Value Driven Portfolio Management training Inschrijven
Optie nemen
Nieuw!

Value Driven Portfolio Management training

Inschrijven
Optie nemen

Focus op waarde in plaats van op projecten

Value Driven Portfolio Management (VDPM) is een nieuw perspectief op Portfolio Management. De focus ligt op het continu maximaliseren van de totale opbrengst van het portfolio. Daarmee onderscheidt VDPM zich ook van andere Portfolio Management modellen die zich veel meer op het managen van oplossingen richten.

Zou je willen dat jouw organisatie meer klantgericht en wendbaar is? VDPM kan in een dergelijke transformatie een katalysator voor de transformatie zijn. VDPM vergroot de klantgerichtheid en maakt het maken van keuzes makkelijker waardoor een organisatie wendbaarder kan worden.

Ervaring uit de praktijk bij Schiphol en ING

Erik Bras en Richard de Rijke hebben de VDPM training ontwikkeld bij Schiphol Group en ING. Vanaf nu is de training ook voor andere bedrijven te volgen. Dit is een unieke kans om kennis te maken met een nieuwe effectieve manier van Portfolio Management, rijk geïllustreerd met ervaring uit de praktijk.

Het VDPM Framework

VDPM is gericht op het maximaliseren van waarde voor de klant, organisatie en medewerker. In plaats van zo veel mogelijk projecten te doen, ga je periodiek evalueren welke portfolio de meeste waardevolle inzet is van de beschikbare middelen. Waarde is niet alleen uitgedrukt in geld, maar ook in termen zoals kwaliteit, snelheid, gebruiksvriendelijkheid, effectiviteit en duurzaamheid. VDPM helpt als methodiek de belangrijkste waardes voor de klanten te identificeren en prioriteren. Het beschrijft vervolgens hoe de organisatie middels multidisciplinaire teams tot oplossingen komt die direct bijdragen aan het verbeteren van deze klantwaardes.

In de praktijk focussen bedrijven te veel op het managen van oplossingen en te weinig op de waarde die deze oplossingen leveren. Terwijl juist die waarde essentieel is en bepaalt of je bedrijf succesvol is of niet. De klant is immers niet geïnteresseerd in de geboden oplossingen, maar in de waardes die door middel van deze oplossingen geleverd worden. Bij VDPM ligt de focus juist op het managen van die waarde. Als duidelijk is welke waarde voor de klanten het meest belangrijk is, kan bepaald gaan worden welke oplossingen hierbij het beste passen.

Het VDPM Framework bestaat uit Value Management, dat vooral gericht is op het geven van richting aan de organisatie en Value Delivery, dat vooral gericht is op het leveren van waardes door uitvoerende teams. Daarmee is deze training zowel voor directie en management lagen interessant als voor de uitvoerende teams. Het geeft duidelijk inzicht wie waarvoor verantwoordelijk is en hoe iedereen met elkaar samenwerkt om maximale waarde te leveren voor de klant, organisatie en medewerkers.

Wat deelnemers zeggen over de VDPM training

“De training Value Driven Portfolio Management, overtrof mijn verwachtingen! Ik kan deze dan ook van harte aanbevelen aan Agile professionals, die meer verdieping en vernieuwende methodes zoeken op het gebied van Agile portfolio management. Richard en Erik zijn enthousiast en weten in hun training een mooie mix neer te zetten van werkvormen, die mij van begin tot eind hebben geboeid en veel hebben gebracht. De goed onderbouwde en op ervaring gebaseerde content en methodes, zijn naar mijn mening waardevol, inspirerend en goed toepasbaar.”

“Leerzame twee dagen, gaf mij veel energie. Deelnemers op de juiste manier betrokken door ook persoonlijke ervaring te koppelen aan theorie.”

“Deze training geeft je handvatten om zelf te doen, in plaats van te bedenken hoe anderen iets moeten uitvoeren. Pragmatisch en op waarde gestuurd zonder meteen al een oplossing als uitgangspunt te nemen.”

Theoretisch én praktisch aan de slag met Value Driven Portfolio Management

In deze 2 daagse training leer je alles over VDPM. De VDPM Training bestaat zowel uit theorie als oefeningen. Je leert het theoretisch framework, het VDPM Manifest met daarin de principes achter waarde gedreven portfolio management en het VDPM Maturity model dat je kunt gebruiken bij de implementatie van VDPM. Ook ga je in kleine groepen oefenen om de theorie in praktijk te brengen. Je leert de basisvaardigheden die nodig zijn om VDPM werkend te krijgen. Tenslotte is er in deze training voldoende tijd om je eigen praktijkvraagstukken te bespreken. Samen met vakgenoten ga je op zoek naar passende antwoorden die VDPM biedt. Je leert van onze vakbekwame trainers uit de praktijk én van elkaar.

De training duurt 2 dagen en telt maximaal 16 deelnemers. Na deze training kan je vol energie zelf aan de slag om door middel van waarde gedreven portfolio management maximale waarde voor jouw klant, organisatie en medewerkers te leveren.

In het kort

 • 2-daagse training
 • Ervaren trainers
 • Praktijk gericht
 • Leer hoe je meer waardevolle projecten realiseert
 • Ook in-company mogelijk

Voor wie?

Het VDPM Framework bestaat uit Value Management, dat vooral gericht is op het geven van richting aan de organisatie en Value Delivery, dat vooral gericht is op het leveren van waardes door uitvoerende teams. Daarmee is deze training zowel voor directie en management lagen interessant als voor de uitvoerende teams.

 

 

Locatie

B. Building 2

John M. Keynesplein 12-46

1066 EP Amsterdam

 

Duur

2 dagen, van 09:00 tot 16:30

Voor wie

Voor Teams, Product Owners, Business Owners en Management en Directie Teams die meer Return on Investment willen uit het projectportfolio.

Talen Nederlands
InCompany

Deze training is ook als in-company training aan te vragen. Dan gaan we direct met het actuele portfolio aan de slag.

 

Prijs (ex. BTW)

€ 1195

Waardering

Programma

Dag 1 - Portfolio Managment

 • Wat is de kern van Agile?
 • Wat is Portfolio Management?
 • Wat is Value Driven Portfolio Management?
 • Wat zijn de principes achter VDPM?
 • Het VDPM Manifest
 • Wat is Value Management en Value Delivery?
 • Het VDPM Framework

 

Dag 2 - Value Delivery in de praktijk

 • Wat kan VDPM mij brengen?
 • VDPM in de praktijk
 • Hoe kan ik VDPM implementeren?
 • Het VDPM Maturity Model
 • Hoe pas ik VDPM toe in mijn praktijk?
 • Praktijk cases
 • Q&A

 

Twijfel je welke training bij jou past?

Neem contact op met
Gert-Jan Danenberg

Managing Director & Agile Coach

+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Bel mij terug

Deelnemers over onze trainingen

Sarah Lee Peralta
2 weken geleden
(Translated by Google) A very nice and clear training. The structure of the training is good and there is a lot of interaction with living subjects. There is also plenty of room for personal questions and learning objectives. (Original) Een hele fijne en duidelijke training. De opbouw van de training is goed en er is veel interactie met levende onderwerpen. Verder is er genoeg ruimte voor persoonlijke vragen en leerdoelen.

Ivo van der Ent
2 weken geleden
Excellent training for Product owner. Learned a lot in a very engaging way.

Juke Snijders Blok
2 maanden geleden
(Translated by Google) Followed a very pleasant and useful training, the two-day Scrum Master training. Learned a lot about agile, scrum and the role of scrum master! Experienced trainers, varied days, lots of fun. Thank you! (Original) Zeer prettige en nuttige training gevolgd, de tweedaagse training Scrum Master. Veel geleerd over agile, scrum en de rol van scrum master! Ervaren trainers, afwisselende dagen, hoop plezier gehad. Bedankt!

Marino
4 maanden geleden
(Translated by Google) An interactive training in which various tools were offered and put into practice regarding agile transformations. (Original) Een interactieve training waarin verschillende handvatten werden geboden en in de praktijk gebracht betreft agile transformaties.

Desiree Hoving
4 maanden geleden
(Translated by Google) The Agile Coach 1 training was great. Interactive and instructive and plenty of room to exchange knowledge with fellow students. After 3 days full of useful tools and ideas to get started in practice. (Original) De Agile Coach 1 training was geweldig. Interactief en leerzaam en veel ruimte om kennis uit te wisselen met de medecursisten. Na 3 dagen boordevol handige tools en ideeën om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Fred Kamphues
4 maanden geleden
(Translated by Google) Learned a lot that I can immediately apply in practice. (Original) Veel geleerd wat ik direct in de praktijk toe kan passen.

nicole peereboom
4 maanden geleden
(Translated by Google) I followed 2 training courses at the Scrum Academy Agile Coach I and II. Good trainers with a lot of practical experience, interactive and you learn a lot. Highly recommended! (Original) Ik heb 2 trainingen gevolgd bij de Scrum Academy Agile Coach I en II. Goede trainers met veel praktijkervaring, interactief en je leert veel. Een echte aanrader!

ricsi horvath
5 maanden geleden
(Translated by Google) Great training with good interactive parts given by 2 inspiring trainers. Highly recommended if you want to do more with agile working! (Original) Geweldige training met goede interactieve onderdelen gegeven door 2 inspirerende trainers. Een aanrader als je meer wilt doen met agile werken!

Suzanne Steijn
5 maanden geleden
(Translated by Google) Practical and educational! (Original) Praktisch en leerzaam!
Lees alle reviews op Google

Deze bedrijven gingen je voor

Zij kiezen voor een Agile Transformatie met Scrum Academy

6 redenen
om voor de Value Driven Portfolio Management training te kiezen

 • Trainers uit de praktijk

 • Interactief en Energiek

 • Score van 4.8 / 5 sterren op Google

 • Direct toepasbaar

 • Meer resultaat met minder werkdruk

 • Ruimte voor jouw praktijkvragen

Is dit niet de training die je zoekt? Bekijk onze andere trainingen: