Agile Change Management training Inschrijven

Agile Change Management training

Inschrijven

Inspirerend en met tastbaar resultaat veranderen naar een Agile organisatie

Agile werken in organisaties heeft grote impact op hoe we gewend zijn te werken en ons te organiseren. Dat vraagt een flinke verandering in cultuur en structuur. In deze training leer je hoe je een effectieve transitie start en hoe je de flow in de verandering houdt. Ook leer hoe hoe je de verandering tastbaar maakt, zodat Agile niet bij mooie woorden blijft, maar ook zichtbaar wordt in gedrag.

Aan de slag met bewezen tools en best practices

In de training Agile Change Management hebben de Agile Coaches van Scrum Academy alle best practices samen gevat in een tweedaagse hands-on training. Je hoort uit de eerste hand wat werkt in de praktijk. Van het strategische kader tot het operationele niveau.

Gedurende de twee dagen werk je veel samen met deelnemers uit verschillende branches. Je deelt elkaars ervaringen en gaat extra verrijkt de training uit. We nodigen je uit je eigen case in te brengen. Zo kan je direct de inhoud van de training toepassen op jouw situatie. We staan ook stil bij wat de verandering voor jou als persoon betekent en hoe je nog effectiever je rol als trekker van de transitie kan pakken. Na afloop heb je een stevige basis om jouw organisatie effectiever te laten transformeren.

Empirische verandercyclus

Centraal in de training staat het Agile Change Canvas en de verandercyclus van inzichten, kansen en experimenten. Met het Agile Change Canvas bouwen je de context van de gewenste verandering blok voor blok op. Als tweede stap stel je een concrete veranderbacklog op. 

Verandermanagement is bij Scrum Academy een agile aanpak. Je leert hoe je urgentie creëert om de verandering mee te starten. Vervolgens gaan we aan de slag om de eerste kansrijke experimenten te formuleren om de verandering in de praktijk te creëren en te toetsen. Deze experimenten worden in de praktijk gevalideerd, waarbij met objectives & key results sturing en focus gehouden wordt. 

Vervolgens gaan we in op drijfveren van individuen en teams om te willen veranderen. Je leert hoe je gedrag positief beïnvloed en hoe krachtig dit is. Belangrijk bij de Agile transitie is de rol van het management. We reiken je concrete coachtechnieken aan om het management te begeleiden en de stakeholders te betrekken.

Agile Change Leadership

Aan het einde van de training staan we stil bij jouw persoonlijke ontwikkeling als Agile Change Lead. Dat zorgt ervoor dat je met een rijk gevulde toolbox, energie en zelfvertrouwen aan de slag wil.

In het kort

 • Praktijkgerichte training
 • 2 dagen
 • Leer hoe je organisaties succesvol transformeert
 • Leren met én van andere deelnemers

Voor wie?

Voor managers en agile coaches, scrum masters en product owners die de agile transitie effectief willen versnellen of deze succesvol willen opstarten.

Locatie

Pand Noord
Meeuwenlaan 98-100
1021 JL Amsterdam

Duur

2 dagen. Start om 9u tot 16:30u

Voor wie

Iedereen die verantwoordelijk is en bijdraagt aan de agile transitie

Beschikbare data

9 & 16 oktober 2019
3 & 10 februari 2020
Liever een andere datum

Prijs (ex. BTW)

€ 1495

Programma

Dag 1 Hoe ontwerp en ontwikkel ik een agile verandering?

 • Wat maakt een Agile verandering complex?
 • Hoe formuleer ik een gedragen visie om te veranderen?
 • Hoe analyseer ik de huidige situatie?
 • Hoe creëer ik urgentie om te veranderen?
 • Hoe meet ik voortgang en succes van de verandering?
 • Hoe vorm ik een transitieteam?
 • Hoe hou ik mijn stakeholders betrokken?
 • Hoe stel ik een transitie backlog op?
 • Hoe pak ik een transitie op een manier agile aan?
 • Hoe formuleer ik goede hypotheses en experimenten om te veranderen?

Dag 2 Hoe zet je mensen in beweging?

 • Hoe stel ik teams samen?
 • Hoe schaal ik de verandering in de organisatie op?
 • Wat zijn drijfveren om te veranderen?
 • Hoe coach ik een management team?
 • Hoe stimuleer ik gewenst gedrag? (OBM)
 • Wat zijn strategieën om gedrag te beïnvloeden?
 • Wat zijn veelvoorkomende valkuilen en hoe vermijd ik die?
 • Wie ben ik zelf als veranderaar?

Twijfel je welke training bij jou past?

Neem contact op met
Gert-Jan Danenberg

Managing Director & Agile Coach

+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Bel mij terug

Jouw trainers

Scrum MasterMartijn
Van Asseldonk
Agile CoachGert-Jan
Danenberg

Deelnemers over onze trainingen

There’s so much fluff, misunderstanding and buzzwording when it comes to Agile and it’s implementations. Not with these guys! They know what they’re talking about. They live their program and tools. Combined with an energy level that’s off the chart, this has been a rollercoaster ride. And I leave with a duffel bag filled with tools, ideas and experiences. Thanks guys!!

Rein Groot

2 jaar geleden
Great Scrum Master course. Lots of energy, lots of information. Understandable, relatable and fun.

Webmaster TOPdesk

2 jaar geleden
Excellent Scrum Master Training. Top trainers with lots of agile experience.

Myrthe Yeh

1 jaar geleden
4 Days absolutely packed with information, tips, tricks and games. Fun and absolutely worth it!

Tom Kamphuis

2 jaar geleden
Duidelijke verhaallijn en heel veel interactie. Geen saaie powerpoint afdraai. De trainer (wij hadden er 3!) zijn "praktijk deskundigen" met veel bagage! Training Scrum Master gaat veel verder dan alleen die rol. Veel aandacht voor agile en de andere rollen.

Peter Kruithof

1 jaar geleden
Scrum Academy heeft ervoor gezorgd dat mijn kennis en vaardigheden op het gebied van Agile Coaching zijn bijgespijkerd. Dat is ook waar ik voor betaald heb, dus dat is prima. Waar ik niet voor betaald heb: één van de meest energieke, waardevolle en vet gave trainingen die ik ooit heb mogen volgen! Na elke trainingsdag kwam ik knetterend van de energie naar buiten en zat mijn kop vol met goede ideeën die ik meteen kon toepassen! Twee trainers op een club van 12, veel participatie, interactie, goede verhalen en een fantastische sfeer met elkaar. Dit wil je. Ik kan Scrum Academy van harte aanbevelen!

Ronald Ruigrok

1 jaar geleden
Super leuke en waardevolle training gehad, kan niet wachten om het geleerde in praktijk te gaan brengen!

Sem van der Wal

1 jaar geleden
Praktische training in een ontspannen sfeer met collega's uit allerlei bedrijven. Intensief maar veel geleerd over het vak coaching in relatie tot Agile en Agile transformaties. Veel tips direct toepasbaar. Mooie dagen gehad in Amsterdam Noord!

Carolien Tijssen

1 jaar geleden
In juni 2018 deelgenomen aan Agile coach training bij Scrum Academy in Asd. Zeer inspirerende cursus met ervaren trainers en betrokken mede-cursisten. Een aanrader!

Rene Hulselmans

1 jaar geleden
De praktijk gerichte training tot Agile Coach is een absolute aanrader. Gedurende deze 4 dagen wordt je door de actieve werkvormen continue uitgedaagd. De onderwerpen en voorbeelden sluiten goed aan op de praktijk. Een verrijking voor een ieder die bruikbare tools, tips en tricks wil gaan toepassen in de praktijk.

Rene Duijzer

12 maanden geleden
Zeer leerzame training gevolgd onder leiding van Jan Pieter, Anton en Gert Jan. Een goede balans tussen theorie, praktijk en vakbekwame trainers hebben ervoor gezorgd dat ik na twee dagen als Scrum Master de deur ben uitgelopen. Veel dank!

Menno van Elsas

11 maanden geleden
De Agile Coach training van de Scrum Academy is ontzettend leerzaam en waardevol. Na elke trainingsdag ging ik vol energie en allerlei handige theorie, tools, en workshops naar huis. Roy en J.P. zijn zeer goede trainers die er voor zorgen dat je theorie gelijk kan oefenen en toepassen in de praktijk. Daarnaast geven ze allerlei tips en tools mee om me verder in te ontwikkelen na het volgen van de training. Zeker een aanrader!

Manon van der Wal

10 maanden geleden
Sterke training. De interactieve wijze van deze training maakt dat de kennis en vaardigheden mij echt goed bij blijven. Daarnaast zorgen de trainers ervoor dat je in vier dagen zowel veel praktische kennis als vaardigheden rijker bent. Ook is er veel aandacht voor het groepsproces wat maakt dat je echt aan de slag gaat met de onderwerpen en elkaar. Zo leer je ook nog eens op een leuke manier nieuwe mensen kennen.

Michiel Daggert

8 maanden geleden
Prima trainers en een goede mix tussen theorie, agile werkvormen en praktijk.

Robert Gaal

6 maanden geleden
Great course with experienced and enthusiastic trainers! If you are all about learn by doing --> try Scrum Acadamy

Linde van Wulfften Palthe

6 maanden geleden
Lees alle reviews op Google
5 redenen
om voor de Agile Change Management training te kiezen
Is dit niet de training die je zoekt? Bekijk onze andere trainingen: