Onze Trainers

Adrie Dolman

Agile Leadership Coach
adrie@scrumacademy.nl

Adrie werkt vanuit een holistisch Agile organisatiemodel aan een purpose gedreven samenwerking tussen management en Agile teams. Sinds 2009 laat hij menig team verbaasd staan dat zij in staat zijn initiatief te nemen in de waardevolle samenwerking met het management. En andersom. Adrie is auteur van 'Agile Coaching' en 'Agile Marketing'.

“Volg je de verandering of ben je de verandering?”


Lees meer

Erik Bras

Trainer & Coach
info@scrumacademy.nl

Erik is ervan overtuigd dat organisaties om écht klant- en waardegericht te worden, ook zeker op management- en organisatieniveau moeten veranderen. Daarom wordt hij heel enthousiast van het transparant maken van de bottlenecks die verandering in de weg staan en van het zetten van concrete stappen om die bottlenecks weg te nemen. 

“De vinger op de zere plek leggen, op een open en eerlijke manier.”


Lees meer

Feli Hansen

Marketeer
info@scrumacademy.nl

Met een berg aan ervaring werkt Feli aan creatieve oplossingen op het snijvlak van marketing, communicatie en (social) media. Daarbij denkt ze altijd vanuit de doelstelling en de specifieke doelgroep. Als communicatie- en mediastrateeg werkt Feli op een Agile wijze samen met de andere marketeers van Scrum Academy aan de dagelijkse interactie met (potentiële) klanten.

“Don't make campaigns, build for brands 365 days eco systems.”


Lees meer

Geeske Kloostra

Trainster & Product Owner
geeske@scrumacademy.nl

Met veel energie werkt Geeske elke dag aan het maximaliseren van de waarde van wat de development teams opleveren. Geeske is een ervaren specialist in het creëren van business value. Ze traint Product Owners hoe je snelheid, kwaliteit en grip houdt in Scrum projecten. En helpt (leidinggevende) teams in hun Agile transformatie.

“Agile teams zijn als een groep superhelden met spanning, humor en actie.”


Lees meer

Gert-Jan Danenberg

Managing Director & Agile Coach
gert-jan@scrumacademy.nl

Agile sinds zijn geboorte. Legt graag de vinger op de sterke plek en past Agile & Lean toe op alles wat hij doet. Zet zich altijd volle bak in om klantwaarde en werkplezier te vergroten. Voor Scrum Academy en natuurlijk voor de teams, leidinggevenden en organisaties die hij coacht. Creatief, vindingrijk, dol op interactie en meters maken. Met humor.

“You win some and learn some.”


Lees meer

Joost van Droffelaar

Managing Partner & Agile Coach
joost@scrumacademy.nl

Al jaren is Joost bezig met de Agile mindset in tal van branches en is hij betrokken bij Agile Transformaties van grotere multinationals. Ook is hij gespecialiseerd in leiderschap en Change Management. Deze goedlachse Agilist gelooft in communicatie, samenwerking en continue verbetering.

“Training, coaching of kickstart is het begin. Daarna is Agile werken ook een kwestie van durven en doen”


Lees meer

Judith Bos

Office Manager
office@scrumacademy.nl

Judith houdt van to-dolijsten, van overzicht en dingen voor elkaar krijgen. Van dingen versimpelen en van eenvoud waar je blij van wordt. Judith is die ene goedlachse regelaar die wél alles voor elkaar krijgt. Als super energiek Office Manager zorgt ze dat het bij Scrum Academy altijd als een trein loopt. Kortom: Judith verscherpt, verenigt, verrekent, verrijkt, verdeelt, verfrist, verblijdt, verstuurt, verovert en versimpelt.

“Ik zorg dat het voor elkaar komt. Agile en strak.”


Lees meer

Marieke Morsch

Trainer & Coach
marieke@scrumacademy.nl

Als Design Thinker en Innovatie coach staat Marieke aan de wieg van innovaties. Met een brede ervaring met verschillende afdelingen en organisaties, geeft ze advies rondom allerhande uitdagingen. Tijdens strategische sessies combineert ze informatie over de gebruiker met de bedrijfsdoelstellingen of uitdagingen. Marieke gebruikt daarbij bekende methodes en geeft daar haar eigen draai aan.

“Assumption is the mother of all fuck ups.”


Lees meer

Marjans van Benthem – Violidis

Lean & Agile Coach
info@scrumacademy.nl

Na vele jaren in de operatie te hebben gewerkt als leidinggevende en programma manager, begeleidt Marjans sinds 2010 organisaties op hun Lean-Agile reis. Daarbij richt ze zich op het creëren van beweging en vergroten van eigenaarschap binnen de organisatie. Daarnaast geeft Marjans als trainer Lean-Agile handvatten aan deelnemers om door middel van nieuwe manieren van werken, nieuwe gewoontes te ontwikkelen. En zo bij te dragen aan het ontstaan van een Lean-Agile organisatiecultuur.


Lees meer

Martijn van Asseldonk

Trainer & Coach
martijn@scrumacademy.nl

Sinds zijn kennismaking met Agile in 2008 kan hij zich niet meer voorstellen anders te werken. Met zijn brede achtergrond helpt hij met groot enthousiasme individuen, teams en organisaties sneller en wendbaarder te worden. Martijn past de Agile- en Lean-principes toe om mensen betrokken en gemotiveerd te maken. Al bomen ontwijkend past hij Agility ook toe op de mountainbike in de bossen.

“Courage is the power to let go of the familiar.”


Lees meer

Nick Keijzer

Marketeer
info@scrumacademy.nl

Als copywriter schrijft Nick altijd voor en vanuit de doelgroep, maar weet hij ook een flinke berg persoonlijk in z'n teksten te stoppen. Met ook een achtergrond in SEO gelooft hij niet alleen in lekker leesbare teksten, maar ook in klikbare klinkers. Samen met de marketeers van Scrum Academy werkt Nick op Agile wijze aan het vergroten van zichtbaarheid, verduidelijken van identiteit en delen van kennis. Altijd tot de kern, vaak met knipoog.

“Schrijven is zinnen uitproberen om te zien wat ze kunnen betekenen.”


Lees meer

Remco Diks

Trainer
info@scrumacademy.nl

Gecertificeerd SAFe trainer met ervaring als Scrum Master en Agile Coach. Remco gaat 'aan' tijdens het coachen van teams en management in het omarmen van Agile en Scrum. Waarom? Omdat hij zich inzet om organisaties transparanter, productiever en voorspelbaarder te maken. Kies je voor een SAFe training bij Scrum Academy? Dan maakt Remco al je verwachtingen waar: interactief, praktisch en zonder slides.

“Better SAFe than sorry”


Lees meer

Richard de Rijke

Trainer
info@scrumacademy.nl

Trainer en coach met een specifieke focus: maximale waarde leveren. Richard helpt teams en organisaties de klant centraal te stellen om vervolgens snel, efficiënt en gefocust waarde te leveren. Zijn ervaring als Transformatie Manager, Agile Portfolio Manager en Agile Coach geven Richard veel mogelijkheden om op een creatieve manier oplossingen te vinden voor elke uitdaging.

“Samen uitzoeken hoe we de meeste waarde kunnen leveren.”


Lees meer

Rose-Anne Dotinga

Trainer & Coach
rose-anne@scrumacademy.nl

Sinds 2010 is Rose-Anne aan het Scrummen geslagen en past ze haar kennis en ervaring in vele onlineprojecten toe als Scrum Master. Ze is naast trainer & Scrum master, ook senior interactieontwerper. Rose-Anne faciliteert om tot de essentie te komen, een goede vertaalslag te maken, focus aan te brengen en de confrontatie constructief aan te gaan.

“Het is niet dat er geen problemen zijn in Scrum, je ziet ze gewoon eerder.”


Lees meer

Roy Gielen

Trainer & Coach
roy@scrumacademy.nl

Noem hem coach, trainer of transformatie consultant. Roy is bovenal een echte Agile fanaat. Hij is bevlogen om organisaties Agile te transformeren. Met trainingen, workshops, coaching en zijn grote technische kennis versnelt hij teams. Roy maakt veranderingen relevant voor alle teamleden. Hij motiveert teams daarbij door het antwoord op “What’s in it for me?” zichtbaar te maken. Daarmee wordt het besef voor change vergroot.

“If you do Scrum it does not mean you are Agile!”


Lees meer

Steije de Lat

Trainer & Coach
steije@scrumacademy.nl

Innovatiecoach of Agile Coach? Een Agile generalist of alleskunner is hoe je Steije misschien nog wel het beste kunt noemen. Zijn ervaring op teamniveau, in de begeleiding van een Agile transformatie én in het management van een Agile business unit, deelt hij graag op verhelderende wijze met cursisten. Als Agile Coach begeleidt hij gehele Agile transformaties.

“Make sure you are solving the right problem, before you solve the problem right”


Lees meer

Tim van den Eijk

Marketeer
info@scrumacademy.nl

Als tekstschrijver en conceptenman kiest Tim altijd voor interactie met de doelgroep. Hoe? Door een persoonlijke stijl, gewaagde beeldspraken, opvallende tekstvormen en conceptuele storytelling. Samen met de andere marketeers van Scrum Academy zorgt hij ervoor dat er een perfecte samenwerking tussen vorm en inhoud ontstaat.

“Gooi geen content over de schutting, maar nodig uit in je eigen tuin vol verhalen.”


Lees meer

Tim Veldt

Trainer & Coach
tim@scrumacademy.nl

Tim bereidde zich als topsporter al met een Agile aanpak voor op internationale competities. Tijdens zijn sportcarrière draaide het naast het winnen van medailles, vooral om zichzelf en het team om hem heen continue te verbeteren. Nu zet hij deze mindset in binnen bedrijven om Scrum te optimaliseren en teams en Scrum Masters te begeleiden.

“Topsport en het bedrijfsleven kunnen veel van elkaar leren.”


Lees meer