Coronaproof trainen

Dit is coronaproof trainen bij Scrum Academy

Agile coach en trainer Jan-Pieter van den Heuvel staat te popelen om weer op locatie aan de slag te gaan. Even geen schermen. Even niet meer inbellen. Even klaar met headsets. Natuurlijk heeft online trainen zo z’n voordelen, maar het is toch wel heel erg fijn om weer samen in 1 ruimte aan de slag te kunnen. Jan-Pieter barst dan ook van de positieve energie wanneer hij zijn auto eindelijk weer voor de deur van Scrum Academy parkeert. Maar er zijn ook nog wat vragen te beantwoorden: kun je wel goed contact maken met de deelnemers? En kan je écht interactief aan de slag met de verschillende werkvormen?

Wat als een paal boven water staat, is dat coronaproof trainen bij Scrum Academy prima kan en dat de gezondheid van de deelnemers te alle tijde gewaarborgd blijft. Natuurlijk is het soms even afwachten en spannend (weet je nog toen je weer voor het eerst een terrasje opliep?), maar in de veilige trainingsruimte van Scrum Academy ontstaat al snel de vertrouwde interactieve sfeer. Bekijk hier het complete trainingsaanbod

In het begin is het even aftasten, maar dat is al snel weg. Na 5 minuten merk je dat iedereen op z’n gemak is. Dan zakken de schouders iets en gaan we lekker aan de slag.

Ook Jan-Pieter verzorgt de afgelopen maanden veel online trainingen. De Virtual Classrooms bieden  een veilige, interactieve, flexibele en schaalbare oplossing. Niet gek dus dat Scrum Academy haar trainingen voortaan ook online blijft aanbieden. Maar ook de fysieke trainingsruimte in Amsterdam is ondertussen zó ingericht dat er 100% verantwoord gewerkt kan worden. Scrum Academy traint met de volgende praktische oplossingen:

  • In kleinere groepen trainen;
  • Voldoende ruimte en afstand;
  • Hygiënestations aanwezig;
  • Verpakte lunch, koffie en thee.

Natuurlijk is het voor de trainers en coaches van Scrum Academy heerlijk om weer in de trainingsruimte te kunnen knallen. Eindelijk weer échte post-its, échte stiften, échte flipovers en bovenal échte mensen. Maar ook voor de deelnemers van de eerste trainingen is het een verademing om weer samen te kunnen werken in een veilige fysieke omgeving. Het enthousiasme en de daadkracht spat er dan ook af tijdens de eerste training.

Je merkt aan de deelnemers dat een verandering van omgeving goed doet. Het voelt als een echte dag uit en iedereen is dan ook meteen lekker pro-actief bezig met de werkvormen. We connecten weer met elkaar, al is het in kleine groepen.

De eerste trainingen in de trainingsruimte van Scrum Academy zijn een feit en bieden een positief perspectief. Als Agile trainers en coaches is het eigenlijk ook wel heel toepasselijk en tof om de trainingen snel en effectief aan te passen aan de nieuwe vereisten. Lekker Agile! Juist daarom heerst er bij Jan-Pieter van den Heuvel en heel Scrum Academy een gezond optimisme. Er staan dan ook weer fysieke trainingen op locatie ingepland: Scrum Masters, Product Owners en Summer School.

Wist je dat Scrum Academy ook incompany trainingen veilig en verantwoord kan verzorgen? Maak samen met Gert-Jan Danenberg een programma op maat voor jouw team.