Agile Coach Opleiding

4 daagse Agile Coach Opleiding waar je een Agile Toolkit van jewelste mee vult, klaar om in te zetten voor jouw teams en organisatie

Let op: schrijf je dit jaar nog in voor deze opleiding om van een speciale prijs te profiteren! In 2019 gaat de prijs van deze opleiding omhoog. 

Als Agile Coach help je (Scrum)teams ultiem te presteren. De eerste voordelen van Agile werken zijn al zichtbaar, maar het echte vliegwiel blijft nog uit. Hoe krijg je de echte Agile mindset in de teams? Het is jouw taak als Agile Coach om ervoor te zorgen dat iedereen goed in zijn/haar nieuwe rol komt. Je coacht de Product Owner, Scrum Master, Teamleden, Stakeholders en het management naar de organisatie met een agile cultuur, waarbij focus op de klant, snel en vaak leveren en leren de kern vormt.

Dit betekent dat teams een geheel nieuwe werkwijze en werkafspraken eigen moet maken. Vaak betekent het ook dat je teams en het management meeneemt in een cultuuromslag. Een uitdagende rol die heel veel verschillende petten vraagt. Hiervoor moet je zelf ook echt lenig zijn. Coaching van Agile teams is geen gemakkelijke opgave, wel een bijzondere. Hoe je dat precies doet? Dát beleef je tijdens de cursus over Agile coaching bij Scrum Academy op interactieve, uitdagende en praktische wijze. Na afloop van de training kan je vol zelfvertrouwen met een goed gevulde toolkit aan de slag met jouw agile uitdagingen.

Wat leer je tijdens de Agile Coach opleiding?

Je leert hoe je de verschillende Agile Coach rollen (mentor, teacher, coach en facilitator) toepast om teams en individuen te coachen naar de Agile mindset. Je gaat aan de slag met 1 op 1 Agile coach technieken en teaminterventies, om ownership in de teams te vergroten. De focus op waarde voor de klant en snel leveren en leren staat centraal. Met als basis het toepassen van de Agile principles, zodat teams echt Agile worden. Speerpunt van de cursus over Agile coaching is de toolkit met interventies die je na afloop zelf kunt inzetten om jouw teams en het management met fris elan te coachen en te faciliteren.

Opbouw van de opleiding tot Agile Coach

Iedere dag van de vierdaagse opleiding heeft een eigen thema. Heel gefocused werk je aan skills om individuen, team en de organisatie verder te ontwikkelen.

Dag 1 Context van Agile Coaching en het maken van een agile assessment van organisaties.

Dag 2 Teaching technieken & Professional Coaching en Mentoring, het versnellen van een agile proces bij teams en individuen.

Dag 3 Teamdynamiek, ownership in teams vergroten.

Dag 4 Changemanagement en eigen Agile Coachplan

Gedurende de 4 dagen heb je veel interactie met andere deelnemers waardoor je met een schat aan extra ervaring de training afrondt.

Bij Scrum Academy is de training tot Agile coach een unieke en interactieve combinatie van theorie en praktijk. Bij ons volg je de opleiding met andere Scrum Masters, Product Owner, Leanexpert en startende Agile Coaches. Er is dan ook veel aandacht voor het uitwisselen van ervaringen en vooral actief doen. Tussen de trainingsdagen door krijg je opdrachten en oefeningen die in de volgende bijeenkomst besproken worden. Er wordt gewerkt met een interactieve digitale leeromgeving waarin deelnemers onderling leerervaringen, tips & trucs en inspiratie uitwisselen.

Rond de training tot Agile Coach af en ontvang een certificaat

Aan het einde van de training krijg je een certificaat van de Scrum Academy en mag je jezelf een Agile Coach noemen.

 

Locatie

Pand Noord
Meeuwenlaan 98-100
1021 JL Amsterdam

Duur

4 dagen
start 9u tot 16:30u

Doelgroep

Scrum Masters, Lean experts, Agile Coaches

Extra

Agile Coaching Toolkit

Prijs (ex. BTW)

€ 1.995,00

Waardering

Jouw trainer(s)

Gert-Jan Danenberg

Gert-Jan Danenberg

Jan-Pieter van den Heuvel

Jan-Pieter van den Heuvel

Roy Gielen

Roy Gielen

Schrijf je nu in!

Word Agile Coach en zet je wereld in beweging! Je leert hoe je de organisatie en teams coacht naar een agile cultuur, waarbij experimenteren en snel leren centraal staat. Je vult een toolkit van jewelste om het verandervermogen van individuen, teams en het management te verhogen.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de training? Neem dan contact op met Gert-Jan Danenberg. Bellen 06-11535207.

N

Agile sinds 2008

Agile zit in ons bloed

N

Score van 4.8 / 5 sterren op Google

Je leert ook van een sterk & divers deelnemersveld

N

Tjokvol met praktische tips en tricks

Je gaat vol zelfvertrouwen direct aan de slag

Deelnemers over deze training

maart 2018 – Ik heb verschillende trainingen voorbij zien komen voor Agile Coaching en een aantal collega’s op andere plekken dit ook zien doen. Als ik kijk wat de outcome vanuit de Scrum Academy is en vergelijk wat mijn collega’s hebben meegekregen, kan ik alleen maar concluderen dat mijn rugzak een stuk voller zit en ik daadwerkelijk een actieplan heb ontwikkeld voor mijn rol als Agile Coach.
Zeer onder de indruk van de inhoud, kwaliteit en diepgang. Een aantal collega’s overwegen nu om ook voor deze training te kiezen. Ik beveel dit goed bewaarde geheim van Amsterdam Noord zeer aan.

Waardering: 

André Scholten

Agile Coach, KLM

09 dec 2016 – Afgelopen week heb ik mijn training voor Agile coach afgerond bij de Scrum Academy. We werden getraind door Gert-Jan Danenberg en Roy Gielen, beiden zeer goed onderlegde trainers en ze gaven dan ook een super training zodat we alle ins en outs van het Agile coach vak leerden. Ik heb dan ook veel bijgeleerd en ben vol zelfvertrouwen voor het begeleiden van organisaties naar de nieuwe manier van Agile werken. De locatie van de training in het KSM-gebouw was ook erg mooi, dichtbij de NDSM-haven aan het IJ in Amsterdam centrum. Daarbovenop heb ik genoten van de collega-trainees die uit allemaal andere organisatie kwamen en allen met een verschillende achtergrond, dit maakte duidelijk dat Agile niet alleen voor IT is.

Waardering: 

Mark Dielen

Agile Coach, ZZP

mei 2018 – Scrum Academy heeft ervoor gezorgd dat mijn kennis en vaardigheden op het gebied van Agile Coaching zijn bijgespijkerd. Dat is ook waar ik voor betaald heb, dus dat is prima.

Waar ik niet voor betaald heb: één van de meest energieke, waardevolle en vet gave trainingen die ik ooit heb mogen volgen! Na elke trainingsdag kwam ik knetterend van de energie naar buiten en zat mijn kop vol met goede ideeën die ik meteen kon toepassen!

Twee trainers op een club van 12, veel participatie, interactie, goede verhalen en een fantastische sfeer met elkaar. Dit wil je.

Ik kan Scrum Academy van harte aanbevelen!

Waardering: 

Ronald Ruigrok

Director, Online Agency

jan 2018 – There’s so much fluff, misunderstanding and buzzwording when it comes to Agile and it’s implementations.

Not with these guys! They know what they’re talking about. They live their program and tools. Combined with an energy level that’s off the chart, this has been a rollercoaster ride. And I leave with a duffel bag filled with tools, ideas and experiences.

Thanks guys!!

Waardering: 

Rein Groot

Strategist, ZZP

Inschrijven Agile Coach Opleiding

 • Training informatie

 • Amsterdam

  Pand Noord

  Meeuwenlaan 98-100

  1021 JL Amsterdam

  Amsterdam

  Pand Noord

  Meeuwenlaan 98-100

  1021 JL Amsterdam

 • Deelnemer(s)

 • VoornaamAchternaamE-mailTelefoonnummer 
  Nieuwe rij toevoegen
 • De factuur gaat naar

 • Voornaam
 • Achternaam
 • Straatnaam + huisnummer
 • Plaats
 • Postcode
 • Betaling via factuur

 • Prijs: € 1.995,00 Aantal:
 • € 0,00
 • € 0,00
 • € 0,00
 • Als je je aanmeldt is je inschrijving definitief. Je ontvangt een bevestigingsmail en separaat een factuur. Uiterlijk 7 dagen voor aanvang van de training ontvang je praktische informatie.

Kan ik je helpen?

Gert-Jan Danenberg
Managing Director & Agile Coach
+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Discussieer mee op:

Bezoekadres
Scrum Academy
TT Vasumweg 95
1033 SG Amsterdam