slot

Is Zoom veilig?

Vanaf het begin van de Coronacrisis zijn wij direct overgeschakeld naar online trainingen en coaching. Daar gebruiken we Zoom voor, omdat het volgens ons de meest gebruiksvriendelijke tool is voor videoconferencing. Maar is Zoom ook veilig?

In het voorjaar van 2020 is Zoom flink onder vuur komen te liggen vanwege het ontbreken van een aantal zaken wat betreft de veiligheid van de videoconferencing tool. Inmiddels heeft Zoom een aantal beveiligingsupdates gedaan en instellingen mogelijk gemaakt om een meeting te beveiligen. Zie voor meer info: Zoom Security Guide.

Om in onze sessies met Zoom de veiligheid zo veel mogelijk te garanderen gebruiken we de volgende instellingen:

  • Alle sessies zijn beveiligd met een wachtwoord. Alleen deelnemers met dit wachtwoord kunnen de meeting in. 
  • We gebruiken een wachtruimte. Deelnemers belanden eerst in een wachtruimte en moeten door de host toegelaten worden in de meeting.
  • De communicatie is versleuteld.
  • De sessie kan worden dichtgezet wanneer alle deelnemers binnen zijn. Niemand kan nu meer de meeting in.

Daarnaast bespreken we geen bedrijfsgevoelige informatie of leggen dit op enige manier vast. Wel zo veilig dus.

Waarom wij graag Zoom gebruiken

Of je nu aan onze Scrum Master, Product Owner of Agile Coach training deelneemt, ze zijn alle rete-interactief. Dat lukt alleen als: 1) je videoconferencing tool snel – dus zonder vertraging – werkt en 2) je gebruik kunt maken van break-out rooms om in kleine groepjes te werken. Zoom beheerst beide heel erg goed en werkt intuïtief.

Aangevuld met Miro bieden we de meest interactieve online training. Dat vinden wij niet alleen, dat zeggen ook onze deelnemers: “Zoom + Miro is top”.