Scrum Master Training

2 daagse training waarin je leert hoe je teams optimaliseert met scrum en een mindset van continu verbeteren creëert

Je wilt leren om als Scrum Master aan complexe projecten te werken met een – multidisciplinair- team. Je wilt vaardigheden leren hoe je Agile werken en Scrum als framework toe kunt passen in jouw organisatie en met jouw team.

De eerste stap is natuurlijk om te leren wat Agile en Scrum precies inhoudt en wat jouw rol is als Scrum Master. Deze training leert je alle ins en outs van Agile en Scrum, zodat je direct kunt starten als Scrum Master. Na afloop van de training kun je deelnemen aan een speciaal examen, (PSM1) zodat je de Scrum Master certificering kunt behalen.

Wat ga je leren tijdens een Scrum Master opleiding?

Tijdens de Scrum Master opleiding leer je op een interactieve manier de theorie van Agile en Scrum, de kern van het Scrum framework en alle events. Je leert wat de verschillende rollen zoals Product Owner en Agile coach inhouden. Daarnaast is er veel aandacht voor de vaardigheden, zowel hardskills als softskills, die je nodig hebt als Scrum Master en hoe je die in de praktijk toepast, zoals sprintplanning, sprint retrospective en het begeleiden van de daily scrum. Daarnaast leer je de eerste stappen zetten als ware Change Agent en Servant leader van het team, want echt Agile en Scrum werken vraagt een compleet andere agile mindset dan traditioneel werken.

De opbouw van de Scrum master training

Wat maakt de trainingen van Scrum Academy uniek? Wij zorgen altijd dat je aan het denken wordt gezet én je een praktische toolbox met tips en tricks vult. De Scrum Master opleiding is super interactief en bestaat uit theorie, veel oefenen in kleine groepen aan de hand van praktijkgerichte cases en meer informatie over het officiële examen voor een certificering. De training duurt twee dagen en telt maximaal 16 deelnemers.

Deel Agile:

 • Voordelen van Agile boven traditioneel werken?
 • Betekenis van het Agile Manifesto
 • Toepassing van Agile Principles
 • Ervaren van agile in een game

Deel Scrum:

 • De werking van Scrum het Framework
 • De rollen en doelen per rol
 • De events die Scrum tastbaar maken
 • Artifacts, die helpen om Scrum effectief te maken

Deel Scrum Master:

 • Verdieping van de rol en skillset van de Scrum Master
 • Praktische tools voor een Scrum Master bij het faciliteren van o.a. events en interventies
 • Samenstellen en begeleiding van Agile Development Teams
 • Samenwerking met Product Owner
 • Begeleiding van de organisatie in Agile en Scrum

Certificering Professional Scrum Master (PSM I)

Na afloop van de Scrum Master training ontvang je een certificaat van deelname. Als het belangrijk voor je is, kun je een online examen voor de certificering van Professional Scrum Master I (PSM I) doen bij scrum.org. Daarna ben je geregistreerd Scrum Master. Tijdens de Scrum Master opleiding ontvang je hierover alle informatie en hoe je jezelf hierop moet voorbereiden.
Locatie

Pand NoordMeeuwenlaan 98-1001021 JL Amsterdam
toon in Google maps

Duur
2 dagen
start 9u tot 16:30u
Doelgroep
Startende Scrum Masters
Extra
Scrum Master Toolkit
Prijs (ex. BTW)

€ 1095

Waardering

Jouw trainer(s)

Jan-Pieter van den Heuvel

Jan-Pieter van den Heuvel

Martijn van Asseldonk

Martijn van Asseldonk

Rose-Anne Dottinga

Rose-Anne Dottinga

Schrijf je nu in!

Word Scrum Master en zet je wereld in beweging! Je leert teams en werk te optimaliseren met Agile en Scrum. Onze training is een volledig programma om je PSM1 te halen én zit vol praktische tools, zodat je vol zelfvertrouwen heel praktisch aan de slag gaat.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de training? Neem dan contact op met Gert-Jan Danenberg. Bellen 06-11535207.

N

Scrummers sinds 2008

Het adapteren van Scrum zit in ons bloed
N

Score van 4.8 / 5 sterren op Google

Je leert ook van een sterk & divers deelnemersveld
N

Tjokvol met praktische tips en tricks

Je gaat vol zelfvertrouwen direct aan de slag!

Deelnemers over deze training

mei 2018 – Duidelijke verhaallijn en heel veel interactie. Geen saaie powerpoint afdraai. De trainer (wij hadden er 3!) zijn “praktijk deskundigen” met veel bagage! Training Scrum Master gaat veel verder dan alleen die rol. Veel aandacht voor agile en de andere rollen.

Waardering: Peter Kruithof

Scrum Master, Onderlinge 's Gravenhage

april 2018 – De cursus Scrum Master is een echte aanrader. Enthousiaste cursusleider met heel veel kennis en ervaring die de stof op een interessante en leerzame wijze overbrengt.

Waardering:  Marinka ter Haak

Scrum Master, NBD Biblion

mei 2018 – Zeer leerzame en interessante training. Heeft ons veel inzichten gegeven hoe we nog beter ons werk kunnen doen en nog meer waarde voor de klant kunnen creëren. Jan-Pieter was energiek en een goede gastheer!

Waardering:  Maik Leenards

LabelA

feb 2018 – De opleiding tot Srummaster met veel plezier gevolgd bij Scrumacademy. De dagen waren op een zeer praktische en interactieve wijze ingestoken. Hierdoor waren wij als cursisten echt onderdeel van de training. Aanrader voor iedereen die zich wil opleiden tot Scrummaster.
Waardering:  Pim Vincentie

Strateeg, Acato

Inschrijven Scrum Master Training

Kan ik je helpen?

Gert-Jan Danenberg
Managing Director & Agile Coach
+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Discussieer mee op:
Bezoekadres
Scrum Academy
TT Vasumweg 95
1033 SG Amsterdam