OKR Training Inschrijven
Optie nemen

Transformeer je organisatie met OKR’s

Objectives & Key Results helpen jou en je organisatie om maximale resultaten te behalen door middel van effectief waardemanagement. OKR’s zijn wereldwijd populair omdat ze samenwerking, transparantie en besluitvorming verbeteren. Met onze training leer je hoe je OKR’s kunt opstellen en optimaal kunt benutten om je organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Wat zijn OKR’s?

OKR staat voor Objectives and Key Results. Het is een aanpak om doelstellingen – objectives – van je organisatie, te koppelen aan meetbare resultaten: key results. Met OKR’s wordt het eenvoudiger om strategische doelen intern te communiceren waardoor alle medewerkers kunnen focussen op wat het belangrijkste is. OKR-methodiek kan bedrijven helpen om op koers te blijven in een snel veranderende industrie, terwijl het toch innovatie aanmoedigt. 

Waarom OKR’s?

Het gebruik van OKR’s brengt verschillende voordelen met zich mee voor organisaties:

1. Verbeterde samenwerking: OKR’s bevorderen een cultuur van samenwerking en teamwerk. Het stelt teams in staat om gezamenlijk aan uitdagingen te werken, kennis te delen en snel beslissingen te nemen.

2. Transparantie en communicatie: OKR’s zijn gemeenschappelijke doelstellingen gecreëerd die makkelijk te communiceren zijn. Daardoor is het voor de gehele organisatie transparant welke koers er gevaren wordt.

3. Focus op waarde: OKR’s helpen teams om zich te richten op waardecreatie en klantgerichtheid. Door duidelijke doelen, metrics en acties te beschrijven, weten teams welke waarde ze moeten leveren en waarom. Zij kunnen zich dan concentreren op activiteiten die waarde toevoegen en de organisatiedoelen ondersteunen.

4. Snellere besluitvorming: Met heldere OKR’s kunnen teams gemakkelijke hun eigen doelstellingen hierop afstellen. Er is minder afstemming nodig omdat duidelijk is wat er van de teams verlangd wordt en waarom. Dit versnelt de besluitvorming waardoor het makkelijker wordt om snel te reageren op veranderingen en kansen.

Investeer in de toekomst van jouw organisatie

Met de OKR-Training investeer je in de toekomst van jouw organisatie. Zou je willen dat jouw organisatie meer klantgericht en wendbaar is? OKR’s kunnen in een dergelijke transformatie een katalysator voor de transformatie zijn. Doordat de hele organisatie dezelfde richting krijgt, er doelstellingen vanuit klantperspectief worden geformuleerd en structuur en overzicht wordt aangebracht, vergroot het de klantgerichtheid en wordt het maken van keuzes makkelijker. De focus ligt op het voortdurend maximaliseren van de totale waarde voor de klant, organisatie en medewerker. Daarmee onderscheidt de OKR-methodiek zich ook van andere Management modellen die zich veel meer op het managen van oplossingen richten.

Schrijf je vandaag nog in voor onze OKR Training en laat je organisatie bloeien in een cultuur van samenwerking, transparantie en succes. Neem contact met ons op voor meer informatie of om je in te schrijven. We kijken ernaar uit om samen met jou en jouw team OKR’s te verkennen en te omarmen!

De Scrum Academy OKR Training

In onze OKR Training leer je de kennis en vaardigheden te bieden om de OKR-methodiek effectief te implementeren en toe te passen. De training bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. De principes en fundamenten achter het gebruik van OKR’s.
 2. Hoe je waardemanagement inricht om tot heldere OKR’s te komen.
 3. Hoe je goed gedefinieerde OKR’s kunt opstellen.
 4. Hoe je OKR’s kunt gebruiken om de betrokkenheid en samenwerking van teams te vergroten.
 5. Praktische tools en technieken om besluitvorming te versnellen en problemen te identificeren en op te lossen.
 6. Het monitoren en meten van de voortgang en prestaties van projecten.
 7. Hoe je de OKR-methodiek kunt integreren in bestaande Agile, Lean of projectmanagementpraktijken.

Ervaring uit de praktijk bij Schiphol en ING

Erik Bras en Richard de Rijke hebben de training ontwikkeld bij Schiphol Group en ING. Vanaf nu is de training ook voor andere bedrijven te volgen. Dit is een unieke kans om kennis te maken met een nieuwe effectieve manier van Portfolio Management, rijk geïllustreerd met ervaring uit de praktijk. Ze zullen je begeleiden, inspireren en voorzien van waardevolle inzichten en praktische tips.

Onze visie: Focussen op waarde

OKR’s zijn gericht op het maximaliseren van waarde voor de klant, organisatie en medewerker. In plaats van zo veel mogelijk projecten te doen, ga je periodiek evalueren wat de meeste waardevolle inzet is van de beschikbare middelen. Waarde is niet alleen uitgedrukt in geld, maar ook in termen zoals kwaliteit, snelheid, gebruiksvriendelijkheid, effectiviteit en duurzaamheid. Door middel van waardemanagement worden de belangrijkste waardes voor de klanten geïdentificeerd en geprioriteerd. Op basis van deze geprioriteerde klantwaardes kunnen heldere OKR omschreven worden die de ambities voor de verbetering van deze waardes omschrijven. Vervolgens kan de organisatie middels multidisciplinaire teams tot oplossingen komen die direct bijdragen aan het verbeteren van deze klantwaardes.

In de praktijk focussen bedrijven te veel op het managen van oplossingen en te weinig op de waarde die deze oplossingen leveren. Terwijl juist die waarde essentieel is en bepaalt of je bedrijf succesvol is of niet. De klant is immers niet geïnteresseerd in de geboden oplossingen, maar in de waardes die door middel van deze oplossingen geleverd worden. Door middel van waardemanagement en het gebruik van OKR’s ligt de focus juist op het managen van die waardes. Als duidelijk is welke waarde voor de klanten het meest belangrijk is, kan bepaald gaan worden welke oplossingen hierbij het beste passen.

Wat deelnemers zeggen over de OKR-training

“De training overtrof mijn verwachtingen! Ik kan deze dan ook van harte aanbevelen aan Agile professionals, die meer verdieping en vernieuwende methodes zoeken op het gebied van Agile portfolio management. Richard en Erik zijn enthousiast en weten in hun training een mooie mix neer te zetten van werkvormen, die mij van begin tot eind hebben geboeid en veel hebben gebracht. De goed onderbouwde en op ervaring gebaseerde content en methodes, zijn naar mijn mening waardevol, inspirerend en goed toepasbaar.”

“Leerzame twee dagen, gaf mij veel energie. Deelnemers op de juiste manier betrokken door ook persoonlijke ervaring te koppelen aan theorie.”

“Deze training geeft je handvatten om zelf te doen, in plaats van te bedenken hoe anderen iets moeten uitvoeren. Pragmatisch en op waarde gestuurd zonder meteen al een oplossing als uitgangspunt te nemen.”

Theoretisch én praktisch aan de slag met OKR’s

In deze 2-daagse training leer je alles over OKR’s en waardemanagement. De OKR Training bestaat zowel uit theorie als oefeningen. In kleine groepen kan je oefenen om de theorie in praktijk te brengen. Je leert de basisvaardigheden die nodig zijn om OKR’s werkend te krijgen. Tenslotte is er in deze training voldoende tijd om je eigen praktijkvraagstukken te bespreken. Samen met vakgenoten ga je op zoek naar passende antwoorden die de OKR-methodiek biedt. Je leert van onze vakbekwame trainers uit de praktijk én van elkaar.

De training duurt 2 dagen en telt maximaal 16 deelnemers. Na deze training kun je vol energie zelf aan de slag om door middel van OKR’s maximale waarde voor jouw klant, organisatie en medewerkers te leveren.

In het kort

 • Tweedaagse praktijkgerichte training
 • Inclusief uitgebreid lunchbuffet
 • Leer hoe je focust en bijstuurt op waarde
 • Combineert goed met SAFe
 • Ook in-company te organizeren

Voor wie?

Voor Teams, Product Owners, Business Owners en Management en Directieteams die meer Return on Investment willen uit het projectportfolio.

Locatie

B. Building 2

John M. Keynesplein 12-46

1066 EP Amsterdam

 

Prijs (ex. BTW)

€ 1195

Programma

Dag 1 – Waardemanagement & OKR’s

 • De principes en fundamenten van OKR’s
 • Inrichten van waardemanagement
 • Het definiëren van goede OKR’s
 • Het gebruik van OKR’s om de betrokkenheid en samenwerking van teams te vergroten.

Dag 2 - Value Delivery in de praktijk

 • Praktische tools en technieken om besluitvorming te versnellen en problemen te identificeren en op te lossen.
 • Het monitoren en meten van de voortgang en prestaties van projecten.
 • Hoe kun je de OKR-methodiek kunt integreren in bestaande Agile, Lean of projectmanagementpraktijken?
 • OKR’s in de praktijk
 • Hoe kan ik OKR’s implementeren?
 • Q&A

Twijfel je welke training bij jou past?

Neem contact op met
Gert-Jan Danenberg

Managing Director & Agile Coach

+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Bel mij terug

Deelnemers over onze trainingen

Manouk Dijk
4 maanden geleden
(Translated by Google) Never had such a nice and educational training with a nice atmosphere! Super interactive and applicable! (Original) Nog nooit zo’n fijne en leerzame training gehad met fijne sfeer! Super interactief en toepasbaar!

Pascal Slot
4 maanden geleden
(Translated by Google) Really well organised. Nice trainer, very interactive and educational. Lives up to all the rave reviews! (Original) Echt super geregeld. Leuke trainer, heel interactief en leerzaam. Maakt alle lovende reviews waar!

Angela Tamira
6 maanden geleden
(Translated by Google) A super nice 2-day Scrum Master 1 completed at Scrum Academy. Good guidance with many fun working methods so that you can actively get to work yourself. No long PowerPoints, but clear explanations supported by visuals. Supervisor with a lot of practical knowledge, very nice. (Original) Een super fijne 2-daagse Scrum Master 1 afgerond bij Scrum Academy. Goede begeleiding met veel leuke werkvormen waardoor je zelf actief aan de slag gaat. Geen lange PowerPoints maar heldere uitleg ondersteund door visuals. Begeleider met veel kennis uit de praktijk, erg fijn.

Diana van Vessem
6 maanden geleden
(Translated by Google) Interactive training with clear explanations and various playful working methods so that you can get started with the framework immediately. (Original) Interactieve training met duidelijke uitleg, en diverse speelse werkvormen waardoor je direct met het framework aan de slag gaat.

Dmitry Obriskiy
6 maanden geleden
Good quality training, a lot of practice. Kudos to coach Adrie!

Tim van Son
8 maanden geleden
(Translated by Google) Good clear and above all concise approach to the Agile Coach training given by Roy who delivers this very enthusiastically, energetically and with passion. Nice interactive working methods, lots of techniques and we had a lot of fun during the three days. Recommended! (Original) Goede duidelijke en vooral kernachtige benadering van de Agile Coach training gegeven door Roy die dit zeer enthousiast, energiek en met passie brengt. Fijne interactieve werkvormen, veel technieken en ook veel plezier gehad de drie dagen. Aanrader!

Johan de Meijer
8 maanden geleden
(Translated by Google) In the meantime, I followed Scrum Master, Product Owner, VDPM and Agile Coach training courses at Scrum Academy. Chosen 4 times for a reason. The last one was Agile Coach in June 2023. And big compliments; I left the training with more energy than I went into. Not only in terms of knowledge, but the structure of the training was also so good that it gave you energy. I have seen 0 PowerPoint slides, everything very clear and directly applicable in practice. Recommended! (Original) Ondertussen Scrum Master, Product Owner, VDPM en Agile Coach trainingen gevolgd bij Scrum Academy. Niet voor niets 4x gekozen. De laatste was Agile Coach in juni 2023. En grote complimenten; ik ben de training uitgelopen met meer energie dan ik erin stapte. Niet alleen qua kennis, maar de opbouw van de training was ook zo goed dat je er energie van kreeg. Ik ben 0 PowerPoint slides gezien, alles heel duidelijk en direct toepasbaar in de praktijk. Aanrader!

Sarah Lee Peralta
10 maanden geleden
(Translated by Google) A very nice and clear training. The structure of the training is good and there is a lot of interaction with living subjects. There is also plenty of room for personal questions and learning goals. (Original) Een hele fijne en duidelijke training. De opbouw van de training is goed en er is veel interactie met levende onderwerpen. Verder is er genoeg ruimte voor persoonlijke vragen en leerdoelen.

Ivo van der Ent
10 maanden geleden
Excellent training for Product owner. Learned a lot in a very engaging way.
Lees alle reviews op Google

Deze bedrijven gingen je voor

Zij kiezen voor een Agile Transformatie met Scrum Academy

Albert Heijn Agile transformatie
booking Agile transformatie
cbre Agile transformatie
coolblue Agile transformatie
heineken Agile transformatie
jumbo Agile transformatie
klm_a Agile transformatie
schiphol Agile transformaties
provincie-Utrecht Agile transformatie
prov_ZH Agile transformatie

Is dit niet de training die je zoekt? Bekijk onze andere trainingen: