Scrum Academy highfive

Waarom klanten Scrum Academy gemiddeld een 9 geven

“Super interactief!” “Wat een verrassing!” “Hier heb ik veel energie van gekregen!” Het went gelukkig nooit om zulke toffe reviews te krijgen van deelnemers van Agile en Scrum trainingen bij ons in Amsterdam. Maar ook bij jou op het bedrijf gaat het net zo intensief, met veel energie en veel plezier. Onze manier van trainen zorgt ervoor dat nieuwe informatie lang en goed blijft plakken. Dat er veel dynamiek is in de groep. Dat deelnemers met veel plezier de training volgen. En daar doen we het natuurlijk voor. Het levert een score op van 4,8 op Google. Daar zijn we trots op.

Los dat de inhoud van onze training van hoge kwaliteit moet zijn, besteden wij bij Scrum Academy veel aandacht aan de vorm van onze Agile en Scrum trainingen. De inhoud van de trainingen bepalen we als trainers met elkaar. We zijn echte vakidioten die steeds de laatste ontwikkelingen volgen. Daarmee worden de trainingen steeds actueel gehouden en continu verbeterd.

Inhoud is 1. Maar de inhoud moet wel lekker communiceren met de deelnemers van onze trainingen. Daarom besteden wij extra aandacht aan de vorm van onze training. Hiervoor gebruiken wij een soort manifesto gebaseerd op “training from the back of the room”, waarin op basis van wetenschap is beschreven wat de beste manier van kennisoverdracht is. Ons trainingsmanifesto ziet er als volgt uit:

Veel bewegen over zitten

Natuurlijk wordt er bij ons ook wel eens op een stoel gezeten, bijvoorbeeld om aantekeningen te maken. Wij gebruiken de hele trainingszaal door veel te bewegen. Door actieve vormen te gebruiken stroomt er zuurstof door het lichaam en brein, waardoor je hersenen gestimuleerd worden om nieuwe leerstof op te nemen. 

Zelf praten over passief luisteren

Verwacht van ons geen lange lezingen. Bij Scrum Academy leer je van, bij en met elkaar. De beste manier van iets leren, is het geleerde uitleggen aan de ander. Luisteren is als competentie voor een Agile Coach, Scrum Master, Product Owner of Agile manager heel erg belangrijk. Als deelnemer van een training staat actief meedoen met discussies centraal.

Visuele flipovers over veel text en death by PowerPoint

De tijd dat je 80 PowerPoint slides per uur over je heen gestort krijgt, ligt bij onze manier van trainen ver achter ons. Grafisch goed gefaciliteerde flipovers die we samen met de deelnemers stap voor stap vullen, blijven veel langer hangen. Dit betekent dat wij veel aandacht in voorbereiding steken. Maar dat betaalt zich dan ook terug in een hoger leerrendement voor deelnemers.

Agile Scrum banner

Zelf schrijven over lezen

Schrijven is ‘a whole brain activity’. Deelnemers ontvangen een leeg schrift bij aanvang van de training. Vaak is het schrift na afloop van de training vol. Wij geven in de training ruimte om zelf aantekeningen te maken. Door zelf te schrijven herinner je je zaken langer.

Korte blokken over lange stukken

Je brein werkt beter wanneer je kleine stukken nieuwe stof te verwerken krijgt. Wij delen onderwerpen op in kleine brokken. Dat zorgt voor veel afwisseling en een lekker hoog tempo. Daarmee is een training van Scrum Academy goed vol te houden, ondanks de gigantische hoeveelheid aan theorie en praktijk die we behandelen.

Diversiteit in werkvormen over steeds hetzelfde kunstje

Trainers van Scrum Academy besteden veel energie aan verschillende werkvormen om deelnemers steeds te prikkelen. Verandering van routine houdt het brein actief. Jouw verrassen als deelnemer is onze uitdaging.

De Definition of Done van Scrum Academy voor een training

Als trainers bij Scrum Academy hebben we naast dit manifesto een eigen Definition of Done (DoD) wanneer we een nieuwe training ontwikkelen. In deze DoD staat beschreven waar een training volgens ons aan moet voldoen. Spelregels die voor ons gelden zijn: 

  • De training voldoet aan het manifesto
  • Er zit veel content in de training, maar niet te veel
  • Er is veel ruimte voor interactie tussen de deelnemers
  • En wellicht wel de meest belangrijke: ik als trainer zou deze training heel graag zelf willen volgen.

Bij Scrum Academy vinden we het begrip ‘make it stick’ belangrijk. Daarmee zorgen wij dat trainingen heel effectief zijn. Bovendien zorgen we voor een energieke sfeer en een hoog leerrendement. En dat wordt dan weer gewaardeerd door deelnemers op Google


Wil je ook een interactieve training volgen?

Schrijf je in voor een van onze trainingen of bekijk wat we bij jou op het bedrijf kunnen betekenen.