Value Driven Portfolio Management training Inschrijven
Optie nemen
Nieuw!fysiek

Value Driven Portfolio Management training

Inschrijven
Optie nemen

Focus op waarde in plaats van op projecten

Value Driven Portfolio Management (VDPM) is een nieuw perspectief op Portfolio Management. De focus ligt op het continu maximaliseren van de totale opbrengst van het portfolio. Daarmee onderscheidt VDPM zich ook van andere Portfolio Management modellen die zich veel meer op het managen van oplossingen richten.

Zou je willen dat jouw organisatie meer klantgericht en wendbaar is? VDPM kan in een dergelijke transformatie een katalysator voor de transformatie zijn. VDPM vergroot de klantgerichtheid en maakt het maken van keuzes makkelijker waardoor een organisatie wendbaarder kan worden.

Ervaring uit de praktijk bij Schiphol en ING

Erik Bras en Richard de Rijke hebben de VDPM training ontwikkeld bij Schiphol Group en ING. Vanaf nu is de training ook voor andere bedrijven te volgen. Dit is een unieke kans om kennis te maken met een nieuwe effectieve manier van Portfolio Management, rijk geïllustreerd met ervaring uit de praktijk.

Het VDPM Framework

VDPM is gericht op het maximaliseren van waarde voor de klant, organisatie en medewerker. In plaats van zo veel mogelijk projecten te doen, ga je periodiek evalueren welke portfolio de meeste waardevolle inzet is van de beschikbare middelen. Waarde is niet alleen uitgedrukt in geld, maar ook in termen zoals kwaliteit, snelheid, gebruiksvriendelijkheid, effectiviteit en duurzaamheid. VDPM helpt als methodiek de belangrijkste waardes voor de klanten te identificeren en prioriteren. Het beschrijft vervolgens hoe de organisatie middels multidisciplinaire teams tot oplossingen komt die direct bijdragen aan het verbeteren van deze klantwaardes.

In de praktijk focussen bedrijven te veel op het managen van oplossingen en te weinig op de waarde die deze oplossingen leveren. Terwijl juist die waarde essentieel is en bepaalt of je bedrijf succesvol is of niet. De klant is immers niet geïnteresseerd in de geboden oplossingen, maar in de waardes die door middel van deze oplossingen geleverd worden. Bij VDPM ligt de focus juist op het managen van die waarde. Als duidelijk is welke waarde voor de klanten het meest belangrijk is, kan bepaald gaan worden welke oplossingen hierbij het beste passen.

Het VDPM Framework bestaat uit Value Management, dat vooral gericht is op het geven van richting aan de organisatie en Value Delivery, dat vooral gericht is op het leveren van waardes door uitvoerende teams. Daarmee is deze training zowel voor directie en management lagen interessant als voor de uitvoerende teams. Het geeft duidelijk inzicht wie waarvoor verantwoordelijk is en hoe iedereen met elkaar samenwerkt om maximale waarde te leveren voor de klant, organisatie en medewerkers.

Wat deelnemers zeggen over de VDPM training

“De training Value Driven Portfolio Management, overtrof mijn verwachtingen! Ik kan deze dan ook van harte aanbevelen aan Agile professionals, die meer verdieping en vernieuwende methodes zoeken op het gebied van Agile portfolio management. Richard en Erik zijn enthousiast en weten in hun training een mooie mix neer te zetten van werkvormen, die mij van begin tot eind hebben geboeid en veel hebben gebracht. De goed onderbouwde en op ervaring gebaseerde content en methodes, zijn naar mijn mening waardevol, inspirerend en goed toepasbaar.”

“Leerzame twee dagen, gaf mij veel energie. Deelnemers op de juiste manier betrokken door ook persoonlijke ervaring te koppelen aan theorie.”

“Deze training geeft je handvatten om zelf te doen, in plaats van te bedenken hoe anderen iets moeten uitvoeren. Pragmatisch en op waarde gestuurd zonder meteen al een oplossing als uitgangspunt te nemen.”

Theoretisch én praktisch aan de slag met Value Driven Portfolio Management

In deze 2 daagse training leer je alles over VDPM. De VDPM Training bestaat zowel uit theorie als oefeningen. Je leert het theoretisch framework, het VDPM Manifest met daarin de principes achter waarde gedreven portfolio management en het VDPM Maturity model dat je kunt gebruiken bij de implementatie van VDPM. Ook ga je in kleine groepen oefenen om de theorie in praktijk te brengen. Je leert de basisvaardigheden die nodig zijn om VDPM werkend te krijgen. Tenslotte is er in deze training voldoende tijd om je eigen praktijkvraagstukken te bespreken. Samen met vakgenoten ga je op zoek naar passende antwoorden die VDPM biedt. Je leert van onze vakbekwame trainers uit de praktijk én van elkaar.

De training duurt 2 dagen en telt maximaal 16 deelnemers. Na deze training kan je vol energie zelf aan de slag om door middel van waarde gedreven portfolio management maximale waarde voor jouw klant, organisatie en medewerkers te leveren.

In het kort

 • 2-daagse training
 • Ervaren trainers
 • Praktijk gericht
 • Leer hoe je meer waardevolle projecten realiseert
 • Ook in-company mogelijk

Voor wie?

Het VDPM Framework bestaat uit Value Management, dat vooral gericht is op het geven van richting aan de organisatie en Value Delivery, dat vooral gericht is op het leveren van waardes door uitvoerende teams. Daarmee is deze training zowel voor directie en management lagen interessant als voor de uitvoerende teams.

 

 

Locatie

B. Building 2

John M. Keynesplein 12-46

1066 EP Amsterdam

 

Duur

2 dagen, van 09:00 tot 16:30

Voor wie

Voor Teams, Product Owners, Business Owners en Management en Directie Teams die meer Return on Investment willen uit het projectportfolio.

Talen Nederlands
InCompany

Deze training is ook als in-company training aan te vragen. Dan gaan we direct met het actuele portfolio aan de slag.

 

Prijs (ex. BTW)

€ 1195

Waardering

Programma

Dag 1 - Portfolio Managment

 • Wat is de kern van Agile?
 • Wat is Portfolio Management?
 • Wat is Value Driven Portfolio Management?
 • Wat zijn de principes achter VDPM?
 • Het VDPM Manifest
 • Wat is Value Management en Value Delivery?
 • Het VDPM Framework

 

Dag 2 - Value Delivery in de praktijk

 • Wat kan VDPM mij brengen?
 • VDPM in de praktijk
 • Hoe kan ik VDPM implementeren?
 • Het VDPM Maturity Model
 • Hoe pas ik VDPM toe in mijn praktijk?
 • Praktijk cases
 • Q&A

 

Twijfel je welke training bij jou past?

Neem contact op met
Gert-Jan Danenberg

Managing Director & Agile Coach

+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Bel mij terug

Deelnemers over onze trainingen

De SAFe training was erg leerzaam. Ik vond het een gezonde combinatie tussen de theorie en praktijk. Geen les waarbij je slides van een PowerPoint presentatie doorloop, maar de PowerPoint slide worden omgezet en real-time opdrachten. Hierdoor bleef de theorie ook echt hangen en weet je ook hoe je SAFe concreet kan toepassen in de praktijk. Super bedankt Roy en Remco! (Translated by Google) The SAFe training was very instructive. I thought it was a healthy combination of theory and practice. No lesson where you go through slides of a PowerPoint presentation, but the PowerPoint slide is converted and real-time assignments. As a result, the theory really stuck and you also know how you can apply SAFe in practice. Thank you very much Roy and Remco!

Rubien Grootfaam

4 dagen geleden
De training Value Driven Portfolio Management is een (zeer) nuttige toevoeging op mijn bestaande kennis en ervaring. Het denken vanuit de toegevoegde waarde, het toepassen van het Agile Manifesto in een eigen framework en de informatieve infographics zijn voor mij de belangrijkste elementen. (Translated by Google) The Value Driven Portfolio Management training is a (very) useful addition to my existing knowledge and experience. Thinking from the added value, applying the Agile Manifesto in its own framework and the informative infographics are the most important elements for me.

Bobby van den Berg

3 weken geleden
Geweldige leerzame training, heel interactief met instructeurs met zeer brede kennis. Heb er veel van opgestoken en kon de eerste dag na de cursus het geleerde al in praktijk brengen. (Translated by Google) Great educational training, very interactive with instructors with very broad knowledge. I learned a lot from it and was able to put what I learned into practice the first day after the course.

Eric Roetenberg

1 maand geleden
Ik deed de Scrum Master 1 training op locatie als ZZP'er. Het is een investering, maar zelfs met mijn eerdere scrum ervaring had ik er erg veel aan. Fijne coaches en werkvormen. Ik kreeg ook de kans mijn notitieboekje vol met vragen grotendeels beantwoord te krijgen. Binnenkomst was goed geregeld met lekkere koffie (barista!) en koek van de coffee corner in de lobby. Ik zou hen zeker aanraden. Tip: check even met hen welk niveau je hebt en welke cursus voor jou het meest geschikt is. Dan kom je met goede verwachtingen in de juiste cursus. (Translated by Google) I did the Scrum Master 1 training on location as a freelancer. It is an investment, but even with my previous scrum experience, it helped me a lot. Good coaches and working methods. I also had the chance to get my notebook full of questions answered for the most part. Entry was well organized with good coffee (barista!) and cake from the coffee corner in the lobby. I would definitely recommend them. Tip: check with them which level you have and which course is most suitable for you. Then you come to the right course with good expectations.

Sammy de Keijne

1 maand geleden
Leerzame training, trainers en faciliteiten uitstekend. Gemengde groep in ervaringsniveau met Scrum. Interactief. 5e ster als er iets meer zou worden ingezoomd op de theoretische basis wat mij betreft. Prima investering voor startende Scrum Masters. (Translated by Google) Educational training, trainers and facilities excellent. Mixed group in experience level with Scrum. interactive. 5th star if zoomed in a little more on the theoretical basis as far as I'm concerned. Great investment for starting Scrum Masters.

Serko Hermans

4 maanden geleden
Pasgeleden de opleiding Agile Coach I gevolgd, smaakt naar meer. Bijzonder interactief, zoveel inzichten opgedaan en ook werkvormen meegekregen die ik nog niet kende. Ik had hier zowel persoonlijk als zakelijk iets aan. De eerste twee dagen zijn voornamelijk gericht op teaching, mentoring, coaching en hoe je dat doet, inclusief nog een keer een stuk basiskennis rondom agile werken en vooral hoe je dat overbrengt. De laatste dag focuste zich op agile transities binnen organisaties. Vooral die laatste smaakt naar meer, ik zou dan ook graag het vervolg gaan doen. (Translated by Google) Recently followed the Agile Coach I training, you have a taste for more. Very interactive, gained so many insights and also learned working methods that I did not know before. This benefited me both personally and professionally. The first two days are mainly focused on teaching, mentoring, coaching and how to do that, including once again a piece of basic knowledge about agile working and especially how you transfer it. The last day focused on agile transitions within organizations. The last one in particular leaves me wanting more, so I'd love to do the sequel.

Wendy

4 maanden geleden
Nuttige training. Deels een opfrissing en deels echt nieuwe dingen geleerd. (Translated by Google) Useful workout. Part refresher and part really new things learned.

Fred Kamphues

4 maanden geleden
Zeer leerzame en energieke training “Agile Coach” met heel veel content, veel ruimte voor oefenen en inspirerende trainers met kennis en ervaring. (Translated by Google) Very instructive and energetic training “Agile Coach” with a lot of content, plenty of room for practice and inspiring trainers with knowledge and experience.

Tommy Mac Donald

4 maanden geleden
Lees alle reviews op Google

Deze bedrijven gingen je voor

6 redenen
om voor de Value Driven Portfolio Management training te kiezen
Is dit niet de training die je zoekt? Bekijk onze andere trainingen: