De 3 beste Agile trainingen voor als je met Agile en Scrum start

Je hebt al een eerste start met Scrum werken gemaakt, of werkt al in een Agile organisatie. Misschien sta je nog helemaal aan de start? Vandaar dat je in de zoekbalk van je zoekmachine hebt ingevuld: welke Agile trainingen zijn er? Of iets in die geest. Want het klinkt allemaal erg mooi en veelbelovend, maar waar doe jij in jouw situatie goed aan? Met welke training bereik jij met jouw team het meest? Een handig overzicht voor het kiezen van de beste Agile training. Op locatie of incompany.

Kies je voor de Scrum Master Training I, Product Owner Training I of Agile Coach Opleiding I? En evenzo belangrijk; voor welk trainingsbureau kies je? In dit artikel geven we je een kort overzicht van de drie Agile trainingen van Scrum Academy als je aan de vooravond staat om te starten met Agile werken. Al onze ervaren trainers geven powerpointloze trainingen met 70% praktijk en 30% theorie. Mocht je toch niet goed kunnen kiezen (of als je gewoon even geen zin hebt om te lezen), bel me dan even op. Ook als je meer wilt weten over onze verdiepende trainingen.

Eerder schreef ik het blog: Wat is het verschil tussen Scrum Master, Product Owner en Agile Coach?

Scrum Academy Trainingen

Agile Training: Scrum Master Training I

Je werkt al dagelijks in een team en je houdt onwijs van faciliteren. Daarom denk je er nu over na om Scrum Master te worden. Kies dan voor deze Scrum Master Training I. Deze training is uitermate geschikt voor teamleden of projectmanagers die werken in Agile organisaties en Scrum tot in detail willen begrijpen en toepassen.

In deze tweedaagse training leer je Scrum effectief toepassen. Als mentor, coach en facilitator maak jij het team straks energiek, zelf-organiserend en productief. Als Scrum Master zorg jij ervoor dat multidisciplinaire teams op een effectieve manier samenwerken, ook als ze niet in hetzelfde kantoor zitten. Concreet leer je in deze training om als Scrum Master op 3 gebieden te interveniëren:

  • Richting het team, zodat het team zich continu blijft verbeteren;
  • Richting de Product Owner, zodat het gehele team op het snelheid blijft en aan de juiste prioriteiten werkt;
  • Richting de organisatie om te zorgen dat het team de ruimte krijgt om op een Agile manier te werken.


Na deelname ontvang je een certificaat van Scrum Academy en kun je je inschrijven voor de officiële certificering PSM1.

Agile Training: Product Owner Training I

Je wilt je team maximaal inspireren, optimale klantwaarde leveren en inhoudelijk bijsturen.
Als startende Product Owner werk je in de marketing, communicatie of beleidssector. Of meer in de technische en online wereld. Kies dan voor deze Product Owner Training I.

In deze tweedaagse Product Owner Training I leer je hoe je de uitdagende rol van Product Owner het beste invult. We gaan in op je rol en verantwoordelijkheden bij elk onderdeel van het Scrum framework. Daarbij behandelen we met name stakeholder management, backlog refinement, sprint planning en sprint reviews.

  • Je leert hoe je het team op snelheid houdt, alle stakeholders betrekt en ook nog grip op het project houdt;
  • Je ontwikkelt skills om een strakke backlog te maken die de maximale business value (return on investment, ook wel ROI) creëert.


Na afloop van de training ontvang je een certificaat van Scrum Academy. Het materiaal van deze Product Owner Training is ook exact samengesteld om een PSPO 1 -certificaat te behalen.

Agile Training: Agile Coach Opleiding I

Je bent al Scrum Master, Leanexpert, (Team)coach of startende Agile Coach. En nu wil je je verder ontwikkelen? Dan is deze Agile Coach Opleiding I super waardevol voor jou. De Agile Coach richt zich op het functioneren van het team. Dat functioneren heeft te maken met mindset, heldere rollen, een sfeer van openheid, focus op toegevoegde waarde en vooral plezier vinden in je werk.

In deze driedaagse training leer je hoe je de Product Owner, Scrum Master, teamleden en stakeholders coacht in hun rol. Je zorgt voor een geheel waarbinnen alle rollen optimaal samen functioneren, op een manier die past binnen de organisatie. Naast de transformatie naar de Agile mindset, gaat deze opleiding over:

  • Coachen van individuen en van teams;
  • Begeleiden van Agile transformaties;
  • Omgaan met conflicten;
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling als coach


Aan het eind van de Agile Coach training krijg je een certificaat van Scrum Academy en mag je jezelf een Agile Coach noemen. Scrum Academy is lid van IC Agile voor internationale certificering en accreditatie.

Antwoord op jouw specifieke vraag

‘Weet je wat mij moet gaan doen, een Product Owner training’, zei je collega wellicht. Terwijl je vanuit het management geadviseerd werd eens naar een Agile Coach opleiding te kijken. Zelf leek een rol als Scrum Master je veel leuker. Ik hoop dat dit artikel over de drie beste Agile basistrainingen je dan iets verder op weg heeft in jouw keuze voor een Agile training.

Als dat niet het geval is, laat het me vooral weten. Ik denk graag met je mee en vertel je natuurlijk ook graag meer over onze expert tracks en Incompany trajecten.

Meer weten over de Agile Kickstart voor teams?