Agile en Scrum trainingen 2

Thuis aan het werk? Deze tools heb je nodig (2/5)

Werken vanuit huis. Het is een stuk makkelijker met de volgende tools. In deze blogserie kijken we naar tools die je helpen om makkelijker thuis te werken:

In dit artikel kijken we naar handige tools voor Agile meetings.

Meetings

Als je gedistribueerd werkt wil je ook af en toe kunnen vergaderen. Dan heb je een meeting tool nodig, met hoge kwaliteit video en audio, stabiliteit, schermdelen en die makkelijk te gebruiken is. 

Zoom

Zoom is een ontzettend gemakkelijk te gebruiken tool. Je beschikt over hoge kwaliteit video en audio, kan chatten en schermdelen. Leuk is dat je je achtergrond kan veranderen. In plaats van je bed op de achtergrond een stel palmbomen. Stuk aantrekkelijker toch? Communicatie is encrypted, daar hoef je je geen zorgen om te maken. Zoom is gratis te gebruiken, maar als je met meer dan 2 personen deelneemt aan een vergadering is een tijdslimiet van 40 minuten ingebouwd. Er zijn ook betaalde abonnementen.

Skype

Oude bekende Skype is nog steeds een prima optie. HD audio en video, schermdelen, chat en alles encrypted. Helemaal gratis, maar videochat met een groep is gelimiteerd tot 10 personen. Tegenwoordig is Skype een onderdeel van Microsoft. 

Cisco Webex

Marktleider Webex biedt een hoop functionaliteit, hoewel de gratis versie beperkt is tot 3 deelnemers aan je vergadering. Bovenop alle basisfunctionaliteiten kun je met Webex ook schetsen op een whiteboard. 

>>> Ga door naar artikel 3 over de tools voor opslag.

Hulp bij nodig? Wij hebben een (online) training ontwikkeld waarin je leert hoe je dit alles ook op afstand goed kunt doen. Check onze Coaching Remote Agile Teams training of neem contact op met Gert-Jan Danenberg