Agile Portfolio Kickstart Vraag een offerte aan

Agile Portfolio Kickstart

Vraag een offerte aan

Een training en frisse start in één

Wat je wil? Dynamischer met je projectportfolio omgaan. Misschien werken sommige teams al Agile, maar zijn de projecten nog niet goed op elkaar afgestemd. Bovendien heb je een goed verhaal nodig waarom je met elkaar de projecten doet die je doet. In dat verhaal wil je de strategische doelstellingen kunnen koppelen aan de projectdoelstellingen. Dan laat je zien dat je echt met de belangrijkste projecten bezig bent. Agile dus. Allemaal redenen om met Scrum Academy een Agile Portfolio Kickstart te doen.

Je huidige projectportfolio is er met een reden. Er zit heel wat denkwerk in, maar de focus is zoek. In de kickstart kijken we naar de huidige situatie en brengen er weer vorm in. Zie het als het onderhoud van je tuin. Meestal is het niet nodig om een hele nieuwe tuin aan te leggen. 

Als het gaat om Agile Projectportfolio is het belangrijk dat de organisatie – en dus ook het managementteam – op één lijn zit. Je hanteert dezelfde uitgangspunten en begrip van waarde. Er is een duidelijke lijn tussen de strategie van de organisatie, waarde die je wil leveren en oplossingen die hieraan bijdragen.

Daarom combineren we de uitleg met het daadwerkelijk in de praktijk brengen. Zo verlies je geen tijd met discussie over proces en kun je vol de inhoud in: een stevige visie met een relevant portfolio. De eerste stap naar een waardegedreven organisatie is gezet!

Agile Portfolio Kickstart op je heidag

Je hoeft niet te wachten tot de volgende heidag om je projectportfolio Agile te maken. Maar als je een heidag gepland hebt, is ons programma uitermate geschikt. We faciliteren het gesprek over toekomst en verleden. We sturen op concrete uitkomsten, zodat er na de heidag werkelijk iets verandert en je niet terug gaat naar business as usual.

Aanpak van de Agile Portfolio Kickstart

Een praktisch Agile Portfolio is gebaseerd op waarde. Bij onze aanpak nemen we jullie eerst mee in de good practices voor het bepalen van waarde. Denk aan Value Driven Portfolio Management en Sturen op Resultaat. Daarna gaan we het echt doen. We kijken naar de budgetten en talenten van de organisatie, zodat we ons niet rijk rekenen met capaciteit die er is. We zetten juist de capaciteit in op maximale toegevoegde waarde. 

Welke resultaten je kan verwachten van de Kickstart

Na de kickstart heb je aangescherpte centrale visie met bijbehorend portfolio en een roadmap voor de nabije toekomst. De meeste van onze klanten hebben ook verbeteringen geïdentificeerd in hun organisatie en proces. En de intensieve samenwerking maakt dat de acties voor de invoering van de verbeteringen helder zijn. 

Deze organisaties gingen je voor

– Bij het Ingenieursbureau van gemeente Amsterdam hebben we een cockpit team stevig in het zadel gezet voor het strak houden van het digitaliseringsportfolio. Met een nieuw ritme stemt dat team projecten op elkaar af en versnelt het de Return on Investment.

– Voor zorgverzekeraar ONVZ hebben we verbeterde principes helpen implementeren waardoor het team van Product Owners kon evolueren van feature delivery naar value delivery.

– Ook bij Schiphol hebben we nieuwe focus op waarde georganiseerd. Het opzetten van klantteams en het creëren van een gezamenlijke visie rondom de klant en een gezamenlijke portfolio voor de projecten.

– En bij PVH – de holding voor Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Michael Kors en Karl Lagerfeld – zijn we aan de slag met het organiseren van teams rondom klantgroepen en het creëren klant journeys met bijhorende klantwaardes.

Interesse? Bespreek jouw specifieke situatie

Elke organisatie vertrekt van een ander niveau van Agility en heeft eigen wensen voor het verbeteren van de portfolio. We passen het programma daarom altijd aan op de situatie. Ben je benieuwd hoe het er voor jou uit kan zien? Plan gerust een afspraak met calendly of bel direct met ons.

In het kort

 • Agile Experts met hands-on ervaring
 • Versnelt het strategisch proces
 • Meer draagvlak en commitment
 • Starten binnen 1 maand
 • Combinatie van trainen en uitvoeren
Doorlooptijd

3 dagen (aan te passen naar behoefte)

Locatie

Te organiseren bij jullie op locatie, maar ook op onze inspirerende trainingsruimte in Amsterdam of een offsite naar behoefte.

Prijs

Na een intakegesprek maken we een voorstel met begroting. We werken met een simpele dagprijs, geen bijkomende kosten!

Programma

Training: Gedeelde uitgangspunten

 • Sturen op waarde en resultaten
 • Empirisch werken
 • Waardes prioriteren en plannen
 • Value Delivery vs. Value Management
 • Indicatoren ontwikkelen met OGSM, OKR of OPME
 • Functies, waarde en oplossingen

Klantvisie en waardeboom

 • Klantvisie aanscherpen per klantgroep
 • Ambities vaststellen
 • Waardeboom opstellen
 • Visie uitwerken in strategie en tactiek

Uitdagingen, kansen en oplossingen verbinden

 • Projectportfolio herindelen
 • Uitdagingen prioriteren
 • Oplossingen verbinden

Twijfel je welke training bij jou past?

Neem contact op met
Gert-Jan Danenberg

Managing Director & Agile Coach

+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Bel mij terug

Deelnemers over onze trainingen

Nina Soares Dias
4 weken geleden
Top training!! Ontzettend veel geleerd, en geen een moment verveeld tijdens de tweedaagse. Mooie mix van interactie en informatie.

Larissa Kilian
2 maanden geleden
Top Training. Heel interactief en hulpzaam. Alles was heel goed geregeld en gecommuniceerd. Ik zou het zeker aanraden.

Marjolijn Maathuis
2 maanden geleden
De training Scrum Master 1 van Scrum Academy is een echte aanrader voor iedereen die de rol van scrum master wil leren op een interactieve manier. Leren door doen!

Frederique Kamp
3 maanden geleden
The OKR training was a true eye opener where a lot of pieces of the puzzle of agile transformation are combined. I highly reccomend this training.

Manouk Dijk
7 maanden geleden
Nog nooit zo’n fijne en leerzame training gehad met fijne sfeer! Super interactief en toepasbaar!

Pascal Slot
7 maanden geleden
Echt super geregeld. Leuke trainer, heel interactief en leerzaam. Maakt alle lovende reviews waar!

Angela Tamira
9 maanden geleden
Een super fijne 2-daagse Scrum Master 1 afgerond bij Scrum Academy. Goede begeleiding met veel leuke werkvormen waardoor je zelf actief aan de slag gaat. Geen lange PowerPoints maar heldere uitleg ondersteund door visuals. Begeleider met veel kennis uit de praktijk, erg fijn.

Diana van Vessem
9 maanden geleden
Interactieve training met duidelijke uitleg, en diverse speelse werkvormen waardoor je direct met het framework aan de slag gaat.

Dmitry Obriskiy
10 maanden geleden
Good quality training, a lot of practice. Kudos to coach Adrie!

Tim van Son
12 maanden geleden
Goede duidelijke en vooral kernachtige benadering van de Agile Coach training gegeven door Roy die dit zeer enthousiast, energiek en met passie brengt. Fijne interactieve werkvormen, veel technieken en ook veel plezier gehad de drie dagen. Aanrader!
Lees alle reviews op Google

Deze bedrijven gingen je voor

Zij kiezen voor een Agile Transformatie met Scrum Academy

Albert Heijn Agile transformatie
booking Agile transformatie
cbre Agile transformatie
coolblue Agile transformatie
heineken Agile transformatie
jumbo Agile transformatie
klm_a Agile transformatie
schiphol Agile transformaties
provincie-Utrecht Agile transformatie
prov_ZH Agile transformatie

5 redenen
om voor de Agile Portfolio Kickstart Training te kiezen

 • Ontwikkeld met onze best practices

 • Begeleid door coaches met veel praktijkervaring

 • Interactief en energiek

 • Kennis van veel verschillende branches

 • We zetten organisaties in beweging

Is dit niet de training die je zoekt? Bekijk onze andere trainingen: