Business Agility Masterclass voor meer winstgevendheid Inschrijven
Optie nemen

Business Agility Masterclass voor meer winstgevendheid

Inschrijven
Optie nemen

Nieuwe waarde zien in turbulente tijden

Business Agility is de aanpak waarmee je onderneming in turbulente tijden relevant blijft. Bedrijven worden dankzij Business Agility waardevoller en maken daardoor meer winst dan vergelijkbare concurrenten. Deze beproefde manier van ondernemen is nu urgenter dan ooit, ook voor jouw sector. De aanpak helpt de een om te overleven en helpt de ander om de winstgevendheid te verbeteren.

Bijna 200 professionals bekeken al het webinar met het overzicht over Business Agility. In deze masterclass met Adrie Dolman en Anton Vanhoucke leer je het zelf toepassen. Na de training heb je concrete ideeën om jouw organisatie winstgevender te maken.

Een beproefde aanpak praktisch toepassen

Je leert praktisch hoe je Business Agility in jouw organisatie kan toepassen. Hoe ontwikkel je nieuwe business in de kortst mogelijke tijd? Op welke manier doe je dat effectief en met het laagste risico op verspilling van tijd en geld? Waarmee verzeker je jóuw kans op succes? De Masterclass Business Agility biedt het antwoord op deze vragen. Het staat voor snel nieuwe winstgevendheid. Niet blijven hangen in plannenmakerij, maar concrete actie. Nieuwe businessmodellen ontwikkelen is complex. De effecten zijn vooraf moeilijk voorspelbaar. Dus je leert hoe je met data direct de effecten kan meten en verbeteren.

In deze training werken we met de best practices van organisaties die begonnen zijn in tijden van crisis of meerdere crisissen overleefd hebben. Deze organisaties vinden hun business continu opnieuw uit. De trainers hebben een schat aan praktijkervaring met deze best practices. Ze lichten toe wat werkt, waarom het werkt en in welke situaties.

30% Theorie, 100% praktijk

In deze training ligt de nadruk ligt op doen. Je gaat pas echt leren wanneer je de stof meteen toepast. Zo leer je van de praktijk en ook van elkaar.

De training duurt online vier dagdelen en offline 2 dagen. Na de training ga je naar huis met visie, kennis en kunde. Je weet hoe ook jouw bedrijf in moeilijke tijden winstgevend kan zijn.

Online, klassikaal of in-company

We bieden de training aan op 4 manieren: online met open inschrijving, online in-company, klassikaal met open inschrijving en bij jouw bedrijf op locatie. We zetten van elke mogelijkheid de voordelen op een rijtje:

Online open inschrijving

Kies voor deze mogelijkheid als je binnen je organisatie de enige bent met de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen van de markt. Het is ook een goede keus als je zelfstandig ondernemer bent. Dankzij het feit dat deze training online is, bespaar je jezelf veel reistijd. De online training geven we in vier halve dagen waardoor je het bovendien goed kan combineren met lopend werk. Onze online trainingen zijn even interactief als onze klassikale trainingen, omdat we het aantal deelnemers beperken en een online whiteboard gebruiken waar iedereen in samenwerkt. 

Online in-company

Deze optie is het meest waardevol als je binnen je organisatie met één of meerdere teams gaat werken aan het verbeteren van de winstgevendheid. Je kan eenvoudig de belangrijkste collega’s uit de verschillende vestigingen betrekken. Je gaat de training uit met een gedeeld begrippenkader, concrete afspraken en een stappenplan voor de eerste weken. We geven de online training in vier halve dagen waardoor je het goed kan combineren met lopend werk. Bij onze trainingen gebruiken we een online whiteboard waarin we direct een virtuele teamomgeving creëren voor jouw onderneming. We zijn flexibel om te werken met de tools die al in jouw onderneming beschikbaar zijn.

Klassikaal met open inschrijving

Ontmoet je graag nieuwe vakgenoten en bouw je je relaties graag verder uit? Wil je graag volledige dagen focussen op een nieuw onderwerp om dat goed onder de knie te krijgen? Dan is onze klassikale opleiding met open inschrijving iets voor jou. We organiseren deze training in een hotel dat volledig ingericht is op veilig vergaderen. De training is volledig zonder powerpoint. We wisselen praktijk af met voldoende theorie om de aanpak uit te kunnen leggen aan collega’s of klanten.

In-company op locatie

Wil je graag in korte tijd met meerdere mensen een betere route in slaan? Is nieuwe business waar echt alle aandacht heen moet? We helpen je team direct op weg in een omgeving die zorgt voor maximale focus. Als de gezondheid het toelaat, is dit een uitgelezen omgeving met het team de koppen bij elkaar te steken over de nieuwe richting voor de onderneming. De training is volledig zonder powerpoint. Je gaat de training uit met een gedeeld begrippenkader, concrete afspraken en een stappenplan voor de eerste weken. We kunnen de training in jullie kantoor organiseren of helpen met het vinden van een externe locatie.

In het kort

 • Praktijkgerichte training
 • 4 dagdelen of 2 dagen
 • Nieuwe omzet met bestaande middelen
 • Training door ervaren ondernemers

Voor wie?

Deze training is geschikt voor teamleiders, kader en directie die de duurzaamheid van hun bedrijf zeker willen stellen. Deze training is ook geschikt voor startende ondernemers met een innovatief product.

Locatie

Amsterdam óf Online

Duur

4 dagdelen van 3 uur. Kijk bij de data voor het tijdslot dat het beste bij je past. De variant op locatie is in twee volle dagen.

Voor wie

Teamleiders, kader en directie.

Talen Nederlands English
Beschikbare data

Liever een andere datum

InCompany

Deze training is ook beschikbaar als in-company training. We nemen dan in 1 keer je hele team op sleeptouw en faciliteren de ontwikkeling van nieuwe business- en implementatieplannen.

Extra

Follow-up sessie met Q&A

Prijs (ex. BTW)

€ 1095

Waardering

Programma

Dagdeel 1: Wat is Business Agility

 • Welke kansen ontstaan er in een snel veranderende wereld?
 • Wat is Business Agility en hoe werkt het?
 • Hoe werkt een succesvol Agile business model?
 • Hoe ontwikkel je een sterke Value Proposition?
 • Hoe bepaal je de ideale klantrelaties?
 • Wat zijn de nieuwe kanalen?
 • Hoe kies ik mijn key-partners?
 • Hoe maak ik ‘make-or-buy’ beslissingen?
 • Hoe maak ik mijn resources planning?
 • Maak ik een Business Case of een Value Case?

Dagdeel 2: Hoe ga je te werk

 • Hoe ontdek ik nieuwe waarde?
 • Hoe zet ik waarde om in producten?
 • Hoe ontdek ik nieuwe markten?
 • Hoe leer ik zo snel mogelijk van mijn markt en doelgroep?
 • Hoe formuleer ik relevante hypotheses?
 • Hoe valideer ik inzichten over mijn doelgroep?
 • Waar leg je de prioriteiten?
 • Hoe voorkom je verlieskosten als je snel moet handelen?

Dagdeel 3: Snel en vroeg resultaat

 • Wanneer is een Pivot nodig?
 • Hoe formeer je een succesvol Business Agility team?
 • Hoe ontwikkel je een succesvol Business Agility team?
 • Wie pakt welke rol en verantwoording?
 • Hoe snel is mijn nieuwe business levensvatbaar?
 • Hoe doe je effectieve experimenten?
 • Hoe orden ik de experimenten van mijn team?
 • Hoe zorg ik voor Desirability, Feasability en Viability?

Dagdeel 4: Management en organisatie

 • Welke leiderschapsstijl werkt in ontwrichte markten?
 • Hoe neem ik de bredere organisatie mee in een nieuw business model?
 • Welke mindset heb je nodig en hoe organiseer je dat?
 • Hoe manage ik mijn stakeholders?
 • Hoe ga ik om met budgetten?
 • Hoe geef ik betrouwbare voorspellingen over de verwachte successen?
 • Hoe begin ik morgen in de praktijk?

Twijfel je welke training bij jou past?

Neem contact op met
Gert-Jan Danenberg

Managing Director & Agile Coach

+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Bel mij terug

Jouw trainers

Adrie
Dolman
Anton
Vanhoucke

Deelnemers over onze trainingen

Janneke

2 maanden geleden

Patrick Bastiaanssen

2 maanden geleden

Bram Verblakt

3 maanden geleden

Léon van Rijswijk

3 maanden geleden
(Translated by Google) Good substantive training, a lot of interaction and clear explanations. (Original) Goede inhoudelijke training, veel interactie en heldere uitleg.

Johan de Meijer

3 maanden geleden
(Translated by Google) Had good training: went home with a solid theoretical basis, supplemented with lots of practical tips and examples. (Original) Goede training gehad: naar huis gegaan met stevige theoretische basis, aangevuld met tal van praktische tips en voorbeelden.

Daniel Treuren

3 maanden geleden
(Translated by Google) I followed the Remote Agile Teams training. And the timing was perfect for me. I was just at the beginning of a new agile coaching assignment, when we got the lockdown. This training helped me to help new teams with their agile journey quickly and in a fun way. It was a tightly arranged and above all practical course, and you can immediately apply the tools and resources in your work. Recommended for those who often work with remote teams. (Original) Ik heb de training Remote Agile Teams gevolgd. En de timing was voor mij perfect. Ik stond net aan het begin van een nieuwe agile coaching opdracht, toen we de lockdown voor de kiezen kregen. Deze training heeft mij geholpen om snel en op een leuke manier, nieuwe teams te helpen met hun agile journey. Het was een strak geregelde en vooral praktische cursus, en de tools en hulpmiddelen kan je direct kan toepassen in je werk. Aanrader voor wie veel met remote teams moet werken.

Esther Snijders

4 maanden geleden

Jasper Groot

4 maanden geleden

Marlies de Keizer

5 maanden geleden

Selmer Heine

5 maanden geleden
(Translated by Google) A year later, I still benefit from the Agile Coach Training. I still regularly check our common Trello. Meanwhile, Agile working within the Hogeschool is becoming more and more a household name, thanks to the training I have followed with you! (Original) Een jaar na dato heb ik nog steeds veel aan de Agile Coach Training. Ik kijk nog regelmatig op onze gemeenschappelijke Trello. Ondertussen begint Agile werken binnen de Hogeschool steeds meer een begrip te worden, met dank aan de opleiding die ik bij jullie heb gevolgd!

Anne Nienhuis

8 maanden geleden
(Translated by Google) In December 2019 followed the Scrum Master training at the Scrum Academy. It was a very interactive training, in which knowledge sharing as well as learning by doing were alternated. The exercises were set up in an original way which kept you focused throughout the training. The trainer Rose-Anne Dotinga has a lot of expertise and experience in the field of Scrum and Agile working. She shared this with the group and let us experience it at the same time. In addition, she brought good energy and created an open and trusted atmosphere. Personally it has brought me a lot of new insights into agile collaboration after 10 years of working at a corporate. In addition, the practical ways that you learn how to prioritize will certainly help me now that I want to start for myself. I definitely recommend this training! (Original) In december 2019 de Scrum Master training gevolgd bij de Scrum Academy. Het was een zeer interactieve training, waarbij inhoudelijke kennis deling evenals leren door te doen werden afgewisseld. De oefeningen waren op een originele manier opgezet wat je gedurende de gehele training scherp hield. De trainster Rose-Anne Dotinga heeft veel expertise en ervaring op het gebied van Scrum en Agile werken. Dit deelde ze met de groep en liet het ons tegelijkertijd ervaren. Daarnaast bracht ze goede energie mee en zorgde ze voor een open & vertrouwde sfeer. Persoonlijk heeft het me na 10 jaar werken bij een corporate zeer veel nieuwe inzichten gebracht op het gebied van agile samenwerken. Daarnaast gaan de praktische manieren die je leert hoe je prioriteiten kunt aanbrengen me ook zeker helpen nu ik voor mezelf wil beginnen. Ik raad deze training dan ook zeker aan!

Do

8 maanden geleden
Lees alle reviews op Google
5 redenen
om voor de Business Agility Masterclass voor meer winstgevendheid te kiezen
Is dit niet de training die je zoekt? Bekijk onze andere trainingen: