Passen deze 6 kwaliteiten van onze trainingen bij jou?

“Dit was een echte Scrum rollercoaster”, “Wat een dedicated en relaxte Scrum guru's” en “Deze super actieve training was echt een feestje!” Als trainers en coaches zijn we megatrots wanneer we na de retrospective van onze trainingen in Amsterdam deze zinnen teruglezen op sticky notes. Het bevestigt waar wij in geloven: interactieve trainingen zonder powerpoint met energieke trainers, ruimte voor humor en veel cases uit de praktijk. Scrum Academy krijgt daarmee gemiddeld een 9 als beoordeling.

Natuurlijk staat de hoge kwaliteit van de inhoud van onze trainingen op plek nummer 1. Altijd up to date, met de nieuwste tools en gegevens door trainers met ontzettend veel ervaring vanuit het werkveld. De inhoud van de trainingen bepalen we dan ook steeds weer als trainers met elkaar. We zijn echte vakidioten die steeds de laatste ontwikkelingen volgen en best practices met elkaar delen. Daarmee vernieuwen we de trainingen steeds en worden ze continu actueel gehouden en verbeterd. Maar daarnaast besteden wij vooral ook veel aandacht aan de vorm van onze Agile en Scrum trainingen. Van stilzitten, powerpoints en stilte krijgen we jeuk. Van veel beweging, discussies en interactie gaan we aan! Daarom gebruiken wij een manifesto gebaseerd op “training from the back of the room”, waarin op basis van wetenschap is beschreven wat de beste manier van kennisoverdracht is. In dat manifesto zijn de antwoorden op de volgende 6 vragen bepalend.

In slaap sukkelen op een te harde stoel? No way.

Oké, natuurlijk wordt er ook bij onze trainingen wel eens op een stoel gezeten, bijvoorbeeld om even aantekeningen te maken. Maar daarna gebruiken we vooral de hele trainingszaal om te bewegen. Door de actieve trainingsvormen stroomt er zuurstof door je lichaam en brein, waardoor je hersenen gestimuleerd worden om nieuwe leerstof op te nemen. Veel beter dan in slaap sukkelen op een te harde stoel tijdens het staren naar een scherm.

Stilzwijgend luisteren naar een monoloog? Zeker niet.

Verwacht van ons geen lange monotone lezingen. Bij Scrum Academy leer je van, bij en zeker ook met elkaar. De beste manier van iets leren, is het geleerde uitleggen aan de ander. Luisteren is als competentie voor een Agile Coach, Scrum Master, Product Owner of Agile manager heel erg belangrijk. Als deelnemer van een training staat actief meedoen met discussies centraal.

Meescrollen door 156 Powerpointslides? Forget it.

De tijd dat je 156 PowerPointslides per uur over je heen gestort krijgt, ligt bij onze manier van trainen ver achter ons. Grafisch goed gefaciliteerde flipovers die we samen met de deelnemers stap voor stap vullen, blijven veel langer hangen. Dit betekent dat wij veel aandacht in voorbereiding steken. Maar dat betaalt zich dan ook terug in een hoger leerrendement voor deelnemers.

Scrum Academy Trainingen

Je blind staren op lange lappen teksten? Uitgesloten.

Wij klimmen liever in de pen! Schrijven is ‘a whole brain activity’. Je krijgt daarom een leeg schrift bij aanvang van de training. Vaak is het schrift na afloop van de training vol. Wij geven in de training ruimte om zelf aantekeningen te maken. Door zelf te schrijven herinner je je zaken langer.

Eindeloos doorslepende oefeningen? Beter niet.

Je brein werkt beter wanneer je kleine stukken nieuwe stof te verwerken krijgt. Wij delen onderwerpen op in meerdere stappen en oefeningen. Dat zorgt voor veel afwisseling en een lekker hoog tempo. Daarmee is een training van Scrum Academy goed vol te houden, ondanks de gigantische hoeveelheid aan theorie en praktijk die we behandelen.

Hetzelfde kunstje in een one-trick pony? Ondenkbaar.

Trainers van Scrum Academy besteden veel energie aan verschillende werkvormen om deelnemers steeds te prikkelen. Verandering van routine houdt het brein actief. Jouw verrassen als deelnemer is onze uitdaging.

Onze Definition of Done voor een training

Als trainers bij Scrum Academy hebben we naast dit manifesto een eigen Definition of Done (DoD) wanneer we een nieuwe training ontwikkelen. In deze DoD staat beschreven waar een training volgens ons aan moet voldoen. Spelregels die voor ons gelden zijn: 

  • De training voldoet aan het manifesto
  • Er zit veel content in de training, maar niet te veel
  • Er is veel ruimte voor interactie tussen de deelnemers
  • En wellicht wel de meest belangrijke: ik als trainer zou deze training heel graag zelf willen volgen.

Bij Scrum Academy vinden we het begrip ‘make it stick’ belangrijk. Daarmee zorgen wij dat trainingen heel effectief zijn. Bovendien zorgen we voor een energieke sfeer en een hoog leerrendement. En dat wordt dan weer gewaardeerd door deelnemers op Google. 


Wil je ook een interactieve training volgen?

Schrijf je in voor een van onze trainingen of bekijk wat we bij jou op het bedrijf kunnen betekenen.