Agile Transformatie bij Scrum Academy

Als je wilt veranderen moet je ook op je bek durven gaan

Ik schrik altijd van de volgende cijfers: 70% van de veranderingen mislukken. Dat voelt toch een beetje als een beuk in mijn gezicht, aangezien ik dagelijks met verandertrajecten bezig ben. Nu weet ik: mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden. Dat leidt tot weerstand. Toch wil ik je enthousiast maken om met jouw werk, organisatie en team aan de slag te gaan om verandering slim en effectief te organiseren. En ook al ga je dan een keer op je bek, laat dat je niet tegenhouden. Dat leerde ook ik afgelopen jaren weer keihard.

Sinds 2015 sta ik aan het roer van Scrum Academy en het zal je niet verbazen dat ik in de jaren veel heb geleerd, en dus zeker ook wel eens onderuit ben gegaan. Een voor de hand liggend voorbeeld: Covid. Na periode van bizarre groei, tikte de lockdowns me vol op de neus. Er was ineens geen vraag naar fysieke trainingen en veel minder vraag naar coaching on the job. Natuurlijk vond ik het ook een heftige periode en zeer intens. We kregen 8 tellen, maar stonden na 5 seconden weer op. Dan komt het aan op je eigen echte wendbaarheid.

En dat hebben we getoond. We zijn er. En sterker dan ooit. Met nieuwe en verbeterde dienstverlening voor onze klanten. Scrum hielp ons om direct in korte sprints onze dienstverlening te veranderen en te vernieuwen. Onze Agile mindset hielp ons om heel snel te experimenteren, en met ongefilterde rauwe feedback van klanten ons te verbeteren. Dus ga net als ons aan de slag met veranderingen, verbeteringen en weerstand. Ook als het even heet onder je voeten wordt.

Versnel het leerproces van je team

In de Agile Coach Opleiding I hebben we het beste van onze eigen Agile Teamcoaching samengebracht in 3 intensieve dagen. Leer en oefen hoe je individuen naar een Agile Mindset coacht, teams coacht en vervolgens een eerste aanzet maakt om een Agile cultuur te creëren en je eigen transformatieplan op te tuigen. Ruim 500 Agile Coaches gingen je voor en gebruiken de praktische tools nog dagelijks. Vooral de tools die je zelf als workshop kan inzetten om je eigen teams te begeleiden, spreken mij zelf heel erg aan.

Agile transformatie banner

Direct aan de slag, zonder ellenlang plan

Agile Kickstart voor teams! In 2022 hebben we bijna 100 teams opgestart met deze succesformule: 2 dagen interactieve training + 4 dagen coaching on the job. Alles aan te passen naar behoefte. Wat klanten ervan vinden: het is heel praktisch, direct toepasbaar en heeft veel impact door de coaches die een kwartaal betrokken blijven. Het valt mij steeds weer op hoe teams de obstakels die ze tegenkomen, samen met de best practices van de coach, kunnen pareren. Is dit jouw perfecte Agile kickstart van 2023?

Stap samen met mij de ring in, potje sparren

Misschien timmer je al een tijdje aan de Agile weg en wil je jezelf verdiepen. Als Scrum Master of als Agile Coach? Daarvoor hebben we speciale programma’s ontwikkeld. Zo ontwikkelden we op verzoek van deelnemers van de Agile Coach Opleiding I het vervolg op die opleiding, de Agile Coach Opleiding II. Of misschien is de Scrum Master Training II wat je zoekt. Heb je een andere verdiepende vraag en wil je daar graag over sparren? Bel of mail me gerust. Dan kijken we samen naar een programma wat bij je past en wat je verder brengt. Blader ook eens door het Scrum Academy manifest ‘High Impact. Happy Teams’ en doe daar alvast je voordeel mee.

Durf te veranderen met deze trainingen: