen, passeren de revue. We gaan Agile events, zoals de Sprint planning, retrospective en review, langs en leren je hoe je de doelen van deze events gegarandeerd haalt. Online, offline, anywhere.

Aan de slag als Scrum Master 2.0

Na afloop van deze advanced Scrum Master Training stap je vol energie de deur uit met veel nieuwe tools, ervaring en kennis. Je weet hoe je heel effectief als Scrum Master interventies pleegt. Je kent de stadia van teamdynamiek en snapt hoe je conflicten in het team bespreekbaar maakt. En oplost. Je kan de uitdagingen van het middle management in kaart brengen en begrijpt als Scrum Master hoe je hen ondersteunt in hun nieuwe rol om Agile teams aan te sturen.

Past de Scrum Academy stijl bij jou?

De Scrum Master Training II wordt, net zoals onze Scrum Master Training I, gegeven door zeer ervaren trainers en coaches. Jouw voordeel? Ze zijn zelf ook als Scrum Master nog actief in de dagelijkse praktijk. Waardevol, want wij geloven dat je goed faciliteren alleen leert door het te (blijven) doen. Daarom zetten we je ook in deze training veel aan de slag met interactieve oefeningen en praktijkcases. Een deelnemer van de Scrum Master Training II zei laatst: “Aan het eind van deze training had ik niet alleen veel nieuwe kennis, maar ook concrete plannen voor ons bedrijf.”

Certificering tot Scrum Master II

Na afloop van de Scrum Master Training II ontvang je een certificaat van deelname van Scrum Academy. Als je je wilt certificeren als Scrum Master II, kan dat via de certificering PSM II bij Scrum.org. Deze certificering zit niet in de prijs inbegrepen (daardoor kunnen we onze prijsstelling zo scherp houden), maar we kunnen het wel voor je regelen. Als je dat wilt, bestel je het gemakkelijk mee via het inschrijfformulier. Wij regelen dan de rest en verrekenen dat met de factuur. Wel zo makkelijk.

In het kort

 • Leer hoe je jouw team enthousiast laat samenwerken naar hetzelfde doel
 • Vervolg op de Scrum Master training
 • 2 dagen (fysiek)
 • Leer hoe je (remote) Scrum Events faciliteert
 • Leer hoe je jouw teamleden betrokken houdt, ook op afstand
 • Praktijkgerichte training met opdrachten

Voor wie?

Scrum Masters, (startende) Agile Coaches, teamleads en teamleden die werken met een (distributed) team en zich willen ontwikkelen naar een topfacilitator.

 

Locatie

B. Building 2

John M. Keynesplein 12-46

1066 EP Amsterdam

 

Duur

2 dagen (fysiek)
start 9u tot 16:30u

Voor wie

Scrum Masters, (startende) Agile Coaches, teamleads en teamleden.

InCompany

Wil je deze training bij jou op het bedrijf? Dat kan! Bekijk hier de mogelijkheden. Ook in het Engels mogelijk.

 

Prijs (ex. BTW)

€ 1195

Waardering

Programma

Deel 1 - De kunst van Scrum faciliteren

 • Wat doet een facilitator precies?
 • Hoe stel je een doel en uitkomsten op?
 • Hoe ontwerp je de flow van een meeting?
 • Hoe creëer je (online) dialogen in het team en met het team?
 • Hoe blijf je neutraal als facilitator?
 • Hoe pas je je aan aan de volwassenheid van het team?
 • Hoe motiveer ik mijn teamleden?
 • Hoe maak ik mijn team steeds beter?
 • Hoe creëer je een sfeer van samenwerking?

 

Deel 2 - Scrum Events faciliteren

 • Hoe faciliteer ik de Daily Scrum?
 • Hoe help ik bij de Sprint Review (ook wel Demo genoemd)?
 • Hoe organiseer ik effectieve Retrospectives?
 • Hoe herken ik waar ik mijn team het beste mee help?
 • Welke tools zijn er om events mee te faciliteren en hoe werken deze?
 • Hoe houd je iedereen betrokken?
 • Hoe kies je het juiste besluitvormingsproces?
 • Hoe zet je een team alliance op met het team?

 

Twijfel je welke training bij jou past?

Neem contact op met
Gert-Jan Danenberg

Managing Director & Agile Coach

+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Bel mij terug

Deelnemers over onze trainingen

Sarah Lee Peralta
2 weken geleden
(Translated by Google) A very nice and clear training. The structure of the training is good and there is a lot of interaction with living subjects. There is also plenty of room for personal questions and learning objectives. (Original) Een hele fijne en duidelijke training. De opbouw van de training is goed en er is veel interactie met levende onderwerpen. Verder is er genoeg ruimte voor persoonlijke vragen en leerdoelen.

Ivo van der Ent
2 weken geleden
Excellent training for Product owner. Learned a lot in a very engaging way.

Juke Snijders Blok
2 maanden geleden
(Translated by Google) Followed a very pleasant and useful training, the two-day Scrum Master training. Learned a lot about agile, scrum and the role of scrum master! Experienced trainers, varied days, lots of fun. Thank you! (Original) Zeer prettige en nuttige training gevolgd, de tweedaagse training Scrum Master. Veel geleerd over agile, scrum en de rol van scrum master! Ervaren trainers, afwisselende dagen, hoop plezier gehad. Bedankt!

Marino
4 maanden geleden
(Translated by Google) An interactive training in which various tools were offered and put into practice regarding agile transformations. (Original) Een interactieve training waarin verschillende handvatten werden geboden en in de praktijk gebracht betreft agile transformaties.

Desiree Hoving
4 maanden geleden
(Translated by Google) The Agile Coach 1 training was great. Interactive and instructive and plenty of room to exchange knowledge with fellow students. After 3 days full of useful tools and ideas to get started in practice. (Original) De Agile Coach 1 training was geweldig. Interactief en leerzaam en veel ruimte om kennis uit te wisselen met de medecursisten. Na 3 dagen boordevol handige tools en ideeën om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Fred Kamphues
4 maanden geleden
(Translated by Google) Learned a lot that I can immediately apply in practice. (Original) Veel geleerd wat ik direct in de praktijk toe kan passen.

nicole peereboom
4 maanden geleden
(Translated by Google) I followed 2 training courses at the Scrum Academy Agile Coach I and II. Good trainers with a lot of practical experience, interactive and you learn a lot. Highly recommended! (Original) Ik heb 2 trainingen gevolgd bij de Scrum Academy Agile Coach I en II. Goede trainers met veel praktijkervaring, interactief en je leert veel. Een echte aanrader!

ricsi horvath
5 maanden geleden
(Translated by Google) Great training with good interactive parts given by 2 inspiring trainers. Highly recommended if you want to do more with agile working! (Original) Geweldige training met goede interactieve onderdelen gegeven door 2 inspirerende trainers. Een aanrader als je meer wilt doen met agile werken!

Suzanne Steijn
5 maanden geleden
(Translated by Google) Practical and educational! (Original) Praktisch en leerzaam!
Lees alle reviews op Google

Deze bedrijven gingen je voor

Zij kiezen voor een Agile Transformatie met Scrum Academy

6 redenen
om voor de Scrum Master Training II te kiezen

 • Actieve werkvormen

 • Perfecte mix tussen theorie en praktijk

 • Trainers met praktijkervaring

 • Oefenen tijdens de training

 • Met Toolbox, je kan direct aan de slag

 • Gecertificeerd door IC Agile (ICP-ATF)

Is dit niet de training die je zoekt? Bekijk onze andere trainingen: