gratis Agile canvas 5 strategische stappen van Scrum Academy

Alle perspectieven in één strategie met dit gratis canvas

Hoe weet jij dat je in jouw team of in jouw organisatie allemaal dezelfde kant op gaat? Dat alle perspectieven van je organisatie zijn afgestemd in een gedeeld doel met concrete acties? Als je dat voor elkaar hebt, kun je pas echt grote stappen gaan maken. Dit gratis 5 Strategische Stappen Canvas helpt je om dat gezamenlijke doel en de concrete acties met elkaar helder te krijgen.

Vaak denken we in een team dat we het allemaal over hetzelfde hebben. In de praktijk blijkt dat echter nog vaker toch niet het geval. We hebben allemaal verschillende versies van de doelen en bijbehorende strategieën in het hoofd. Wat ik dan veelal als gevolg zie? Miscommunicatie en een stroperige samenwerking. Het kan dus zeker geen kwaad om geregeld met je team jouw doel, strategie en bijbehorende stappen te herijken.

Als je het eens bent over de grote stip op de horizon, is het ook goed om de perspectieven van iedereen te verzamelen. Perspectieven over de blokkades en boosters die mensen verwachten. Dat maakt een strategisch doel geen luchtfietserij, maar heel concreet om mee aan de slag te gaan. Download het canvas gratis en vul hem vandaag nog samen in.

Het canvas helpt je in stappen van abstract ‘waar staan we over 5 jaar’ naar acties om iedere dag dichterbij dat doel te komen. Dat doe je dus onder andere door in het canvas jullie blokkades en boosters in te invullen. Heel veel succes en plezier met dit canvas!

Heb je hulp nodig bij het invullen van dit gratis 5 strategische stappen canvas? Neem dan vooral eventjes contact op met mijn collega Gert-Jan Danenberg.

Start jouw Agile Transformatie met Scrum Academy

Sta je met jouw organisatie of team(s) aan de vooravond van een Agile Transformatie? Houd onze nieuwsbrieven en social media kanalen dan goed in de gaten. We delen iedere week waardevolle insights, cases, tools en praktijkvoorbeelden met je. Je kunt natuurlijk ook meteen contact opnemen met Gert-Jan, om samen jouw Agile uitdagingen te bespreken.

Het eens anders bekijken met deze diensten: