Business Agility Masterclass voor meer winstgevendheid Inschrijven
Optie nemen

Business Agility Masterclass voor meer winstgevendheid

Inschrijven
Optie nemen

Nieuwe waarde zien in turbulente tijden

Business Agility is de aanpak waarmee je onderneming in turbulente tijden relevant blijft. Bedrijven worden dankzij Business Agility waardevoller en maken daardoor meer winst dan vergelijkbare concurrenten. Deze beproefde manier van ondernemen is nu urgenter dan ooit, ook voor jouw sector. De aanpak helpt de een om te overleven en helpt de ander om de winstgevendheid te verbeteren.

Bijna 200 professionals bekeken al het webinar met het overzicht over Business Agility. In deze masterclass met Adrie Dolman en Anton Vanhoucke leer je het zelf toepassen. Na de training heb je concrete ideeën om jouw organisatie winstgevender te maken.

Een beproefde aanpak praktisch toepassen

Je leert praktisch hoe je Business Agility in jouw organisatie kan toepassen. Hoe ontwikkel je nieuwe business in de kortst mogelijke tijd? Op welke manier doe je dat effectief en met het laagste risico op verspilling van tijd en geld? Waarmee verzeker je jóuw kans op succes? De Masterclass Business Agility biedt het antwoord op deze vragen. Het staat voor snel nieuwe winstgevendheid. Niet blijven hangen in plannenmakerij, maar concrete actie. Nieuwe businessmodellen ontwikkelen is complex. De effecten zijn vooraf moeilijk voorspelbaar. Dus je leert hoe je met data direct de effecten kan meten en verbeteren.

In deze training werken we met de best practices van organisaties die begonnen zijn in tijden van crisis of meerdere crisissen overleefd hebben. Deze organisaties vinden hun business continu opnieuw uit. De trainers hebben een schat aan praktijkervaring met deze best practices. Ze lichten toe wat werkt, waarom het werkt en in welke situaties.

30% Theorie, 100% praktijk

In deze training ligt de nadruk ligt op doen. Je gaat pas echt leren wanneer je de stof meteen toepast. Zo leer je van de praktijk en ook van elkaar.

De training duurt online vier dagdelen en offline 2 dagen. Na de training ga je naar huis met visie, kennis en kunde. Je weet hoe ook jouw bedrijf in moeilijke tijden winstgevend kan zijn.

Online, klassikaal of in-company

We bieden de training aan op 4 manieren: online met open inschrijving, online in-company, klassikaal met open inschrijving en bij jouw bedrijf op locatie. We zetten van elke mogelijkheid de voordelen op een rijtje:

Online open inschrijving

Kies voor deze mogelijkheid als je binnen je organisatie de enige bent met de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen van de markt. Het is ook een goede keus als je zelfstandig ondernemer bent. Dankzij het feit dat deze training online is, bespaar je jezelf veel reistijd. De online training geven we in vier halve dagen waardoor je het bovendien goed kan combineren met lopend werk. Onze online trainingen zijn even interactief als onze klassikale trainingen, omdat we het aantal deelnemers beperken en een online whiteboard gebruiken waar iedereen in samenwerkt. 

Online in-company

Deze optie is het meest waardevol als je binnen je organisatie met één of meerdere teams gaat werken aan het verbeteren van de winstgevendheid. Je kan eenvoudig de belangrijkste collega’s uit de verschillende vestigingen betrekken. Je gaat de training uit met een gedeeld begrippenkader, concrete afspraken en een stappenplan voor de eerste weken. We geven de online training in vier halve dagen waardoor je het goed kan combineren met lopend werk. Bij onze trainingen gebruiken we een online whiteboard waarin we direct een virtuele teamomgeving creëren voor jouw onderneming. We zijn flexibel om te werken met de tools die al in jouw onderneming beschikbaar zijn.

Klassikaal met open inschrijving

Ontmoet je graag nieuwe vakgenoten en bouw je je relaties graag verder uit? Wil je graag volledige dagen focussen op een nieuw onderwerp om dat goed onder de knie te krijgen? Dan is onze klassikale opleiding met open inschrijving iets voor jou. We organiseren deze training in een hotel dat volledig ingericht is op veilig vergaderen. De training is volledig zonder powerpoint. We wisselen praktijk af met voldoende theorie om de aanpak uit te kunnen leggen aan collega’s of klanten.

In-company op locatie

Wil je graag in korte tijd met meerdere mensen een betere route in slaan? Is nieuwe business waar echt alle aandacht heen moet? We helpen je team direct op weg in een omgeving die zorgt voor maximale focus. Als de gezondheid het toelaat, is dit een uitgelezen omgeving met het team de koppen bij elkaar te steken over de nieuwe richting voor de onderneming. De training is volledig zonder powerpoint. Je gaat de training uit met een gedeeld begrippenkader, concrete afspraken en een stappenplan voor de eerste weken. We kunnen de training in jullie kantoor organiseren of helpen met het vinden van een externe locatie.

In het kort

 • Praktijkgerichte training
 • 4 dagdelen of 2 dagen
 • Nieuwe omzet met bestaande middelen
 • Training door ervaren ondernemers

Voor wie?

Deze training is geschikt voor teamleiders, kader en directie die de duurzaamheid van hun bedrijf zeker willen stellen. Deze training is ook geschikt voor startende ondernemers met een innovatief product.

Locatie

Amsterdam óf Online

Duur

4 dagdelen van 3 uur. Kijk bij de data voor het tijdslot dat het beste bij je past. De variant op locatie is in twee volle dagen.

Voor wie

Teamleiders, kader en directie.

Talen Nederlands English
InCompany

Deze training is ook beschikbaar als in-company training. We nemen dan in 1 keer je hele team op sleeptouw en faciliteren de ontwikkeling van nieuwe business- en implementatieplannen.

Extra

Follow-up sessie met Q&A

Prijs (ex. BTW)

€ 1095

Waardering

Programma

Dagdeel 1: Wat is Business Agility

 • Welke kansen ontstaan er in een snel veranderende wereld?
 • Wat is Business Agility en hoe werkt het?
 • Hoe werkt een succesvol Agile business model?
 • Hoe ontwikkel je een sterke Value Proposition?
 • Hoe bepaal je de ideale klantrelaties?
 • Wat zijn de nieuwe kanalen?
 • Hoe kies ik mijn key-partners?
 • Hoe maak ik ‘make-or-buy’ beslissingen?
 • Hoe maak ik mijn resources planning?
 • Maak ik een Business Case of een Value Case?

Dagdeel 2: Hoe ga je te werk

 • Hoe ontdek ik nieuwe waarde?
 • Hoe zet ik waarde om in producten?
 • Hoe ontdek ik nieuwe markten?
 • Hoe leer ik zo snel mogelijk van mijn markt en doelgroep?
 • Hoe formuleer ik relevante hypotheses?
 • Hoe valideer ik inzichten over mijn doelgroep?
 • Waar leg je de prioriteiten?
 • Hoe voorkom je verlieskosten als je snel moet handelen?

Dagdeel 3: Snel en vroeg resultaat

 • Wanneer is een Pivot nodig?
 • Hoe formeer je een succesvol Business Agility team?
 • Hoe ontwikkel je een succesvol Business Agility team?
 • Wie pakt welke rol en verantwoording?
 • Hoe snel is mijn nieuwe business levensvatbaar?
 • Hoe doe je effectieve experimenten?
 • Hoe orden ik de experimenten van mijn team?
 • Hoe zorg ik voor Desirability, Feasability en Viability?

Dagdeel 4: Management en organisatie

 • Welke leiderschapsstijl werkt in ontwrichte markten?
 • Hoe neem ik de bredere organisatie mee in een nieuw business model?
 • Welke mindset heb je nodig en hoe organiseer je dat?
 • Hoe manage ik mijn stakeholders?
 • Hoe ga ik om met budgetten?
 • Hoe geef ik betrouwbare voorspellingen over de verwachte successen?
 • Hoe begin ik morgen in de praktijk?

Twijfel je welke training bij jou past?

Neem contact op met
Gert-Jan Danenberg

Managing Director & Agile Coach

+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Bel mij terug

Jouw trainers

Adrie
Dolman
Anton
Vanhoucke

Deelnemers over onze trainingen

Marlies de Keizer

1 maand geleden

Selmer Heine

1 maand geleden
Een jaar na dato heb ik nog steeds veel aan de Agile Coach Training. Ik kijk nog regelmatig op onze gemeenschappelijke Trello. Ondertussen begint Agile werken binnen de Hogeschool steeds meer een begrip te worden, met dank aan de opleiding die ik bij jullie heb gevolgd! (Translated by Google) A year later, I still benefit from the Agile Coach Training. I still regularly check our common Trello. Meanwhile, Agile working within the Hogeschool is becoming more and more a household name, thanks to the training I have followed with you!

Anne Nienhuis

4 maanden geleden
In december 2019 de Scrum Master training gevolgd bij de Scrum Academy. Het was een zeer interactieve training, waarbij inhoudelijke kennis deling evenals leren door te doen werden afgewisseld. De oefeningen waren op een originele manier opgezet wat je gedurende de gehele training scherp hield. De trainster Rose-Anne Dotinga heeft veel expertise en ervaring op het gebied van Scrum en Agile werken. Dit deelde ze met de groep en liet het ons tegelijkertijd ervaren. Daarnaast bracht ze goede energie mee en zorgde ze voor een open & vertrouwde sfeer. Persoonlijk heeft het me na 10 jaar werken bij een corporate zeer veel nieuwe inzichten gebracht op het gebied van agile samenwerken. Daarnaast gaan de praktische manieren die je leert hoe je prioriteiten kunt aanbrengen me ook zeker helpen nu ik voor mezelf wil beginnen. Ik raad deze training dan ook zeker aan! (Translated by Google) In December 2019 followed the Scrum Master training at the Scrum Academy. It was a very interactive training, in which knowledge sharing as well as learning by doing were alternated. The exercises were set up in an original way which kept you focused throughout the training. The trainer Rose-Anne Dotinga has a lot of expertise and experience in the field of Scrum and Agile working. She shared this with the group and let us experience it at the same time. In addition, she brought good energy and created an open and trusted atmosphere. Personally it has brought me a lot of new insights into agile collaboration after 10 years of working at a corporate. In addition, the practical ways that you learn how to prioritize will certainly help me now that I want to start for myself. I definitely recommend this training!

Do

5 maanden geleden
Ik heb een 'Scrum Master Training' gevolgd bij Scrum Academy. Erg goede en duidelijke training met leuke afwisselende werkvormen. Gegeven door Rose-Anne Dotinga die enthousiast ons de grondbeginselen van het scrummen en de bijbehorende rollen heeft bijgebracht. Ze heeft duidelijk erg veel praktijk ervaring met Agile werken en Scrum. Ook in de training veel aandacht en goede voorbereiding op het certificaat 'PMS1'. (Translated by Google) I have followed a 'Scrum Master Training' at Scrum Academy. Very good and clear training with nice varied work forms. Given by Rose-Anne Dotinga who enthusiastically taught us the basics of scrumming and the accompanying roles. She clearly has a lot of practical experience with Agile working and Scrum. Also in the training much attention and good preparation for the certificate 'PMS1'.

Keesjan Deelstra

5 maanden geleden

Ricco Delfos

6 maanden geleden
Ik heb een "Design Thinking" en een "Product Owner" cursus via Scrum Academy gevolgd en ben hierover zeer te spreken. Value for money. Om in Agile land te blijven een goede "waarde" dus! De trainers zijn super relaxed en dedicated Scrum guru's. Op naar mijn naar mijn PSPO :-) (Translated by Google) I have followed a "Design Thinking" and a "Product Owner" course through Scrum Academy and am very pleased with this. Value for money. So to stay in Agile country a good "value"! The trainers are super relaxed and dedicated Scrum gurus. On to my to my PSPO :-)

Läslo van den Broek

6 maanden geleden

Dennis

6 maanden geleden
Prima training. Leuk, interactief, veel ruimte voor vragen en de praktische toepassing. De gebruikte werkvormen kun je direct toepassen in je werk. Er is ook voldoende aandacht voor de Scrum theorie. Met nog een kleine dag voorbereiding (obv tips van Scrum academy) heb ik vervolgens het certificaat prima kunnen halen. Door de twee dagen training kun je je mindset veranderen en voelen waar Scrum echt over gaat. (Translated by Google) Great training. Fun, interactive, lots of room for questions and practical application. You can immediately apply the working methods used in your work. There is also sufficient attention for the Scrum theory. With a little preparation day (based on tips Scrum academy) I then have to get the certificate fine. The two days of training can change your mindset and feel what Scrum is really about.

Wendy Wes

6 maanden geleden

Hatim Boushaba

6 maanden geleden
Ik was al redelijk bekend met het Agile Framework, maar deze training heeft me veel meer inzicht gegeven dan de introductie destijds op de afdeling waar ik werkzaam was. In twee dagen ga je vaak genoeg de diepte in, krijg je veel praktijkvoorbeelden en doe je actieve oefeningen om het gedachtegoed je eigen te maken. Goede trainers, met veel ervaring en genoeg ruimte om vragen te stellen en dragen makkelijk voorbeelden aan. Zeker een aanrader als je je wilt verdiepen in de rol van Product Owner! (Translated by Google) I was already fairly familiar with the Agile Framework, but this training gave me much more insight than the introduction at the time in the department where I worked. In two days you go into the depths often enough, you get lots of practical examples and you do active exercises to make the ideas your own. Good trainers, with a lot of experience and enough room to ask questions and easily submit examples. Definitely recommended if you want to delve into the role of Product Owner!

Roger Bremer

7 maanden geleden

Britt

7 maanden geleden
Lees alle reviews op Google
5 redenen
om voor de Business Agility Masterclass voor meer winstgevendheid te kiezen
Is dit niet de training die je zoekt? Bekijk onze andere trainingen: