Agile Scrum trainingen

Thuis aan het werk? Deze tools heb je nodig (5/5)

Thuiswerken is soms lastig. Maar het is een stuk makkelijk met de onderstaande tools. In deze blogserie kijken we naar de volgende facetten en bijbehorende tools:

Whiteboarding

Als creatievelingen zetten we onze gedachten graag om in een visuele weergave. Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden toch? Daarom tekenen wij in onze trainingen veel uit op flip-overs en brainstormen we graag met post-its op de muur. Maar hoe doe je dat online? Gelukkig is er een aantal tools waar dit heel goed mee kan.

Miro

Miro is een uitgebreide whiteboarding tool waarin je helemaal los kan gaan met post-its, mindmaps, schetsen en schrijven. De tool biedt een schier oneindig whiteboard waar je naar alle lust in kunt werken. Inzoomen om in details te werken, uitzoomen voor het overzicht. Mooie extra’s: een timer – heel geschikt voor timeboxed sessies – en een voting tool. Hiermee benader je de ervaring van een fysieke workshop toch wel behoorlijk lekker.

Mural

Noem je Miro, dan noem je Mural. Deze lijkt heel erg op Miro en biedt nagenoeg hetzelfde. De verschillen zijn klein. Miro biedt meer integratiemogelijkheden en een API. Grootste nadeel vind ik de beperktere omvang van het whiteboard. Wat betreft kosten ontlopen ze elkaar niet veel en bieden ze een lange trial-periode.