Inspirerend Agile Leiderschap Vraag een offerte aan

Inspirerend Agile Leiderschap

Vraag een offerte aan

Grip op zelfsturende teams

De training Agile Leiderschap helpt leiders, managers en product owners om effectief leiding te geven aan zelfsturende teams in een dynamische en snel veranderende omgeving. De training biedt handvatten om de ideale balans te vinden tussen duidelijkheid en vrijheid, zodat teams kunnen schitteren en waarde creatie en er meer synergie in de organisatie komt.

Tijdens de training leer je hoe je een inspirerende visie ontwikkelt en de voorwaarden creëert om op lange termijn exponentieel meer waarde te leveren. Met actieve werkvormen ontwikkel je jouw persoonlijke leiderschapsstijl en skills om mensen vanuit intrinsieke motivatie te laten samen werken. Na de training ben je vol energie om zelf aan de slag te gaan met jouw team(s) en waardecreatie en synergie in de organisatie te bevorderen.

Beslissingen met focus

De belangrijkste bepalende factor voor de productiviteit van een team is de snelheid van beslissingen. Dat betekent snel nee zeggen tegen activiteiten die minder waarde opleveren. Een heldere gedeelde visie helpt om keuzes te maken. Hoe helderder die visie, hoe sneller je draagvlak vindt voor beslissingen. In deze training gaan we specifiek met jouw actuele vraagstuk aan de slag. Al doende leer je een inspirerende, gedeelde visie ontwikkelen. Het team kan vervolgens empirisch naar deze visie toewerken.

De leider als investeerder

In de waan van de dag loop je als leider snel de gaten dicht. Hierdoor ga je te veel in de organisatie werken in plaats van aan de organisatie. Te veel korte termijn, te weinig lange termijn. Agile Leiderschap is juist gericht op het creëren van de voorwaarden om op lange termijn exponentieel meer waarde te leveren. In de training optimaliseren we de ‘investeringsportefeuille’ van de ontwikkeling van je team. Je brengt in kaart aan welke knoppen je kunt draaien om het team te laten groeien.

Duidelijkheid en vrijheid

In de Agile Leiderschap training krijg je handvatten om de ideale balans te vinden tussen duidelijkheid en vrijheid. Mondige zelfsturende teams eisen soms meer vrijheid dan ze aankunnen. Net zoals onzekere startende teams soms meer vrijheid en uitdaging aankunnen dan ze denken. De balans? Dat is jouw expertise als leider. Jij creëert de ruimte waarmee het team kan schitteren. In deze training krijg je concrete handvatten om die ruimte te scheppen.

Actieve werkvormen om jouw persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen

Als je je team een veilige basis wil bieden om de grenzen op te zoeken, zul je je bewust moeten worden van hoe jij hier een rol in speelt. Agile leiderschap is een persoonlijk leiderschap. Je persoonlijkheid versterkt je leiderschap. Deze training helpt je ontdekken hoe je jouw persoonlijkheid het beste kan inzetten om een effectieve Agile Leider te zijn.

Bewezen aanpak van trainers uit de praktijk

Van ervaren professionals krijg je voorbeelden uit de praktijk. Anton Vanhoucke is auteur van het boek Sturen op Resultaat. Marieke Morsch heeft leiding gegeven aan diverse multidisciplinaire teams bij KPN. Gert-Jan Danenberg traint en coacht al jaren managers met leiderschapsvraagstukken. 

We dagen je uit om een eigen case mee te nemen.  Zo kan je al tijdens de training toepassen wat je hoort en leert. Wat onze deelnemers zeggen is: “Het is een toevoeging op een betere werkwijze. Het geeft meer overzicht en focus als je altijd aan het rennen bent.” en: “De trainers hebben veel praktijkervaring.”

De training duurt 3 dagen en telt maximaal 12 deelnemers. Na deelname ontvang je een certificaat van Scrum Academy. Na de training wil je vol energie zelf aan de slag met jouw team(s).

In het kort

 • Breng het beste in je mensen naar buiten
 • Leiderschap voor zelfsturende multidisciplinaire teams
 • Investeren in exponentiele groei van waarde
 • Driedaagse training met veel intervisie

Voor wie?

Deze training is van belang voor Managers, Directie en Product Owners. Kortom: iedereen die verantwoordelijk is voor waardecreatie en synergie in de organisatie.

Talen Nederlands English
Doorlooptijd

3 dagen (aan te passen naar behoefte)

Locatie

Bij jullie op locatie, in onze inspirerende trainingsruimte in Amsterdam of een offsite naar behoefte.

Prijs

Na een intakegesprek maken we een voorstel met begroting. We werken met een simpele dagprijs, geen bijkomende kosten!

Startdatum

We kunnen over het algemeen binnen de eerste vier weken starten! De agenda van je eigen team is waarschijnlijk ingewikkelder dan die van ons.

Programma

Een basis om het onbekende in te gaan

 • Wat maakt Agile leiderschap anders dan traditioneel leiderschap
 • Waarom Secure Base Leadership in Agile teams
 • Kenmerken van een Secure Base leader
 • Jouw persoonlijke leiderschapsstijl
 • Een veilige omgeving om gericht risico’s aan te durven

Een visie waar je je aan kan verbinden

 • Inspireren met houding en inhoud
 • Structuur aanbrengen in doelstellingen
 • Kaders scheppen voor focus
 • Loslaten en van richting veranderen
 • Zelflerend vermogen van teams vergroten

Van praten naar doen

 • De leerzone: veiligheid en uitdaging in balans
 • Praktisch psychologische veiligheid verzorgen
 • Veilige communicatie en feedback
 • Delegeren in 7 gradaties

Twijfel je welke training bij jou past?

Neem contact op met
Gert-Jan Danenberg

Managing Director & Agile Coach

+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Bel mij terug

Deelnemers over onze trainingen

Sarah Lee Peralta
2 weken geleden
(Translated by Google) A very nice and clear training. The structure of the training is good and there is a lot of interaction with living subjects. There is also plenty of room for personal questions and learning objectives. (Original) Een hele fijne en duidelijke training. De opbouw van de training is goed en er is veel interactie met levende onderwerpen. Verder is er genoeg ruimte voor persoonlijke vragen en leerdoelen.

Ivo van der Ent
2 weken geleden
Excellent training for Product owner. Learned a lot in a very engaging way.

Juke Snijders Blok
2 maanden geleden
(Translated by Google) Followed a very pleasant and useful training, the two-day Scrum Master training. Learned a lot about agile, scrum and the role of scrum master! Experienced trainers, varied days, lots of fun. Thank you! (Original) Zeer prettige en nuttige training gevolgd, de tweedaagse training Scrum Master. Veel geleerd over agile, scrum en de rol van scrum master! Ervaren trainers, afwisselende dagen, hoop plezier gehad. Bedankt!

Marino
4 maanden geleden
(Translated by Google) An interactive training in which various tools were offered and put into practice regarding agile transformations. (Original) Een interactieve training waarin verschillende handvatten werden geboden en in de praktijk gebracht betreft agile transformaties.

Desiree Hoving
4 maanden geleden
(Translated by Google) The Agile Coach 1 training was great. Interactive and instructive and plenty of room to exchange knowledge with fellow students. After 3 days full of useful tools and ideas to get started in practice. (Original) De Agile Coach 1 training was geweldig. Interactief en leerzaam en veel ruimte om kennis uit te wisselen met de medecursisten. Na 3 dagen boordevol handige tools en ideeën om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Fred Kamphues
4 maanden geleden
(Translated by Google) Learned a lot that I can immediately apply in practice. (Original) Veel geleerd wat ik direct in de praktijk toe kan passen.

nicole peereboom
4 maanden geleden
(Translated by Google) I followed 2 training courses at the Scrum Academy Agile Coach I and II. Good trainers with a lot of practical experience, interactive and you learn a lot. Highly recommended! (Original) Ik heb 2 trainingen gevolgd bij de Scrum Academy Agile Coach I en II. Goede trainers met veel praktijkervaring, interactief en je leert veel. Een echte aanrader!

ricsi horvath
5 maanden geleden
(Translated by Google) Great training with good interactive parts given by 2 inspiring trainers. Highly recommended if you want to do more with agile working! (Original) Geweldige training met goede interactieve onderdelen gegeven door 2 inspirerende trainers. Een aanrader als je meer wilt doen met agile werken!

Suzanne Steijn
5 maanden geleden
(Translated by Google) Practical and educational! (Original) Praktisch en leerzaam!
Lees alle reviews op Google

Deze bedrijven gingen je voor

Zij kiezen voor een Agile Transformatie met Scrum Academy