Inspirerend Agile Leiderschap Vraag een offerte aan
Agile leiderschap

Inspirerend Agile Leiderschap

Vraag een offerte aan

Grip op zelfsturende teams

De training Agile Leiderschap helpt leiders, managers en product owners om effectief leiding te geven aan zelfsturende teams in een dynamische en snel veranderende omgeving. De training biedt handvatten om de ideale balans te vinden tussen duidelijkheid en vrijheid, zodat teams kunnen schitteren en waarde creatie en er meer synergie in de organisatie komt.

Tijdens de training leer je hoe je een inspirerende visie ontwikkelt en de voorwaarden creëert om op lange termijn exponentieel meer waarde te leveren. Met actieve werkvormen ontwikkel je jouw persoonlijke leiderschapsstijl en skills om mensen vanuit intrinsieke motivatie te laten samen werken. Na de training ben je vol energie om zelf aan de slag te gaan met jouw team(s) en waardecreatie en synergie in de organisatie te bevorderen.

Beslissingen met focus

De belangrijkste bepalende factor voor de productiviteit van een team is de snelheid van beslissingen. Dat betekent snel nee zeggen tegen activiteiten die minder waarde opleveren. Een heldere gedeelde visie helpt om keuzes te maken. Hoe helderder die visie, hoe sneller je draagvlak vindt voor beslissingen. In deze training gaan we specifiek met jouw actuele vraagstuk aan de slag. Al doende leer je een inspirerende, gedeelde visie ontwikkelen. Het team kan vervolgens empirisch naar deze visie toewerken.

De leider als investeerder

In de waan van de dag loop je als leider snel de gaten dicht. Hierdoor ga je te veel in de organisatie werken in plaats van aan de organisatie. Te veel korte termijn, te weinig lange termijn. Agile Leiderschap is juist gericht op het creëren van de voorwaarden om op lange termijn exponentieel meer waarde te leveren. In de training optimaliseren we de ‘investeringsportefeuille’ van de ontwikkeling van je team. Je brengt in kaart aan welke knoppen je kunt draaien om het team te laten groeien.

Duidelijkheid en vrijheid

In de Agile Leiderschap training krijg je handvatten om de ideale balans te vinden tussen duidelijkheid en vrijheid. Mondige zelfsturende teams eisen soms meer vrijheid dan ze aankunnen. Net zoals onzekere startende teams soms meer vrijheid en uitdaging aankunnen dan ze denken. De balans? Dat is jouw expertise als leider. Jij creëert de ruimte waarmee het team kan schitteren. In deze training krijg je concrete handvatten om die ruimte te scheppen.

Actieve werkvormen om jouw persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen

Als je je team een veilige basis wil bieden om de grenzen op te zoeken, zul je je bewust moeten worden van hoe jij hier een rol in speelt. Agile leiderschap is een persoonlijk leiderschap. Je persoonlijkheid versterkt je leiderschap. Deze training helpt je ontdekken hoe je jouw persoonlijkheid het beste kan inzetten om een effectieve Agile Leider te zijn.

Bewezen aanpak van trainers uit de praktijk

Van ervaren professionals krijg je voorbeelden uit de praktijk. Anton Vanhoucke is auteur van het boek Sturen op Resultaat. Marieke Morsch heeft leiding gegeven aan diverse multidisciplinaire teams bij KPN. Gert-Jan Danenberg traint en coacht al jaren managers met leiderschapsvraagstukken. 

We dagen je uit om een eigen case mee te nemen.  Zo kan je al tijdens de training toepassen wat je hoort en leert. Wat onze deelnemers zeggen is: “Het is een toevoeging op een betere werkwijze. Het geeft meer overzicht en focus als je altijd aan het rennen bent.” en: “De trainers hebben veel praktijkervaring.”

De training duurt 3 dagen en telt maximaal 12 deelnemers. Na deelname ontvang je een certificaat van Scrum Academy. Na de training wil je vol energie zelf aan de slag met jouw team(s).

In het kort

 • Breng het beste in je mensen naar buiten
 • Leiderschap voor zelfsturende multidisciplinaire teams
 • Investeren in exponentiele groei van waarde
 • Driedaagse training met veel intervisie

Voor wie?

Deze training is van belang voor Managers, Directie en Product Owners. Kortom: iedereen die verantwoordelijk is voor waardecreatie en synergie in de organisatie.

Talen Nederlands English
Doorlooptijd

3 dagen (aan te passen naar behoefte)

Locatie

Bij jullie op locatie, in onze inspirerende trainingsruimte in Amsterdam of een offsite naar behoefte.

Prijs

Na een intakegesprek maken we een voorstel met begroting. We werken met een simpele dagprijs, geen bijkomende kosten!

Startdatum

We kunnen over het algemeen binnen de eerste vier weken starten! De agenda van je eigen team is waarschijnlijk ingewikkelder dan die van ons.

Programma

Een basis om het onbekende in te gaan

 • Wat maakt Agile leiderschap anders dan traditioneel leiderschap
 • Waarom Secure Base Leadership in Agile teams
 • Kenmerken van een Secure Base leader
 • Jouw persoonlijke leiderschapsstijl
 • Een veilige omgeving om gericht risico’s aan te durven

Een visie waar je je aan kan verbinden

 • Inspireren met houding en inhoud
 • Structuur aanbrengen in doelstellingen
 • Kaders scheppen voor focus
 • Loslaten en van richting veranderen
 • Zelflerend vermogen van teams vergroten

Van praten naar doen

 • De leerzone: veiligheid en uitdaging in balans
 • Praktisch psychologische veiligheid verzorgen
 • Veilige communicatie en feedback
 • Delegeren in 7 gradaties

Twijfel je welke training bij jou past?

Neem contact op met
Gert-Jan Danenberg

Managing Director & Agile Coach

+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Bel mij terug

Deelnemers over onze trainingen

Nina Soares Dias
4 weken geleden
Top training!! Ontzettend veel geleerd, en geen een moment verveeld tijdens de tweedaagse. Mooie mix van interactie en informatie.

Larissa Kilian
2 maanden geleden
Top Training. Heel interactief en hulpzaam. Alles was heel goed geregeld en gecommuniceerd. Ik zou het zeker aanraden.

Marjolijn Maathuis
2 maanden geleden
De training Scrum Master 1 van Scrum Academy is een echte aanrader voor iedereen die de rol van scrum master wil leren op een interactieve manier. Leren door doen!

Frederique Kamp
3 maanden geleden
The OKR training was a true eye opener where a lot of pieces of the puzzle of agile transformation are combined. I highly reccomend this training.

Manouk Dijk
7 maanden geleden
Nog nooit zo’n fijne en leerzame training gehad met fijne sfeer! Super interactief en toepasbaar!

Pascal Slot
7 maanden geleden
Echt super geregeld. Leuke trainer, heel interactief en leerzaam. Maakt alle lovende reviews waar!

Angela Tamira
9 maanden geleden
Een super fijne 2-daagse Scrum Master 1 afgerond bij Scrum Academy. Goede begeleiding met veel leuke werkvormen waardoor je zelf actief aan de slag gaat. Geen lange PowerPoints maar heldere uitleg ondersteund door visuals. Begeleider met veel kennis uit de praktijk, erg fijn.

Diana van Vessem
9 maanden geleden
Interactieve training met duidelijke uitleg, en diverse speelse werkvormen waardoor je direct met het framework aan de slag gaat.

Dmitry Obriskiy
10 maanden geleden
Good quality training, a lot of practice. Kudos to coach Adrie!

Tim van Son
12 maanden geleden
Goede duidelijke en vooral kernachtige benadering van de Agile Coach training gegeven door Roy die dit zeer enthousiast, energiek en met passie brengt. Fijne interactieve werkvormen, veel technieken en ook veel plezier gehad de drie dagen. Aanrader!
Lees alle reviews op Google

Deze bedrijven gingen je voor

Zij kiezen voor een Agile Transformatie met Scrum Academy

Albert Heijn Agile transformatie
booking Agile transformatie
cbre Agile transformatie
coolblue Agile transformatie
heineken Agile transformatie
jumbo Agile transformatie
klm_a Agile transformatie
schiphol Agile transformaties
provincie-Utrecht Agile transformatie
prov_ZH Agile transformatie