Summer School Agile Coach Opleiding Inschrijven

Summer School Agile Coach Opleiding

Inschrijven

Zomerse Agile Coach Opleiding

In de zomervakantie geven wij enkele extra trainingen speciaal voor de “thuisblijvers”. Wil jij opleiden tot Agile Coach tijdens de zomervakantie? Kom dan naar onze Summer School Agile Coach Opleiding! Inhoudelijk dezelfde training maar nét even wat zomerser en op het ideale moment om even stil te staan en jezelf te ontwikkelen aangezien veel van je collega’s op vakantie zijn.

Bekijk alle Summer School trainingen

 

4 daagse Agile Coach Opleiding waar je een Agile Toolkit van jewelste mee vult.

Als Agile Coach help je (Scrum)teams ultiem te presteren. De eerste voordelen van Agile zijn al zichtbaar, maar het echte vliegwiel blijft uit. Hoe krijg je de Agile mindset in de teams? Als Agile Coach zorg je ervoor dat iedereen goed in haar nieuwe rol komt. Je coacht de Product Owner, Scrum Master, Teamleden en Stakeholders. Je helpt de organisatie met een agile cultuur. Daarbij breng je focus op de klant. Je helpt teams om snel en vaak te leveren. Je brengt een cultuur in de organisatie van continu leren.

Dit betekent dat teams een geheel nieuwe werkwijze en werkafspraken eigen moet maken. Vaak betekent het ook dat je teams en het management meeneemt in een cultuuromslag. Een uitdagende rol die heel veel verschillende petten vraagt. Hiervoor moet je zelf ook echt lenig zijn. Coaching van Agile teams is geen gemakkelijke opgave, wel een bijzondere. Hoe je dat precies doet? Dát beleef je tijdens de cursus over Agile coaching bij Scrum Academy op interactieve, uitdagende en praktische wijze. Na afloop van de training kan je vol zelfvertrouwen met een goed gevulde toolkit aan de slag met jouw agile uitdagingen.

Wat leer je tijdens de Agile Coach opleiding?

Gedurende de 4 dagen heb je veel interactie met andere deelnemers waardoor je met een schat aan extra ervaring de training afrondt.

Bij Scrum Academy is de training tot Agile coach een unieke en interactieve combinatie van theorie en praktijk. Bij ons volg je de opleiding met andere Scrum Masters, Product Owner, Leanexpert en startende Agile Coaches. Er is dan ook veel aandacht voor het uitwisselen van ervaringen en vooral actief doen. Tussen de trainingsdagen door krijg je opdrachten en oefeningen. Die oefeningen bespreken we telkens in de volgende bijeenkomst. Er wordt gewerkt met een interactieve digitale leeromgeving waarin deelnemers onderling leerervaringen, tips & trucs en inspiratie uitwisselen.

Opbouw van de opleiding tot Agile Coach

Iedere dag van de vierdaagse opleiding heeft een eigen thema. Heel gefocused werk je aan skills om individuen, team en de organisatie verder te ontwikkelen. Gedurende de 4 dagen heb je veel interactie met andere deelnemers waardoor je met een schat aan extra ervaring de training afrondt.Bij Scrum Academy is de training tot Agile coach een unieke en interactieve combinatie van theorie en praktijk. Bij ons volg je de opleiding met andere Scrum Masters, Product Owner, Leanexpert en startende Agile Coaches. Er is dan ook veel aandacht voor het uitwisselen van ervaringen en vooral actief doen. Er wordt gewerkt met een interactieve digitale leeromgeving waarin deelnemers onderling leerervaringen, tips & trucs en inspiratie uitwisselen.

Rond de training tot Agile Coach af en ontvang een certificaat

Aan het einde van de training krijg je een certificaat van de Scrum Academy en mag je jezelf een Agile Coach noemen.

Weet je nog niet zeker of Agile Coaching jouw volgende stap is?

We hebben ook een Summer School Agile Coach Kickoff. In 1 dag maak je kennis met het vak Agile Coaching en krijg je een goed overzicht van de competenties die nodig zijn en ga je naar huis met een concrete tools om je eerste meters te maken.

In het kort

 • Speciaal voor in de zomer
 • Getraind worden in de rustige vakantie tijd
 • Er even tussenuit en stilstaan bij de verbeteringen voor na de zomervakantie
 • Zomerse snacks en drankjes
 • 4-Daagse training
 • Super actieve werkvormen
 • Toolkit voor een vliegende start
 • Uitgebreid lunchbuffet

Voor wie?

Ben jij Scrum Master, startende Agile Coach, leanexpert en wil je je ontwikkelen als Agile Coach? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Locatie

Pand Noord
Meeuwenlaan 98-100
1021 JL Amsterdam

Duur

4 dagen. Start 9u tot 16:30u

Voor wie

Scrum Masters, startende Agile Coaches, Leanexpert, Teamcoaches

Extra

Agile Toolkit

Prijs (ex. BTW)

€ 2295

Waardering

Programma

Dag 1

 • Wat is de Context van Agile Coaching?
 • Wat is het verschil tussen een Scrum Master en een Agile Coach?
 • Wat zijn de doelen van Agile Coaching?
 • Hoe maak ik een Agile assessment van organisaties?
 • Welke skills heb ik nodig als Agile Coach?

Dag 2

 • Welke Teaching technieken & Professional Coaching en Mentoring kan ik gebruiken voor het versnellen van een Agile proces bij teams en individuen?

Dag 3

 • Hoe ga ik effectief om met teamdynamiek?
 • Hoe vergroot ik ownership in teams?
 • Hoe ga ik om met verschillende types in teams?
 • Hoe stimuleer ik constructieve conflicten?
 • Hoe intervenieer ik krachtig?

Dag 4

 • Hoe herken ik een organisatiecultuur?
 • Hoe maak ik cultuur concreet in gedrag?
 • Hoe start ik een transformatie?
 • Wat worden de verdere stappen van mijn ontwikkeling als Agile Coach?
 • Zomerse Borrel

Twijfel je welke training bij jou past?

Neem contact op met
Gert-Jan Danenberg

Managing Director & Agile Coach

+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Bel mij terug

Jouw trainers

Jan-Pieter
van den Heuvel
Scrum MasterMartijn
Van Asseldonk

Deelnemers over onze trainingen

Zeer interessante training, met een diverse groep professionals. De trainers van Scrumacademy zijn erg vakbekwaam en weten van deze 4 daagse training een feestje te maken. Door veel interactiviteit, groepsopdrachten, , praktijkvoorbeelden, humor, energizers en iedere dag een goede lunch, vlogen de dagen voorbij. Zeker een aanrader! (Translated by Google) Very interesting training with a diverse group of professionals. The Scrumacademy trainers are very skilled and know how to turn this 4 day training into a party. The days flew by with a lot of interactivity, group assignments, practical examples, humor, energizers and a good lunch every day. Highly recommended!

Len Roubroeks

3 weken geleden
Leuke enthousiaste training waarin concrete gereedschappen aangereikt worden die je direct in de praktijk kunt toepassen, en verdieping geven waar je het komende jaar een verandering in gang kunt zetten, kunt begeleiden. (Translated by Google) Nice enthusiastic training in which concrete tools are provided that you can apply directly in practice, and give you in-depth insight into which you can initiate a change in the coming year.

Guido de Wit

3 maanden geleden
perfecte training die goed aansluit bij de praktijk (Translated by Google) perfect training that fits well with practice

Eef Maerten

5 maanden geleden
Zeer duidelijke en super leuke AGILE COACH training gehad. Veel nieuwe tools meegekregen van de trainers om binnen mijn organisatie aan de slag te gaan! (Translated by Google) Very clear and super nice AGILE COACH training. I received many new tools from the trainers to get started in my organization!

Ugurcan Y.

5 maanden geleden
Agile Coach: wat een geweldige training! Goede trainer, veel interactie en veel geleerd over agile coachen, maar ook over hoe je goede trainingen geeft, hoe je goed coacht en effectieve methodieken die je in allerlei sessies kan inzetten. Ook als je bij de (semi-)overheid werkt een heel erg nuttige training! (Translated by Google) Agile Coach: what a great training! Good trainer, lots of interaction and learned a lot about agile coaching, but also about how to give good training, how to coach well and effective methodologies that you can use in all kinds of sessions. Even if you work for the (semi-) government a very useful training!

Dille van Rijssen

6 maanden geleden
De cursus Agile Coach hier gedaan. Leuke groep, goeie dedicated locatie, kundige trainer die uit de praktijk komt. Erg belangrijk!

Jorrit Kortink

6 maanden geleden
Een geweldige interactieve opleiding met praktijk voorbeelden waarin de vragen van de cursist adequaat beantwoord worden. Het is prikkelend inspirerend wat een natuurlijke betrokkenheid borgd en waar ieder initiatief meer dan beloond wordt. Door middel van “ Go First “ weet onze opleider JP een veilig en vertrouwd “ environment “ te creëeren waarbinnen de hele groep weet te exceleren in initiatief en openheid. Deze opleiding is behalve een aanrader , een “ Must Do “ . Compliment aan JP en aan de ScrumAcademy.

Frank Hoogerwoord

6 maanden geleden
Leuke training! Goede mix van theorie en praktijkoefeningen. Met name geschikt voor deelnemers die nog weinig van Scrum af weten.

Laura Schoenmakers

7 maanden geleden
Fijne training! Goede uitleg met veel praktijk voorbeelden.

Lara Godschalk

7 maanden geleden
Lean Innovation training gedaan. Mooie combinatie van theorie en zelf doen. Het waren 2 inspirerende dagen, vol met handige oefeningen, begeleid door ervaren trainers. Een aanrader voor management van elk organisatie!

Anna Botsvine

8 maanden geleden
Great course with experienced and enthusiastic trainers! If you are all about learn by doing --> try Scrum Acadamy

Linde van Wulfften Palthe

8 maanden geleden
Prima trainers en een goede mix tussen theorie, agile werkvormen en praktijk.

Robert Gaal

8 maanden geleden
Sterke training. De interactieve wijze van deze training maakt dat de kennis en vaardigheden mij echt goed bij blijven. Daarnaast zorgen de trainers ervoor dat je in vier dagen zowel veel praktische kennis als vaardigheden rijker bent. Ook is er veel aandacht voor het groepsproces wat maakt dat je echt aan de slag gaat met de onderwerpen en elkaar. Zo leer je ook nog eens op een leuke manier nieuwe mensen kennen.

Michiel Daggert

10 maanden geleden
Goede training met ervaren en enthousiaste trainers!

Katrien Meijdam

11 maanden geleden
De training was intensief, maar geen moment vermoeiend. Trainers Gert Hans en Anton zijn kundig, enthousiasmerend en gezegend met een goed gevoel voor humor. Aanrader!

Mirjam van den Broeke

11 maanden geleden
Goed opleidingsinstituut. Heldere methode waarbij veel visueel wordt gemaakt en in praktijk wordt gebracht. Goed bereikbaar en goede lunch ;-) Wordt voor materialen gezorgd.

Alissa Beuk

12 maanden geleden
De Agile Coach training van de Scrum Academy is ontzettend leerzaam en waardevol. Na elke trainingsdag ging ik vol energie en allerlei handige theorie, tools, en workshops naar huis. Roy en J.P. zijn zeer goede trainers die er voor zorgen dat je theorie gelijk kan oefenen en toepassen in de praktijk. Daarnaast geven ze allerlei tips en tools mee om me verder in te ontwikkelen na het volgen van de training. Zeker een aanrader!

Manon van der Wal

12 maanden geleden
Zeer goede training met zeer capabele, enthousiaste en goede trainers.

Tessa Dirks

1 jaar geleden
Leuke interactieve training, waarbij je ingaat op praktijk voorbeelden en uitdagingen.

Maartje

1 jaar geleden
Zeer leerzame training gevolgd onder leiding van Jan Pieter, Anton en Gert Jan. Een goede balans tussen theorie, praktijk en vakbekwame trainers hebben ervoor gezorgd dat ik na twee dagen als Scrum Master de deur ben uitgelopen. Veel dank!

Menno van Elsas

1 jaar geleden
Zeer complete Agile Coach training met een goede afwisseling tussen praktijkopdrachten en theorie. Zowel het individu, als het team, als de organisatie komt aan bod.

Claudia Fakkeldij

1 jaar geleden
De praktijk gerichte training tot Agile Coach is een absolute aanrader. Gedurende deze 4 dagen wordt je door de actieve werkvormen continue uitgedaagd. De onderwerpen en voorbeelden sluiten goed aan op de praktijk. Een verrijking voor een ieder die bruikbare tools, tips en tricks wil gaan toepassen in de praktijk.

Rene Duijzer

1 jaar geleden
Aan te raden! In 2 dagen Scrummaster training had ik het gevoel dat ik het volledige plaatje gekregen had. Veel praktijk voorbeelden. Goede voorbereiding op het Scrum Master Certificaat.

Ru Nacken

1 jaar geleden
Goede, interactieve training. Leuke groep en goede trainers. Dank!

Ellen Born05

1 jaar geleden
In juni 2018 deelgenomen aan Agile coach training bij Scrum Academy in Asd. Zeer inspirerende cursus met ervaren trainers en betrokken mede-cursisten. Een aanrader!

Rene Hulselmans

1 jaar geleden
Praktische training in een ontspannen sfeer met collega's uit allerlei bedrijven. Intensief maar veel geleerd over het vak coaching in relatie tot Agile en Agile transformaties. Veel tips direct toepasbaar. Mooie dagen gehad in Amsterdam Noord!

Carolien Tijssen

1 jaar geleden
Super leuke en waardevolle training gehad, kan niet wachten om het geleerde in praktijk te gaan brengen!

Sem van der Wal

1 jaar geleden
Duidelijke verhaallijn en heel veel interactie. Geen saaie powerpoint afdraai. De trainer (wij hadden er 3!) zijn "praktijk deskundigen" met veel bagage! Training Scrum Master gaat veel verder dan alleen die rol. Veel aandacht voor agile en de andere rollen.

Peter Kruithof

1 jaar geleden
Mooie training over Agile en Scrum. Een goed begin voor je rol als Scrum Master. Naast de inhoud, zit de training didactisch goed in elkaar met tal van interactieve oefeningen! Wat het extra interessant maakte was het gemêleerd gezelschap.

Wim van Eijk

1 jaar geleden
Zeer leerzame en interessante training. Heeft ons veel inzichten gegeven hoe we nog beter ons werk kunnen doen en nog meer waarde voor de klant kunnen creëren. Jan-Pieter was energiek en een goede gastheer!

Maik Leenards

1 jaar geleden
Ik heb verschillende trainingen voorbij zien komen voor Agile Coaching en een aantal collega's op andere plekken dit ook zien doen. Als ik kijk wat de outcome vanuit de Scrum Academy is en vergelijk wat mijn collega's hebben meegekregen, kan ik alleen maar concluderen dat mijn rugzak een stuk voller zit en ik daadwerkelijk een actieplan heb ontwikkeld voor mijn rol als Agile Coach. Zeer onder de indruk van de inhoud, kwaliteit en diepgang. Een aantal collega's overwegen nu om ook voor deze training te kiezen. Ik beveel dit goed bewaarde geheim van Amsterdam Noord zeer aan.

André Scholten

1 jaar geleden
In maart heb ik bij Scrum Academy de training Agile Coach gevolgd. De trainers waren erg kundig en konden met goede voorbeelden verschillende theorien belichten. Vooral het werken in een groep met anderen uit verschillende bedrijven leverde nuttige tips en goede uitwisselingen op. Het is goed te realiseren dat er ook coachingstechnieken inzitten die niet heel nieuw zijn, maar ook het opnieuw met bekende materie aan het werk gaan leverde veel inzichten op.

Anne Nienhuis

1 jaar geleden
Afgelopen week heb ik mijn training voor Agile coach afgerond bij de Scrum Academy. We werden getraind door Gert-Jan Danenberg en Roy Gielen, beiden zeer goed onderlegde trainers en ze gaven dan ook een super training zodat we alle ins en outs van het Agile coach vak leerden. Ik heb dan ook veel bijgeleerd en ben vol zelfvertrouwen voor het begeleiden van organisaties naar de nieuwe manier van Agile werken. De locatie van de training in het KSM-gebouw was ook erg mooi, dichtbij de NDSM-haven aan het IJ in Amsterdam centrum. Daarbovenop heb ik genoten van de collega-trainees die uit allemaal andere organisatie kwamen en allen met een verschillende achtergrond, dit maakte duidelijk dat Agile niet alleen voor IT is.

Mark Dielen

1 jaar geleden
Sterke Product Owner training met goede afwisseling tussen inhoud, interactie en real life cases. Dag #1 focust op de basis van agile/scrum, dag #2 gaat dieper in op de rollen en uiteraard de PO rol. Goed gemixte groep, fijne trainer en top lunch! Kortom: aanrader.

Myrthe van Doesburg

2 jaar geleden
2 top dagen gehad! Scrum Master training gedaan. Stof was duidelijk, dagen vlogen echt voorbij! Aanrader!

Ribas

2 jaar geleden
2-daagse cursus gevolgd bij the Scrum Academy en erg goed bevallen. Er wordt in duidelijke taal the Scrum Methode uitgelegd en ook veel op een interactieve manier. Het is niet zitten en stof opnemen, maar je begint zelf al snel de methode te gebruiken binnen de oefeningen. Erg leuk en interessant. Zeker de moeite waard geweest.

Ernst Erik Wolzak

2 jaar geleden
Prima cursus. Veel informatie, maar ook vooral veel oefenvormen, die gericht waren op dieper gaand begrip van srum en zijn framework en principes. Dikke aanrader. Zeer ervaren trainer met veel praktijkvoorbeelden.

Bert Lankheet

2 jaar geleden
De cursus Scrum Master is een echte aanrader. Enthousiaste cursusleider met heel veel kennis en ervaring die de stof op een interessante en leerzame wijze overbrengt.

Marinka ter Haak

2 jaar geleden
Leuke interactieve training!! Kreeg tijdens de training gelijk al zin om aan de slag te gaan met Scrum! Thnx voor de leuke training!

Arjen Timmerman

2 jaar geleden
Lees alle reviews op Google
6 redenen
om voor de Summer School Agile Coach Opleiding te kiezen
Is dit niet de training die je zoekt? Bekijk onze andere trainingen: