Agile en Scrum LEGO Simulatie Vraag een voorstel aan

Agile en Scrum LEGO Simulatie

Vraag een voorstel aan

De beste manier om Scrum te leren is het meemaken met LEGO

In deze 1-daagse training ga je als team actief aan de slag met een LEGO Simulatie. Je bouwt aan je team en ontdekt de kracht van Agile en Scrum door het direct toe te passen. Op die manier maak je als team laagdrempelig en heel praktisch kennis met het werken in sprints.

Tijdens de LEGO-Simulatie ontdek je hoe je de afstemming tussen teams organiseert, hoe je kwaliteit borgt, hoe je er voor zorgt dat alles bij elkaar past en hoe je je productiviteit exponentieel verhoogt. Waar Agile werken schuurt met de teamcultuur merk je direct in deze simulatie. Het is een luchtige manier de cultuur bespreekbaar te maken en samen tot betere werkafspraken te komen.

Zo kan jouw interactieve LEGO simulatie eruitzien

Na een korte uitleg over Agile en Scrum, steken we onze handen uit de mouwen. Op basis van een uitgewerkte case gaan we als team met LEGO aan de slag. We hebben verschillende uitdagingen, afhankelijk van de grootte en interesse van het team.

 • Een festival
 • Een stad
 • Een kolonie op Mars.


Stap voor stap ervaar je hoe het is om een Agile team te zijn. Gezamenlijk voel je de betrokkenheid die echte Agile teams ook ervaren. Ook beleef je hoe Agile en Scrum de communicatie in teams bevordert en hoe je steeds beter gaat samenwerken.

Samen sprinten met LEGO Scrum

We organiseren de LEGO Scrum met een team van teams. In Scaled Scrum of Scaled Agile leer je hoe je effectief een sprint planning houdt. Je ervaart ook hoe belangrijk het is om terug te blikken de stakeholders is met een sprint review. Daarnaast leer je de kracht van de sprint retrospective door gezamenlijk het proces te evalueren en te verbeteren. 

Met deze game kan je beoordelen of Agile werken wat voor het team is. Ook als je uiteindelijk niet voor Scrum kiest heb je een interessante teambuilding activiteit meegemaakt, want deze game geeft energie en is heel interactief. Tegelijk is de simulatie gericht op het verbeteren van de samenwerking en teamcultuur.

In het kort

 • Geschikt als eerste kennismaking met Agile en Scrum
 • Interactieve teambuilding
 • 1 dag
 • Gamend leren

Voor wie?

Voor teams die laagdrempelig en met veel energie willen kennismaken met de principes van Agile en de handvatten die Scrum biedt. Ook zeer geschikt voor iedereen die de theorie wel kent, maar nog geen beeld heeft hoe het in de praktijk te brengen. Ideaal als teambuilding activiteit.

Duur

1 dag

Lokatie

Bij jou op het bedrijf of op een locatie naar jouw keuze

Taal

Naast Nederlands ook in het Engels mogelijk. Also available in English.

Prijs

Prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers en locatie

Beschikbare data

In overleg, mogelijkheid om binnen 1 maand te starten

Waardering

Programma

Programma Agile Lego Game voor teams

 • Wat is Agile? 
 • Wat is Scrum en hoe werkt Scrum?
 • Wat is een Product Owner?
 • Wat is een Scrum Master?
 • Wat is een Product Backlog?
 • Hoe werkt een Sprint Planning?
 • Hoe doe ik een Daily Scrum?
 • Wat doe ik in een Sprint Review?
 • Hoe doe ik een goede Sprint Retrospective?
 • Wat betekenen Agile en Scrum voor ons als team?

Twijfel je welke training bij jou past?

Neem contact op met
Gert-Jan Danenberg

Managing Director & Agile Coach

+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Bel mij terug

Deelnemers over onze trainingen

Sarah Lee Peralta
2 weken geleden
(Translated by Google) A very nice and clear training. The structure of the training is good and there is a lot of interaction with living subjects. There is also plenty of room for personal questions and learning objectives. (Original) Een hele fijne en duidelijke training. De opbouw van de training is goed en er is veel interactie met levende onderwerpen. Verder is er genoeg ruimte voor persoonlijke vragen en leerdoelen.

Ivo van der Ent
2 weken geleden
Excellent training for Product owner. Learned a lot in a very engaging way.

Juke Snijders Blok
2 maanden geleden
(Translated by Google) Followed a very pleasant and useful training, the two-day Scrum Master training. Learned a lot about agile, scrum and the role of scrum master! Experienced trainers, varied days, lots of fun. Thank you! (Original) Zeer prettige en nuttige training gevolgd, de tweedaagse training Scrum Master. Veel geleerd over agile, scrum en de rol van scrum master! Ervaren trainers, afwisselende dagen, hoop plezier gehad. Bedankt!

Marino
4 maanden geleden
(Translated by Google) An interactive training in which various tools were offered and put into practice regarding agile transformations. (Original) Een interactieve training waarin verschillende handvatten werden geboden en in de praktijk gebracht betreft agile transformaties.

Desiree Hoving
4 maanden geleden
(Translated by Google) The Agile Coach 1 training was great. Interactive and instructive and plenty of room to exchange knowledge with fellow students. After 3 days full of useful tools and ideas to get started in practice. (Original) De Agile Coach 1 training was geweldig. Interactief en leerzaam en veel ruimte om kennis uit te wisselen met de medecursisten. Na 3 dagen boordevol handige tools en ideeën om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Fred Kamphues
4 maanden geleden
(Translated by Google) Learned a lot that I can immediately apply in practice. (Original) Veel geleerd wat ik direct in de praktijk toe kan passen.

nicole peereboom
4 maanden geleden
(Translated by Google) I followed 2 training courses at the Scrum Academy Agile Coach I and II. Good trainers with a lot of practical experience, interactive and you learn a lot. Highly recommended! (Original) Ik heb 2 trainingen gevolgd bij de Scrum Academy Agile Coach I en II. Goede trainers met veel praktijkervaring, interactief en je leert veel. Een echte aanrader!

ricsi horvath
5 maanden geleden
(Translated by Google) Great training with good interactive parts given by 2 inspiring trainers. Highly recommended if you want to do more with agile working! (Original) Geweldige training met goede interactieve onderdelen gegeven door 2 inspirerende trainers. Een aanrader als je meer wilt doen met agile werken!

Suzanne Steijn
5 maanden geleden
(Translated by Google) Practical and educational! (Original) Praktisch en leerzaam!
Lees alle reviews op Google

Deze bedrijven gingen je voor

Zij kiezen voor een Agile Transformatie met Scrum Academy

Is dit niet de training die je zoekt? Bekijk onze andere trainingen: