Agile Innovation Management Inschrijven
Nieuw!

Agile Innovation Management

Inschrijven

Praktische handvatten om als een start-up te innoveren

Het eerste business model ontwikkelen tot een gevalideerde product-marktcombinatie – dat stelt hoge strategische eisen aan je start-up team. In deze training geven we verdieping aan rol van Product Owner, Scrum Master en Development Team op het gebied van innoveren. We gaan bij Agile Innovation Management in op valideren van ideeën met data. Vanuit onze jarenlange ervaring helpen we je slimme waardeproposities ontwikkelen en om te gaan met je stakeholders.

Bewezen frameworks en praktische tips

In deze training hebben we de succesvolle praktijk van de snelst groeiende ondernemingen vertaald naar concrete werkvormen die samenkomen in een duidelijke structuur. De trainers kunnen bogen op een schat van praktijkervaring en lichten toe wat werkt en in welke situaties. Bovendien leer je niet alleen van vakbekwame trainers uit de praktijk maar ook van elkaar. De nadruk ligt op doen in de training, omdat we geloven dat je pas echt gaat leren wanneer meteen toepast wat in de training behandeld wordt.

Het Scrumframework is algemeen of wordt voornamelijk toegepast voor het produceren van features in bestaande software. Toch is scrum ook heel geschikt voor het starten van een (Corporate) Venture. Het vergt wel veel van de Product Owner en het team. Het creëren van goede waardeproposities is een belangrijke nieuwe vaardigheid. Verder is het belangrijk om slimme experimenten te bedenken om je propositie te valideren. Agile Innovation Management helpt om strategisch experimenten te prioriteren en op een backlog te zetten.

De training duurt twee dagen en telt maximaal 16 deelnemers. Na de training ga je naar huis met een concreet stappenplan voor je eigen onderneming of corporate venture.

Validated Learning over product en klant

Een succesvolle innovatie kan geleverd worden door je onderneming op een winstgevende wijze en is gewild door je klanten. Maar hoe weet je dat zeker voor je grote investeringen doet? Na deze training krijg je meer inzicht in kansen en risico’s. Het systeem van Lean Innovation geeft structuur aan het werk. Het helpt bij het ordenen van de experimenten om snel zekerheid te krijgen.

De volgende vraag is dan: Hoe zorg je ervoor dat je snel genoeg op de markt bent om je innovatie te verzilveren? Hiervoor helpen we een MVP te definiëren, het minimum viable product. Goed toegepast is het MVP een bijzonder experiment. Het toetst niet alleen de levensvatbaarheid van het product, maar brengt ook de eerste klanten en cashflow binnen.

Een derde belangrijke vraag bij Agile Innovation Management is hoe om te gaan met belanghebbers (stakeholders) van het werk dat je levert. Denk aan investeerders, partners, andere organisatieonderdelen en het leadership van de organisatie waar je misschien een onderdeel van bent. Zij zullen prognoses vragen en return on investment. We geven handvatten om daar transparant mee om te gaan.

In het kort

 • Praktijkgerichte training
 • 2 dagen
 • Leer hoe je een nieuw product voor een nieuwe markt ontwikkelt
 • Omgaan met onzekerheid en experimenten op de backlog

Voor wie?

Deze training is geschikt voor ervaren Product Owners die de stap willen maken naar ondernemerschap op Corporate Venturing. Deze training is ook geschikt voor startende ondernemers met een innovatief product.

Locatie

Pand Noord
Meeuwenlaan 98-100
1021 JL Amsterdam

Duur

2 dagen, van 09:00 tot 16:30

Voor wie

Ervaren Product Owners

Prijs (ex. BTW)

€ 1495

Waardering

Programma

Dag 1

 • Wanneer is strategic product onwership relevant?
 • Hoe identificeer ik de meest kritieke aannames?
 • Hoe formuleer ik relevante hypotheses?
 • Hoe ontwerp ik snelle, goedkope en valide experimenten om aannames te toetsen?
 • Wat voor experimenten zijn waardevol om in te zetten?
 • Hoe meet ik succes?
 • Hoe ontwikkel ik een scherpe propositie?
 • Hoe structureer ik een goed klant-interview?

Dag 2

 • Wanneer is een Pivot nodig?
 • Hoe definieer ik het MVP (Minimum Viable Product)
 • Hoe orden ik het werk van mijn team?
 • Hoe ga ik om met de bredere organisatie omheen mijn team?
 • Hoe ga ik om met budgetten?
 • Hoe leg ik verantwoording af richting mijn stakeholders?
 • Hoe geef ik betrouwbare voorspellingen over de verwachte successen?
 • Wat betekent dit voor mijn praktijk?

Twijfel je welke training bij jou past?

Neem contact op met
Gert-Jan Danenberg

Managing Director & Agile Coach

+31 (0)85 1302117
gert-jan@scrumacademy.nl

Bel mij terug

Jouw trainers

Gert Hans
Berghuis
Anton
Vanhoucke
Geeske
Kloostra-Breunissen

Deelnemers over onze trainingen

There’s so much fluff, misunderstanding and buzzwording when it comes to Agile and it’s implementations. Not with these guys! They know what they’re talking about. They live their program and tools. Combined with an energy level that’s off the chart, this has been a rollercoaster ride. And I leave with a duffel bag filled with tools, ideas and experiences. Thanks guys!!

Rein Groot

2 jaar geleden
Great Scrum Master course. Lots of energy, lots of information. Understandable, relatable and fun.

Webmaster TOPdesk

2 jaar geleden
Excellent Scrum Master Training. Top trainers with lots of agile experience.

Myrthe Yeh

2 jaar geleden
4 Days absolutely packed with information, tips, tricks and games. Fun and absolutely worth it!

Tom Kamphuis

2 jaar geleden
Duidelijke verhaallijn en heel veel interactie. Geen saaie powerpoint afdraai. De trainer (wij hadden er 3!) zijn "praktijk deskundigen" met veel bagage! Training Scrum Master gaat veel verder dan alleen die rol. Veel aandacht voor agile en de andere rollen.

Peter Kruithof

1 jaar geleden
Scrum Academy heeft ervoor gezorgd dat mijn kennis en vaardigheden op het gebied van Agile Coaching zijn bijgespijkerd. Dat is ook waar ik voor betaald heb, dus dat is prima. Waar ik niet voor betaald heb: één van de meest energieke, waardevolle en vet gave trainingen die ik ooit heb mogen volgen! Na elke trainingsdag kwam ik knetterend van de energie naar buiten en zat mijn kop vol met goede ideeën die ik meteen kon toepassen! Twee trainers op een club van 12, veel participatie, interactie, goede verhalen en een fantastische sfeer met elkaar. Dit wil je. Ik kan Scrum Academy van harte aanbevelen!

Ronald Ruigrok

1 jaar geleden
Super leuke en waardevolle training gehad, kan niet wachten om het geleerde in praktijk te gaan brengen!

Sem van der Wal

1 jaar geleden
Praktische training in een ontspannen sfeer met collega's uit allerlei bedrijven. Intensief maar veel geleerd over het vak coaching in relatie tot Agile en Agile transformaties. Veel tips direct toepasbaar. Mooie dagen gehad in Amsterdam Noord!

Carolien Tijssen

1 jaar geleden
In juni 2018 deelgenomen aan Agile coach training bij Scrum Academy in Asd. Zeer inspirerende cursus met ervaren trainers en betrokken mede-cursisten. Een aanrader!

Rene Hulselmans

1 jaar geleden
De praktijk gerichte training tot Agile Coach is een absolute aanrader. Gedurende deze 4 dagen wordt je door de actieve werkvormen continue uitgedaagd. De onderwerpen en voorbeelden sluiten goed aan op de praktijk. Een verrijking voor een ieder die bruikbare tools, tips en tricks wil gaan toepassen in de praktijk.

Rene Duijzer

1 jaar geleden
Zeer leerzame training gevolgd onder leiding van Jan Pieter, Anton en Gert Jan. Een goede balans tussen theorie, praktijk en vakbekwame trainers hebben ervoor gezorgd dat ik na twee dagen als Scrum Master de deur ben uitgelopen. Veel dank!

Menno van Elsas

1 jaar geleden
De Agile Coach training van de Scrum Academy is ontzettend leerzaam en waardevol. Na elke trainingsdag ging ik vol energie en allerlei handige theorie, tools, en workshops naar huis. Roy en J.P. zijn zeer goede trainers die er voor zorgen dat je theorie gelijk kan oefenen en toepassen in de praktijk. Daarnaast geven ze allerlei tips en tools mee om me verder in te ontwikkelen na het volgen van de training. Zeker een aanrader!

Manon van der Wal

11 maanden geleden
Sterke training. De interactieve wijze van deze training maakt dat de kennis en vaardigheden mij echt goed bij blijven. Daarnaast zorgen de trainers ervoor dat je in vier dagen zowel veel praktische kennis als vaardigheden rijker bent. Ook is er veel aandacht voor het groepsproces wat maakt dat je echt aan de slag gaat met de onderwerpen en elkaar. Zo leer je ook nog eens op een leuke manier nieuwe mensen kennen.

Michiel Daggert

9 maanden geleden
Prima trainers en een goede mix tussen theorie, agile werkvormen en praktijk.

Robert Gaal

7 maanden geleden
Great course with experienced and enthusiastic trainers! If you are all about learn by doing --> try Scrum Acadamy

Linde van Wulfften Palthe

7 maanden geleden
Lees alle reviews op Google
5 redenen
om voor de Agile Innovation Management te kiezen
Is dit niet de training die je zoekt? Bekijk onze andere trainingen: