Lean Innovation Inschrijven

Lean Innovation

Inschrijven

Praktische handvatten voor een effectieve innovatiecultuur

Sneller, effectiever en met minder risico innoveren: dat is de uitdaging van grote en kleine organisaties. In deze training oefen je technieken om ‘evidence-based’ te innoveren. We gaan in op de bijbehorende mindset en de stappen naar een innovatiecultuur.

Aan de slag met bewezen tools

Bij Scrum Academy is de training Lean Innovation een interactieve combinatie van theorie en praktijk. Ervaren professionals nemen je mee in hun wereld. Je hoort uit de eerste hand wat werkt in de praktijk. Aan de hand van een case oefen je een volledige innovatiecyclus.

Gedurende de twee dagen werk je veel samen met deelnemers van diverse industrieën. Je deelt elkaars ervaringen en gaat extra verrijkt de training uit. We nodigen je uit om een eigen case mee te nemen. Zo kan je direct de inhoud van de training toepassen op jouw situatie. Na afloop heb je een stevige basis om jouw organisatie effectiever te laten innoveren.

Iteratief innoveren

De kern van de training Lean Innovation is een innovatiecyclus waarbij kennisontwikkeling centraal staat: build, measure, learn. Toegevoegde waarde staat centraal. In de eerste twee fases van innovatie bestaat de belangrijkste toegevoegde waarde uit kennis. Met slimme experimenten zet je team aannames om in gevalideerde kennis. Zo kan je in een vroeg stadium inzicht krijgen in de belangrijkste features van je product, je waardepropositie, je prijsstelling en de technische haalbaarheid.

In de derde fase van innoveren betekent toegevoegde waarde niet alleen kennis, maar ook inkomsten. Je leert om een goed Minimum Viable Product (MVP) te bepalen om daarmee de stap naar de markt te versnellen.

In het laatste deel van de training gaan we in op de randvoorwaarden om deze aanpak in te bedden in de organisatie. Lean Innovation gaat namelijk slecht samen met de klassieke vorm van management. Er is een omgeving nodig waarin budgetten en beleid afgestemd zijn op leren in plaats van het vermijden van fouten.

In het kort

 • Praktijkgerichte training
 • 2 Dagen
 • Inclusief uitgebreid lunchbuffet
 • Max 16 deelnemers
 • Leer hoe je een succesvolle innovatie doet

Voor wie?

Ben jij marketeer en productmanager op zoek naar nieuwe markten? Of heb je gewoon een idee waarmee jij de wereld gaat veroveren? Met deze training is je proces op de rails en kan je je energie volledig in de inhoud stoppen.

Locatie

Pand Noord
Meeuwenlaan 98-100
1021 JL Amsterdam

Beschikbare data

24 & 25 juni 2019
Liever een andere datum

Extra

The Startup Way van Eric Ries

Prijs (ex. BTW)

€ 1495

Waardering

Programma

Dag 1

 • Hoe bouw je een business model?
 • Hoe maak ik een sterke Value Proposition?
 • Wat zijn de eigenschappen van een succesvolle innovatie?
 • Hoe leer ik zo snel mogelijk van mijn markt en doelgroep?
 • Hoe formuleer ik hypotheses?
 • Hoe zorg ik voor Desirability, Feasability en Viability?
 • Hoe valideer ik inzichten over mijn doelgroep?

Dag 2

 • Hoe kan ik ook anders hypotheses toetsen?
 • Wat is een goed MVP?
 • Wat is een goede Pivot?
 • Wat betekenen de inzichten uit de training voor mijn eigen case?
 • Hoe organiseer ik Lean Innovation?
 • Hoe ‘verkoop’ ik deze aanpak?

Twijfel je welke training bij jou past?

Neem contact op met
Gert-Jan Danenberg

Managing Director & Agile Coach

+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Bel mij terug

Jouw trainers

Gert Hans
Berghuis
Anton
Vanhoucke
Geeske
Kloostra-Breunissen

Deelnemers over onze trainingen

There’s so much fluff, misunderstanding and buzzwording when it comes to Agile and it’s implementations. Not with these guys! They know what they’re talking about. They live their program and tools. Combined with an energy level that’s off the chart, this has been a rollercoaster ride. And I leave with a duffel bag filled with tools, ideas and experiences. Thanks guys!!

Rein Groot

2 jaar geleden
Great Scrum Master course. Lots of energy, lots of information. Understandable, relatable and fun.

Webmaster TOPdesk

2 jaar geleden
Excellent Scrum Master Training. Top trainers with lots of agile experience.

Myrthe Yeh

1 jaar geleden
4 Days absolutely packed with information, tips, tricks and games. Fun and absolutely worth it!

Tom Kamphuis

2 jaar geleden
Duidelijke verhaallijn en heel veel interactie. Geen saaie powerpoint afdraai. De trainer (wij hadden er 3!) zijn "praktijk deskundigen" met veel bagage! Training Scrum Master gaat veel verder dan alleen die rol. Veel aandacht voor agile en de andere rollen.

Peter Kruithof

1 jaar geleden
Scrum Academy heeft ervoor gezorgd dat mijn kennis en vaardigheden op het gebied van Agile Coaching zijn bijgespijkerd. Dat is ook waar ik voor betaald heb, dus dat is prima. Waar ik niet voor betaald heb: één van de meest energieke, waardevolle en vet gave trainingen die ik ooit heb mogen volgen! Na elke trainingsdag kwam ik knetterend van de energie naar buiten en zat mijn kop vol met goede ideeën die ik meteen kon toepassen! Twee trainers op een club van 12, veel participatie, interactie, goede verhalen en een fantastische sfeer met elkaar. Dit wil je. Ik kan Scrum Academy van harte aanbevelen!

Ronald Ruigrok

1 jaar geleden
Super leuke en waardevolle training gehad, kan niet wachten om het geleerde in praktijk te gaan brengen!

Sem van der Wal

11 maanden geleden
Praktische training in een ontspannen sfeer met collega's uit allerlei bedrijven. Intensief maar veel geleerd over het vak coaching in relatie tot Agile en Agile transformaties. Veel tips direct toepasbaar. Mooie dagen gehad in Amsterdam Noord!

Carolien Tijssen

11 maanden geleden
In juni 2018 deelgenomen aan Agile coach training bij Scrum Academy in Asd. Zeer inspirerende cursus met ervaren trainers en betrokken mede-cursisten. Een aanrader!

Rene Hulselmans

11 maanden geleden
De praktijk gerichte training tot Agile Coach is een absolute aanrader. Gedurende deze 4 dagen wordt je door de actieve werkvormen continue uitgedaagd. De onderwerpen en voorbeelden sluiten goed aan op de praktijk. Een verrijking voor een ieder die bruikbare tools, tips en tricks wil gaan toepassen in de praktijk.

Rene Duijzer

10 maanden geleden
Zeer leerzame training gevolgd onder leiding van Jan Pieter, Anton en Gert Jan. Een goede balans tussen theorie, praktijk en vakbekwame trainers hebben ervoor gezorgd dat ik na twee dagen als Scrum Master de deur ben uitgelopen. Veel dank!

Menno van Elsas

9 maanden geleden
De Agile Coach training van de Scrum Academy is ontzettend leerzaam en waardevol. Na elke trainingsdag ging ik vol energie en allerlei handige theorie, tools, en workshops naar huis. Roy en J.P. zijn zeer goede trainers die er voor zorgen dat je theorie gelijk kan oefenen en toepassen in de praktijk. Daarnaast geven ze allerlei tips en tools mee om me verder in te ontwikkelen na het volgen van de training. Zeker een aanrader!

Manon van der Wal

8 maanden geleden
Sterke training. De interactieve wijze van deze training maakt dat de kennis en vaardigheden mij echt goed bij blijven. Daarnaast zorgen de trainers ervoor dat je in vier dagen zowel veel praktische kennis als vaardigheden rijker bent. Ook is er veel aandacht voor het groepsproces wat maakt dat je echt aan de slag gaat met de onderwerpen en elkaar. Zo leer je ook nog eens op een leuke manier nieuwe mensen kennen.

Michiel Daggert

7 maanden geleden
Prima trainers en een goede mix tussen theorie, agile werkvormen en praktijk.

Robert Gaal

4 maanden geleden
Great course with experienced and enthusiastic trainers! If you are all about learn by doing --> try Scrum Acadamy

Linde van Wulfften Palthe

4 maanden geleden
Lees alle reviews op Google
4 redenen
om voor de Lean Innovation Training te kiezen
Is dit niet de training die je zoekt? Bekijk onze andere trainingen: