Agile Scrum Academy

Zo pakken ondernemingen de markt in crisistijd

COVID-19 is een blijvertje. Hoe verschrikkelijk (understatement) dat ook is. Ook de komende wintermaanden zullen er van hogerhand steeds diverse maatregelen genomen worden om ons allen door onzekere tijden te loodsen. Of hebben we hier als organisaties en ondernemers zelf ook invloed? Één ding is zeker: hoe we samenwerken en waar we werken is drastisch veranderd. En de maatregelen ontregelen de manier waarop we ons organiseren. Zijn we slachtoffer en lamgeslagen of is er wel degelijk een keuze te maken?

Organisaties en ondernemingen moeten zich altijd al continu aanpassen. Kan dat nu ook met een langetermijnstrategie? Nee. Er is nog geen idee hoe het Nederlands bedrijfsleven en de samenleving er over een jaar voor staan. Met die onduidelijkheid hebben we nu te dealen. Toch betekent dat niet dat we passief moeten blijven afwachten. Een keer een project uitstellen vanwege onzekere tijden, begrijpelijk. Maar alles vooruitschuiven en een jaar stilstaan? Natuurlijk niet. Het mooie is: dat hoeft ook niet. Je kunt ook kiezen voor actief anticiperen, je business opnieuw uitvinden en creatief omgaan met uitdagingen. Scrum Academy faciliteert dé online en hybride sessies waarmee ook jouw organisatie doorpakt en vooruit blijft kijken.

Onzekerheid vraagt ondernemerschap en daadkracht

Scrum Academy bestaat uit ondernemers. Dus ook wij dealen met die actuele onzekerheid. Wekelijks bespreken we daarom de ontwikkelingen in de samenleving en de ontwikkelingen bij onze klanten. Maar ook kijken we naar welke invloed en kansen dit heeft op onze missie en business. Onze missie ‘Creëer dynamiek in jouw markt’ met als payoff ‘Zet je wereld in beweging’, staat juist in deze roerige tijden als een paal boven water. 

Het is de bedoeling dat je je eigen dynamiek creëert en daarmee jouw wereld in beweging zet. Je zou ook kunnen zeggen dat door COVID-19 de markt en wereld voor ons in beweging wordt gezet. En aangezien deze periode nog lang kan duren, wordt het tijd om het heft in eigen handen te nemen.

De boodschap van Scrum Academy is helder: Vergroot je eigen Business Agility. Daar kan je nu geen jaar mee wachten. Dat is onnodig riskant en voor veel organisaties ook onverantwoord. Verlaag direct het risico van verspilling in tijd en geld en verkort de tijd om nieuwe waardes te verzilveren. Kijk waar de kansen van nu en morgen liggen.

Na top-down crisisbesluiten is er weer ruimte voor initiatieven uit de hele organisatie

Anders dan in het voorjaar, waarbij directies in een crisis top-down besluiten namen om een andere manier van organiseren af te dwingen (gesteund door heldere maatregelen vanuit de overheid), is het nu tijd om organisatieontwikkeling weer samen met elkaar te doen. De nieuwe organisatie uitvinden is te complex om vanuit de top te overzien. Vanuit de top uittekenen wat de beste manier van innoveren en ontwikkelen is, is verspilling van tijd. Dit moet voornamelijk uit de teams komen. Hoog tijd om met het binnenwerk van jouw organisatie aan de slag te gaan.

Zo werkt hybride organisatiecoaching

Organisatieontwikkeling lukt ook heel goed in een hybride vorm van training en coaching. Op dit moment begeleiden wij transities bij organisaties, waar we nog nooit op de locatie geweest zijn. We werken met teams die we nog niet in levende lijve ontmoet hebben. De uitdagingen van onze klanten zijn verschillend: het managen en opschalen van groei, het klaarstomen van platforms voor nieuwe wetgeving, het versnellen van innovaties. En dit online begeleiden (soms in een hybride vorm) gaat bijzonder goed.

Met onze klanten hebben we de afgelopen maanden succesvol:

  • Objectives and KeyResults opgesteld, zodat organisaties meer focus hebben op de waarde die zij toevoegen.
  • Een roadmap van de organisatie en afhankelijkheden binnen teams opgesteld en afgestemd, zodat de voortgang van complexe projecten helder is en goed gemanaged kan worden.
  • Teams opgetuigd en op snelheid gebracht, hierbij hebben we veel gehad aan online trainingen en de directe koppeling aan de dagdagelijkse praktijk van teams. Zo wordt een werk(wijze) direct anders georganiseerd, zonder dat dit ervaren wordt als extra werk voor de teams.
  • Innovatieteams begeleid, die met elkaar versneld op afstand belangrijke productvernieuwing voor het bedrijf opleveren om de marktpositie te vergroten.

Samen met onze klanten valideren we onze samenwerking op twee fronten: 

  • Verhogen we met de transitie de Business Value van de organisatie? 
  • En hoe versnelt de manier waarop we ons organiseren hierbij?

Wil je niet wachten totdat COVID-19 is opgelost of uit de wereld is? Maar wil je nu dynamiek creëren en jouw markt pakken? Bel dan met Gert-Jan.

In een online meeting maken we kennis, stellen we een eerste plan op en gaan we aan de slag om jouw wereld in beweging te zetten!

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Kijk eens bij onze cases.