Marjans van Benthem – Violidis

Lean & Agile Coach

Neem contact op

Na vele jaren in de operatie te hebben gewerkt als leidinggevende en programma manager, begeleidt Marjans sinds 2010 organisaties op hun Lean-Agile reis. Daarbij richt ze zich op het creëren van beweging en vergroten van eigenaarschap binnen de organisatie. Daarnaast geeft Marjans als trainer Lean-Agile handvatten aan deelnemers om door middel van nieuwe manieren van werken, nieuwe gewoontes te ontwikkelen. En zo bij te dragen aan het ontstaan van een Lean-Agile organisatiecultuur.

Cases van Marjans van Benthem – Violidis

Case | CASE: Large-scale LEGO simulatie bij Ksyos

door | 20 oktober 2022

We verbeterden de onderlinge communicatie met een Large-scale LEGO simulatie. Bij een dergelijke simulatie werken de vier teams samen aan één gezamenlijke uitdaging. De bedoeling van die simulatie is om gedrag en onderliggende patronen die in de praktijk ook voorkomen met elkaar te analyseren en te lijf te gaan.

Lego simulatie

Case | CASE: Brands Group. Interactieve teamdag!

door | 2 juli 2021

De situatie bij het team van Brands Group De afgelopen periode van thuiswerken was niet ideaal voor de onderlinge communicatie. Je zult het vast herkennen: de drempel om elkaar op te zoeken is wat hoger en de toevallige ontmoetingen zijn zeldzaam. Gelukkig is het team van Brands een half jaar geleden gestart met Agile werken, […]

Team Alignment

Case | CASE: Gemeente Amsterdam. Agile Invoering van de Omgevingswet

door Adrie Dolman | 3 maart 2020

‘Aansluiten, vullen, oefenen’ (AVO) is in 2020 voor alle overheden in Nederland het devies bij de invoering van de Omgevingswet per 1 januari 2021. Hoe pak je zoiets Agile aan? En gaat het uiteindelijk ook werken?  Omgevingswet Vanaf 2021 treedt de Omgevingswet in werking. De wet staat voor een goede balans tussen beschermen en benutten […]

Agile en Scrum

Case | CASE: Milieudefensie. Draagvlak voor Klimaatrechtvaardigheid? Dat doe je Agile

door Anton Vanhoucke | 18 november 2019

Draagvlak voor Klimaatrechtvaardigheid? Dat doe je Agile. Vereniging Milieudefensie vroeg Scrum Academy om het succes van haar eerste Scrum Team op te schalen naar andere teams. De doelstelling? Een organisatie met radicale focus op milieu-resultaat.
Stap-voor-stap richting draagvlak.

Scrum en Agile trainingen Milieudefensie

Trainingen met Marjans van Benthem – Violidis?