Agile en Scrum trainingen 4-min

Thuis aan het werk? Deze tools heb je nodig (4/5)

Thuiswerken is soms lastig. Maar het is een stuk makkelijk met de onderstaande tools. In deze blogserie kijken we naar de volgende facetten en bijbehorende tools:

Organiseren van je werk

Weten waaraan het team aan het werken is, en wat volgt, is essentieel voor goed teamwerk. Je hebt dus een tool nodig die je werk op een heldere en effectieve manier organiseert. Natuurlijk betekent dat in ons werk dat de tool een Agile manier van werken ondersteunt. Dus het moet op zijn minst Product Backlog management ondersteunen en het werk in een sprint visualiseren.

Atlassian Jira

Jira is een erg uitgebreid projectmanagement tool met ondersteuning voor Scrum en Kanban borden, roadmap visualisatie en biedt allerlei Agile statistieken. Het is redelijk gemakkelijk te gebruiken, maar de uitgebreide mogelijkheden laten je het als beginner een beetje duizelen. Er is een gratis versie en verschillende betaalde varianten.

Trello

Trello is een lichtgewicht tool die je in staat stelt lijstjes te maken die je workflow visualiseren. Het is super makkelijk om snel een Scrum bord te maken. Het is een stuk meer basic fan Jira, maar ook veel sneller te begrijpen. De basisversie is gratis.

Notion

Notion is een alles-in-één samenwerkingstool dat het maken van notities, documenten, taken, pagina’s en zelfs simpele databases ondersteunt. Super als je alles graag in één tool wil hebben, hoewel het wel wat tekort komt op bijvoorbeeld Product Backlog management. Gratis en betaalde varianten.

>>> Ga door naar artikel 5 over de tools voor whiteboarding.

Hulp bij nodig? Wij hebben een (online) training ontwikkeld waarin je leert hoe je dit alles ook op afstand goed kunt doen. Check onze Coaching Remote Agile Teams training of neem contact op met Gert-Jan Danenberg