Je hebt je Agile training gedaan en dan…?

Agile en Scrum trainingen geven, de trainers van Scrum Academy doen het al meer dan 10 jaar. De eerste trainingen verzorgen we in 2012, net na het uitbrengen van ons succesvolle boek Get Agile. Wat deelnemers dan al over de trainingen zeggen? ‘De pragmatische blik op Agile en de hands-on trainingen zijn verhelderend en super praktisch’. De vraag naar trainingen neemt dan ook snel toe. Top. Ook de vraag naar coaching on the job explodeert. Want; hoe breng je het geleerde in jouw praktijk en hoe neem je het hele team mee in jouw Agile energie?

‘Leightweight simple and easy to understand’, zo staat Scrum te boek. Toch stellen enthousiaste deelnemers van onze trainingen vaak de vraag of we hen kunnen helpen in hun praktijk. Niet gek, want je bent enthousiast over jouw geleerde Agile skills maar wilt ze daarna natuurlijk ook in praktijk met het hele team toepassen. Dat ondersteunen, onderbouwen en motiveren we natuurlijk graag. Hoe? Vooral met lekker pragmatische incompany coaching. Je verandert zo terwijl je bezig bent met je dagdagelijkse werkzaamheden. Bij ons houdt veranderen trouwens in, dat je dingen anders doet. Met de nadruk op doet. Even nadenken en dan vooral veel doen en blijven uitproberen.

Met coaching on the job bereik je:

 • dat je Scrum versnelt toepast. Je hoeft dan namelijk niet alle best practices zelf uit te vinden. Wij komen die brengen. Natuurlijk zit dat ook deels in onze trainingen verwerkt, maar het voordoen en samen doen, geeft een gigantische versnelling in het zélf doen.
 • dat je samen met je team(s) en onze coaches snel een intern Agile omgeving creëert. Belangrijk, want Scrummen gaat alleen werken wanneer de organisatie en de omgeving van Scrumteams, Agile ook snappen én faciliteren.

Een beetje vastgelopen met Agile werken?

‘We zijn ooit met Agile werken gestart, maar ik merk nu toch dat we met het team aardig vastlopen. Kunnen jullie de boel niet weer wat opfrissen?’ Een vraag die in de afgelopen 10 jaar ook regelmatig voorbij is gekomen. Dat is op zich ook niet zo gek; soms verandert de teamsamenstelling en gaat expliciete kennis van Agile verloren. Soms groeit een organisatie en is er behoefte aan een kennisimpuls. Dan gaan we weer even terug naar de basis en knappen samen de werkwijze van het team op. Zo zit er weer olie tussen de raderen en dat beweegt wel zo soepel.

De magische mix van trainen en coachen

Die combinatie is voor alle trainers en coaches (en ondertussen voor heel wat klanten) van Scrum Academy heel normaal. Toch valt de mix van trainen en coachen on the job nog altijd op. In die mix zorgen we altijd voor frisse werkvormen, de laatste inzichten en echte (eigen) cases uit het werkveld. Daarmee passen we Scrum en Agile gemakkelijk toe in heel veel verschillende contexten, bijvoorbeeld op: het ontwikkelen van digitale tools; marketing campagnes; productontwikkeling; tentoonstellingen; complexe beleidsstukken en het organiseren van events. Noem het op en we zijn er samen met onze klanten en deelnemers geweest.

De kwaliteiten van een Scrum Academy Agile Coach & Trainer

 • Heeft een hele bak aan ervaring en brengt een rugtas vol best practices;
 • Schakelt van directie tot teamniveau en verbindt lagen in de organisatie;
 • Luistert altijd, maar geeft ook gas zodat er versnelling ontstaat;
 • Past de theorie toe aan jouw praktijk. Geen plat theoretisch verhaal, wel een praktische werkelijkheid;
 • Maakt complexe zaken heel actiegericht, direct toepasbaar zonder te simplificeren of zaken plat te slaan.

Het scorebord: onze 7 tastbare resultaten

De resultaten die we in de afgelopen 10 jaar samen met klanten bereiken zijn:

 1. We maken van productiviteit een tweede natuur.
 2. We bouwen aan veilige en gelukkige teams.
 3. We trainen teams met direct toepasbare vaardigheden.
 4. We versnellen het leren en verhogen de motivatie.
 5. We bouwen aan veilige en gelukkige teams.
 6. We trainen teams met direct toepasbare vaardigheden.
 7. We versnellen het leren en verhogen de motivatie.

Jouw team(s) of organisatie meenemen in Agile?

Neem dan gerust contact op of stuur me een berichtje via Linkedin. Dan kijken we hoe we samen met jouw team(s) die Agile werkwijze en Agile mindset echt weer helemaal ‘on fire’ krijgen.

Ook Agile Coach worden?

Benieuwd waar jij je stap kan maken als Agile Coach? Volg onze interactieve Agile Coach Opleiding. Gewaardeerd met 4,8 sterren op Google. Je vult een toolbox van jewelste om zelf aan de slag te gaan met teams en de organisatie. Daarnaast ontmoet je een breed deelnemersveld waar je ook veel van leert!