Agile Portfolio Kickstart Vraag een offerte aan

Agile Portfolio Kickstart

Vraag een offerte aan

Wat je wil? Dynamischer met je projectportfolio omgaan. Misschien werken sommige teams al Agile, maar zijn de projecten nog niet goed op elkaar afgestemd. Bovendien heb je een goed verhaal nodig waarom je met elkaar de projecten doet die je doet. In dat verhaal wil je de strategische doelstellingen kunnen koppelen aan de projectdoelstellingen. Dan laat je zien dat je echt met de belangrijkste projecten bezig bent. Agile dus. Allemaal redenen om met Scrum Academy een Agile Portfolio Kickstart te doen.

Een training en frisse start in één

Je huidige projectportfolio is er met een reden. Er zit heel wat denkwerk in, maar de focus is zoek. In de kickstart kijken we naar de huidige situatie en brengen er weer vorm in. Zie het als het onderhoud van je tuin. Meestal is het niet nodig om een hele nieuwe tuin aan te leggen. 

Als het gaat om Agile Projectportfolio is het belangrijk dat de organisatie – en dus ook het managementteam – op één lijn zit. Je hanteert dezelfde uitgangspunten en begrip van waarde. Er is een duidelijke lijn tussen de strategie van de organisatie, waarde die je wil leveren en oplossingen die hieraan bijdragen.

Daarom combineren we de uitleg met het daadwerkelijk in de praktijk brengen. Zo verlies je geen tijd met discussie over proces en kun je vol de inhoud in: een stevige visie met een relevant portfolio. De eerste stap naar een waardegedreven organisatie is gezet!

Agile Portfolio Kickstart op je heidag

Je hoeft niet te wachten tot de volgende heidag om je projectportfolio Agile te maken. Maar als je een heidag gepland hebt, is ons programma uitermate geschikt. We faciliteren het gesprek over toekomst en verleden. We sturen op concrete uitkomsten, zodat er na de heidag werkelijk iets verandert en je niet terug gaat naar business as usual.

Aanpak van de Agile Portfolio Kickstart

Een praktisch Agile Portfolio is gebaseerd op waarde. Bij onze aanpak nemen we jullie eerst mee in de good practices voor het bepalen van waarde. Denk aan Value Driven Portfolio Management en Sturen op Resultaat. Daarna gaan we het echt doen. We kijken naar de budgetten en talenten van de organisatie, zodat we ons niet rijk rekenen met capaciteit die er is. We zetten juist de capaciteit in op maximale toegevoegde waarde. 

Welke resultaten je kan verwachten van de Kickstart

Na de kickstart heb je aangescherpte centrale visie met bijbehorend portfolio en een roadmap voor de nabije toekomst. De meeste van onze klanten hebben ook verbeteringen geïdentificeerd in hun organisatie en proces. En de intensieve samenwerking maakt dat de acties voor de invoering van de verbeteringen helder zijn. 

Deze organisaties gingen je voor

– Bij het Ingenieursbureau van gemeente Amsterdam hebben we een cockpit team stevig in het zadel gezet voor het strak houden van het digitaliseringsportfolio. Met een nieuw ritme stemt dat team projecten op elkaar af en versnelt het de Return on Investment.

– Voor zorgverzekeraar ONVZ hebben we verbeterde principes helpen implementeren waardoor het team van Product Owners kon evolueren van feature delivery naar value delivery.

– Ook bij Schiphol hebben we nieuwe focus op waarde georganiseerd. Het opzetten van klantteams en het creëren van een gezamenlijke visie rondom de klant en een gezamenlijke portfolio voor de projecten.

– En bij PVH – de holding voor Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Michael Kors en Karl Lagerfeld – zijn we aan de slag met het organiseren van teams rondom klantgroepen en het creëren klant journeys met bijhorende klantwaardes.

 

Interesse? Bespreek jouw specifieke situatie

Elke organisatie vertrekt van een ander niveau van Agility en heeft eigen wensen voor het verbeteren van de portfolio. We passen het programma daarom altijd aan op de situatie. Ben je benieuwd hoe het er voor jou uit kan zien? Plan gerust een afspraak met calendly of bel direct met ons.

In het kort

 • Agile Experts met hands-on ervaring
 • Versnelt het strategisch proces
 • Meer draagvlak en commitment
 • Starten binnen 1 maand
 • Combinatie van trainen en uitvoeren
Doorlooptijd

3 dagen (aan te passen naar behoefte)

Locatie

Te organiseren bij jullie op locatie, maar ook op onze inspirerende trainingsruimte in Amsterdam of een offsite naar behoefte.

Prijs

Na een intakegesprek maken we een voorstel met begroting. We werken met een simpele dagprijs, geen bijkomende kosten!

Programma

Training: Gedeelde uitgangspunten

 • Sturen op waarde en resultaten
 • Empirisch werken
 • Waardes prioriteren en plannen
 • Value Delivery vs. Value Management
 • Indicatoren ontwikkelen met OGSM, OKR of OPME
 • Functies, waarde en oplossingen

Klantvisie en waardeboom

 • Klantvisie aanscherpen per klantgroep
 • Ambities vaststellen
 • Waardeboom opstellen
 • Visie uitwerken in strategie en tactiek

Uitdagingen, kansen en oplossingen verbinden

 • Projectportfolio herindelen
 • Uitdagingen prioriteren
 • Oplossingen verbinden

Twijfel je welke training bij jou past?

Neem contact op met
Gert-Jan Danenberg

Managing Director & Agile Coach

+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Bel mij terug

Deelnemers over onze trainingen

Niet perfect, wel goed. Product Owner I training gevolgd. Dit was een van de duurdere aanbieders, maar kleinschalig dus het geld waard. De training bestond uit twee dagen en de trainers werkten in duo's. De tweede trainer voegde op de eerste dag weinig toe. Hij was een oud topsporter ofzo die vooral als taak leek te hebben flip-overs invullen en dingen klaarzetten. Op de tweede dag was er een andere tweede trainer die veel meer praktijkervaring had en echt een meerwaarde had. Het was jammer dat die meerwaarde niet alle twee de dagen geboden werd. Verder alles keurig geregeld. (Translated by Google) Not perfect, but good. Product Owner I followed training. This was one of the more expensive providers, but small scale so worth the money. The training consisted of two days and the trainers worked in pairs. The second trainer added little on the first day. He was an old top athlete or something who mainly seemed to have the task of filling out flip charts and getting things ready. On the second day there was another second trainer who had much more practical experience and really added value. It was a pity that this added value was not offered on both days. Everything else neatly arranged.

rere

3 weken geleden
Deelgenomen aan de Product Owner 1 training naar volle tevredenheid. Prima locatie + trainers. Ook de behandelde onderwerpen zijn relevant en nuttig. Zeker aan te raden. (Translated by Google) Participated in the Product Owner 1 training to full satisfaction. Great location + trainers. The topics covered are also relevant and useful. Definitely recommend.

Remco Verhoeven

3 weken geleden
De SAFe training was erg leerzaam. Ik vond het een gezonde combinatie tussen de theorie en praktijk. Geen les waarbij je slides van een PowerPoint presentatie doorloop, maar de PowerPoint slide worden omgezet en real-time opdrachten. Hierdoor bleef de theorie ook echt hangen en weet je ook hoe je SAFe concreet kan toepassen in de praktijk. Super bedankt Roy en Remco! (Translated by Google) The SAFe training was very instructive. I thought it was a healthy combination of theory and practice. No lesson where you go through slides of a PowerPoint presentation, but the PowerPoint slide is converted and real-time assignments. As a result, the theory really stuck and you also know how you can apply SAFe in practice. Thank you very much Roy and Remco!

Rubien Grootfaam

2 maanden geleden
De training Value Driven Portfolio Management is een (zeer) nuttige toevoeging op mijn bestaande kennis en ervaring. Het denken vanuit de toegevoegde waarde, het toepassen van het Agile Manifesto in een eigen framework en de informatieve infographics zijn voor mij de belangrijkste elementen. (Translated by Google) The Value Driven Portfolio Management training is a (very) useful addition to my existing knowledge and experience. Thinking from the added value, applying the Agile Manifesto in its own framework and the informative infographics are the most important elements for me.

Bobby van den Berg

2 maanden geleden
Geweldige leerzame training, heel interactief met instructeurs met zeer brede kennis. Heb er veel van opgestoken en kon de eerste dag na de cursus het geleerde al in praktijk brengen. (Translated by Google) Great educational training, very interactive with instructors with very broad knowledge. I learned a lot from it and was able to put what I learned into practice the first day after the course.

Eric Roetenberg

3 maanden geleden
Ik deed de Scrum Master 1 training op locatie als ZZP'er. Het is een investering, maar zelfs met mijn eerdere scrum ervaring had ik er erg veel aan. Fijne coaches en werkvormen. Ik kreeg ook de kans mijn notitieboekje vol met vragen grotendeels beantwoord te krijgen. Binnenkomst was goed geregeld met lekkere koffie (barista!) en koek van de coffee corner in de lobby. Ik zou hen zeker aanraden. Tip: check even met hen welk niveau je hebt en welke cursus voor jou het meest geschikt is. Dan kom je met goede verwachtingen in de juiste cursus. (Translated by Google) I did the Scrum Master 1 training on location as a freelancer. It is an investment, but even with my previous scrum experience, it helped me a lot. Good coaches and working methods. I also had the chance to get my notebook full of questions answered for the most part. Entry was well organized with good coffee (barista!) and cake from the coffee corner in the lobby. I would definitely recommend them. Tip: check with them which level you have and which course is most suitable for you. Then you come to the right course with good expectations.

Sammy de Keijne

3 maanden geleden
Leerzame training, trainers en faciliteiten uitstekend. Gemengde groep in ervaringsniveau met Scrum. Interactief. 5e ster als er iets meer zou worden ingezoomd op de theoretische basis wat mij betreft. Prima investering voor startende Scrum Masters. (Translated by Google) Educational training, trainers and facilities excellent. Mixed group in experience level with Scrum. Interactive. 5th star if zoomed in a bit more on the theoretical basis as far as I'm concerned. Great investment for starting Scrum Masters.

Serko Hermans

5 maanden geleden
Pasgeleden de opleiding Agile Coach I gevolgd, smaakt naar meer. Bijzonder interactief, zoveel inzichten opgedaan en ook werkvormen meegekregen die ik nog niet kende. Ik had hier zowel persoonlijk als zakelijk iets aan. De eerste twee dagen zijn voornamelijk gericht op teaching, mentoring, coaching en hoe je dat doet, inclusief nog een keer een stuk basiskennis rondom agile werken en vooral hoe je dat overbrengt. De laatste dag focuste zich op agile transities binnen organisaties. Vooral die laatste smaakt naar meer, ik zou dan ook graag het vervolg gaan doen. (Translated by Google) Recently followed the Agile Coach I training, you have a taste for more. Very interactive, gained so many insights and also learned working methods that I did not know before. This benefited me both personally and professionally. The first two days are mainly focused on teaching, mentoring, coaching and how to do that, including once again a piece of basic knowledge about agile working and especially how you transfer it. The last day focused on agile transitions within organizations. The last one in particular leaves me wanting more, so I'd love to do the sequel.

Wendy

6 maanden geleden
Nuttige training. Deels een opfrissing en deels echt nieuwe dingen geleerd. (Translated by Google) Helpful workout. Part refresher and part learning new things.

Fred Kamphues

6 maanden geleden
Lees alle reviews op Google

Deze bedrijven gingen je voor

5 redenen
om voor de Agile Portfolio Kickstart Training te kiezen
Is dit niet de training die je zoekt? Bekijk onze andere trainingen: