Team Alignment

CASE: Brands Group. Interactieve teamdag!

Vanuit Deurne verzorgt Brands Group de distributie van diverse merken consumenten-elektronica binnen Europa. Brands is een doortastende en dynamische onderneming. Het tempo is hoog en de groei is exponentieel. Brands weet een dergelijk tempo te halen door veel te investeren in het internationale team. Een voorbeeld daarvan is de teamdag die we vanuit Scrum Academy verzorgd hebben. In dit artikel lees je hoe we de teamdag inrichtten. Het resultaat: een zichtbare toename van het onderlinge vertrouwen en de ambitie. Hierdoor kwam het team opnieuw uit de Comfort Zone in de Learning Zone.

De situatie bij het team van Brands Group

De afgelopen periode van thuiswerken was niet ideaal voor de onderlinge communicatie. Je zult het vast herkennen: de drempel om elkaar op te zoeken is wat hoger en de toevallige ontmoetingen zijn zeldzaam. Gelukkig is het team van Brands een half jaar geleden gestart met Agile werken, waardoor het onderlinge overleg wel op gang bleef gedurende de lockdown. Maar de ambitie van het team is hoger dan alleen de onderlinge communicatie op gang houden. Het team wil juist meer gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Bovendien kon de energie van het team wel weer een boost gebruiken. ‘Tijd voor actie en een energieke Agile teamdag’, dacht het internationale B2C team van Brands Group.

De vraag: faciliteer online een interactieve team dag

Een live Agile teamdag was nog niet mogelijk. Dus vroeg Brands Group aan Scrum Academy om een online workshop te organiseren. Het doel: het team dichter bij elkaar brengen door elkaars ambitie en motivatie te ontdekken.

De praktische aanpak van Scrum Academy

Interactief en direct toepasbaar. Dat is waar we als Scrum Academy voor staan. De energieke workshop bestond uit een aaneenschakeling van interactieve werkvormen. Deze werkvormen hadden steeds twee gedeeltes. Een gedeelte om voor jezelf even de dingen op een rijtje te zetten, gevolgd door gesprekken in kleine groepen. De drie belangrijkste thema’s? Psychologische veiligheid, onderlinge kwaliteiten en intrinsieke motivatie. Aan het eind deelden we inzichten in de grote groep. Wat bijvoorbeeld opviel was dat Scrum een opvallend positieve impact had op ieders intrinsieke motivatie. 

Agile Scrum banner

Het resultaat van de interactieve teamdag

Grote glimlach! Die zag je in iedere pauze, wanneer de deelnemers even uit de sessie gingen. In het begin was het wat onwennig om over de eigen kwaliteiten te praten. Maar naarmate iedereen elkaar meer ging steunen, ontstond er steeds meer zelfvertrouwen. Ondanks de verschillende culturen en nationaliteiten voelde iedereen zich thuis in het team. 

Achteraf waren de reacties: “Over het algemeen hebben we dit heel positief ervaren”, “Ik heb het gevoel dat ik ook buiten mijn discipline veel meer kan bijdragen aan het doel van het team” en: “Voor in een ochtend hebben we aardig wat diepgang gehaald.” 
Uiteindelijk zorgde de sessie voor een flinke groei van ambitie en onderling vertrouwen. Het team ontdekte dat de lat gerust wat hoger kon, zonder stress. Het team was klaar om weer uit de Comfort Zone naar de Learning Zone gaan.

Wil je weten of een interactieve online team dag iets voor jou is? Neem contact op!

Vul het formulier in en Anton Vanhoucke belt je zo snel mogelijk terug.
Naam(Vereist)

Anton Vanhoucke

Anton Vanhoucke

Mobiel: +316 106 54 168

 

 

 

Ook het beste uit jezelf te halen?

Na maanden van solo thuiswerken het samenwerken een flinke boost te geven? Laten we samen het perfecte programma samenstellen voor jullie teamdag. Dit is hoe je het team in 1 dag weer op een lijn krijgt: Team Alignment.