Anton Vanhoucke

Agile Coach & Trainer

“Fail fast. En dan betere dingen verzinnen. Dat is de grote winst van Scrum.”

Neem contact op

Anton heeft jarenlange ervaring met Agile technieken. Eerst vanuit de productontwikkeling in de Fast Moving Consumer Goods (FMCG), later bij het ontwikkelen van websites. Hij heeft vele malen de rol van Scrum Master en Product Owner vervuld. Zelfs met First Lego League scrumt hij robots in elkaar. Mede auteur van 'Get Agile', auteur van 'Sturen op Resultaat'.

Anton is auteur van het boek Sturen op Resultaat. Dat boek gaat over hoe je zorgt voor afstemming over doelstellingen en verwachte resultaten. De technieken uit dit praktische boek zijn een bruikbare aanvulling voor elke organisatie die met Scrum of SAFe werkt. Hij werkt op dit moment aan de Engelstalige versie. Naast schrijven houdt Anton ook van lezen en luisteren.

Cases van Anton Vanhoucke

Case | CASE: Large-scale LEGO simulatie bij Ksyos

door | 20 oktober 2022

We verbeterden de onderlinge communicatie met een Large-scale LEGO simulatie. Bij een dergelijke simulatie werken de vier teams samen aan één gezamenlijke uitdaging. De bedoeling van die simulatie is om gedrag en onderliggende patronen die in de praktijk ook voorkomen met elkaar te analyseren en te lijf te gaan.

Lego simulatie

Case | CASE: Brands Group. Interactieve teamdag!

door | 2 juli 2021

De situatie bij het team van Brands Group De afgelopen periode van thuiswerken was niet ideaal voor de onderlinge communicatie. Je zult het vast herkennen: de drempel om elkaar op te zoeken is wat hoger en de toevallige ontmoetingen zijn zeldzaam. Gelukkig is het team van Brands een half jaar geleden gestart met Agile werken, […]

Team Alignment

Case | CASE: Gemeente Amsterdam. Agile Invoering van de Omgevingswet

door Adrie Dolman | 3 maart 2020

‘Aansluiten, vullen, oefenen’ (AVO) is in 2020 voor alle overheden in Nederland het devies bij de invoering van de Omgevingswet per 1 januari 2021. Hoe pak je zoiets Agile aan? En gaat het uiteindelijk ook werken?  Omgevingswet Vanaf 2021 treedt de Omgevingswet in werking. De wet staat voor een goede balans tussen beschermen en benutten […]

Agile en Scrum

Case | CASE: Milieudefensie. Draagvlak voor Klimaatrechtvaardigheid? Dat doe je Agile

door Anton Vanhoucke | 18 november 2019

Draagvlak voor Klimaatrechtvaardigheid? Dat doe je Agile. Vereniging Milieudefensie vroeg Scrum Academy om het succes van haar eerste Scrum Team op te schalen naar andere teams. De doelstelling? Een organisatie met radicale focus op milieu-resultaat.
Stap-voor-stap richting draagvlak.

Scrum en Agile trainingen Milieudefensie

Trainingen met Anton Vanhoucke?