Agile Portfolio Kickstart Vraag een offerte aan

Agile Portfolio Kickstart

Vraag een offerte aan

Een training en frisse start in één

Wat je wil? Dynamischer met je projectportfolio omgaan. Misschien werken sommige teams al Agile, maar zijn de projecten nog niet goed op elkaar afgestemd. Bovendien heb je een goed verhaal nodig waarom je met elkaar de projecten doet die je doet. In dat verhaal wil je de strategische doelstellingen kunnen koppelen aan de projectdoelstellingen. Dan laat je zien dat je echt met de belangrijkste projecten bezig bent. Agile dus. Allemaal redenen om met Scrum Academy een Agile Portfolio Kickstart te doen.

Je huidige projectportfolio is er met een reden. Er zit heel wat denkwerk in, maar de focus is zoek. In de kickstart kijken we naar de huidige situatie en brengen er weer vorm in. Zie het als het onderhoud van je tuin. Meestal is het niet nodig om een hele nieuwe tuin aan te leggen. 

Als het gaat om Agile Projectportfolio is het belangrijk dat de organisatie – en dus ook het managementteam – op één lijn zit. Je hanteert dezelfde uitgangspunten en begrip van waarde. Er is een duidelijke lijn tussen de strategie van de organisatie, waarde die je wil leveren en oplossingen die hieraan bijdragen.

Daarom combineren we de uitleg met het daadwerkelijk in de praktijk brengen. Zo verlies je geen tijd met discussie over proces en kun je vol de inhoud in: een stevige visie met een relevant portfolio. De eerste stap naar een waardegedreven organisatie is gezet!

Agile Portfolio Kickstart op je heidag

Je hoeft niet te wachten tot de volgende heidag om je projectportfolio Agile te maken. Maar als je een heidag gepland hebt, is ons programma uitermate geschikt. We faciliteren het gesprek over toekomst en verleden. We sturen op concrete uitkomsten, zodat er na de heidag werkelijk iets verandert en je niet terug gaat naar business as usual.

Aanpak van de Agile Portfolio Kickstart

Een praktisch Agile Portfolio is gebaseerd op waarde. Bij onze aanpak nemen we jullie eerst mee in de good practices voor het bepalen van waarde. Denk aan Value Driven Portfolio Management en Sturen op Resultaat. Daarna gaan we het echt doen. We kijken naar de budgetten en talenten van de organisatie, zodat we ons niet rijk rekenen met capaciteit die er is. We zetten juist de capaciteit in op maximale toegevoegde waarde. 

Welke resultaten je kan verwachten van de Kickstart

Na de kickstart heb je aangescherpte centrale visie met bijbehorend portfolio en een roadmap voor de nabije toekomst. De meeste van onze klanten hebben ook verbeteringen geïdentificeerd in hun organisatie en proces. En de intensieve samenwerking maakt dat de acties voor de invoering van de verbeteringen helder zijn. 

Deze organisaties gingen je voor

– Bij het Ingenieursbureau van gemeente Amsterdam hebben we een cockpit team stevig in het zadel gezet voor het strak houden van het digitaliseringsportfolio. Met een nieuw ritme stemt dat team projecten op elkaar af en versnelt het de Return on Investment.

– Voor zorgverzekeraar ONVZ hebben we verbeterde principes helpen implementeren waardoor het team van Product Owners kon evolueren van feature delivery naar value delivery.

– Ook bij Schiphol hebben we nieuwe focus op waarde georganiseerd. Het opzetten van klantteams en het creëren van een gezamenlijke visie rondom de klant en een gezamenlijke portfolio voor de projecten.

– En bij PVH – de holding voor Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Michael Kors en Karl Lagerfeld – zijn we aan de slag met het organiseren van teams rondom klantgroepen en het creëren klant journeys met bijhorende klantwaardes.

Interesse? Bespreek jouw specifieke situatie

Elke organisatie vertrekt van een ander niveau van Agility en heeft eigen wensen voor het verbeteren van de portfolio. We passen het programma daarom altijd aan op de situatie. Ben je benieuwd hoe het er voor jou uit kan zien? Plan gerust een afspraak met calendly of bel direct met ons.

In het kort

 • Agile Experts met hands-on ervaring
 • Versnelt het strategisch proces
 • Meer draagvlak en commitment
 • Starten binnen 1 maand
 • Combinatie van trainen en uitvoeren
Doorlooptijd

3 dagen (aan te passen naar behoefte)

Locatie

Te organiseren bij jullie op locatie, maar ook op onze inspirerende trainingsruimte in Amsterdam of een offsite naar behoefte.

Prijs

Na een intakegesprek maken we een voorstel met begroting. We werken met een simpele dagprijs, geen bijkomende kosten!

Programma

Training: Gedeelde uitgangspunten

 • Sturen op waarde en resultaten
 • Empirisch werken
 • Waardes prioriteren en plannen
 • Value Delivery vs. Value Management
 • Indicatoren ontwikkelen met OGSM, OKR of OPME
 • Functies, waarde en oplossingen

Klantvisie en waardeboom

 • Klantvisie aanscherpen per klantgroep
 • Ambities vaststellen
 • Waardeboom opstellen
 • Visie uitwerken in strategie en tactiek

Uitdagingen, kansen en oplossingen verbinden

 • Projectportfolio herindelen
 • Uitdagingen prioriteren
 • Oplossingen verbinden

Twijfel je welke training bij jou past?

Neem contact op met
Gert-Jan Danenberg

Managing Director & Agile Coach

+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Bel mij terug

Deelnemers over onze trainingen

(Translated by Google) Followed a very pleasant and useful training, the two-day Scrum Master training. Learned a lot about agile, scrum and the role of scrum master! Experienced trainers, varied days, lots of fun. Thank you! (Original) Zeer prettige en nuttige training gevolgd, de tweedaagse training Scrum Master. Veel geleerd over agile, scrum en de rol van scrum master! Ervaren trainers, afwisselende dagen, hoop plezier gehad. Bedankt!

Juke Snijders Blok

1 week geleden
(Translated by Google) An interactive training in which various tools were offered and put into practice regarding agile transformations. (Original) Een interactieve training waarin verschillende handvatten werden geboden en in de praktijk gebracht betreft agile transformaties.

Marino

1 maand geleden
(Translated by Google) The Agile Coach 1 training was great. Interactive and instructive and plenty of room to exchange knowledge with fellow students. After 3 days full of useful tools and ideas to get started in practice. (Original) De Agile Coach 1 training was geweldig. Interactief en leerzaam en veel ruimte om kennis uit te wisselen met de medecursisten. Na 3 dagen boordevol handige tools en ideeën om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Desiree Hoving

2 maanden geleden
(Translated by Google) Learned a lot that I can immediately apply in practice. (Original) Veel geleerd wat ik direct in de praktijk toe kan passen.

Fred Kamphues

2 maanden geleden
(Translated by Google) I followed 2 training courses at the Scrum Academy Agile Coach I and II. Good trainers with a lot of practical experience, interactive and you learn a lot. Highly recommended! (Original) Ik heb 2 trainingen gevolgd bij de Scrum Academy Agile Coach I en II. Goede trainers met veel praktijkervaring, interactief en je leert veel. Een echte aanrader!

nicole peereboom

2 maanden geleden
(Translated by Google) Great training with good interactive parts given by 2 inspiring trainers. Highly recommended if you want to do more with agile working! (Original) Geweldige training met goede interactieve onderdelen gegeven door 2 inspirerende trainers. Een aanrader als je meer wilt doen met agile werken!

ricsi horvath

3 maanden geleden
(Translated by Google) Practical and educational! (Original) Praktisch en leerzaam!

Suzanne Steijn

3 maanden geleden
(Translated by Google) Presenting the material in a 'playful' way. High Quality. Good set-up and skilled trainers (Original) Op een 'speelse' manier de stof presenteren. Hoge kwaliteit. Goede opzet en kundige trainers

Cor van Emst

3 maanden geleden
(Translated by Google) Once had an in-house training for Product Owner and the VDPM training at Scrum Academy. Both great workouts. Good balance between theory and practice and always room to bring in and discuss your own cases. Can be applied directly in practice, so provides immediate value! (Original) Eenmaal een in-house training gehad voor Product Owner en de training VDPM bij Scrum Academy. Beiden super trainingen. Goede balans tussen theorie en praktijk en ook altijd ruimte om eigen cases in te brengen en te bespreken. Direct toe te passen in praktijk, dus levert direct value!

Saskia de Bruin

4 maanden geleden
Lees alle reviews op Google

Deze bedrijven gingen je voor

5 redenen
om voor de Agile Portfolio Kickstart Training te kiezen
Is dit niet de training die je zoekt? Bekijk onze andere trainingen: