Agile voor Managers

Een interactieve 2-daagse opleiding in Amsterdam voor Agile Managers

Organisaties stappen massaal over op zelforganiserende agile teams. Maar wat betekent deze verandering voor de rol van het management? Als jouw organisatie Agile gaat werken dan heeft dat grote impact op de organisatie als geheel. Een Agile organisatie vraagt een andere kijk op leiderschap en hoe je als een holistische Tribe de hoogste waarde levert in de kortste time-to-market. Ook de rol van het management transformeert naar geavanceerd leiderschap:

 • Je gaat multidisciplinaire teams formeren en faciliteren in hun zelforganisatie en zelfontwikkeling.
 • Je weet op het juiste moment en volgens de meest effectieve manier op te schalen zodat de organisatie sneller kan groeien.
 • Je bent bedreven in environmental coaching, zodat ook de Agile omgeving ontstaat en Agile Teams in de flow komen waarin zij sneller leren en groeien.

Dit vraagt meer kennis en kunde van het management. MT’s gaan zich verdiepen in holistische organisatiemodellen en maken bewuste keuzes hoe zij hun Agile organisatie vormgeven en succesvol laten zijn. De training Agile voor Managers is daarom een must have voor alle managers bij organisaties die succesvol willen zijn en succesvol willen blijven met Agile-Scrum.

Wat leer je tijdens de opleiding Agile voor Managers?

Je leert waarom organisaties sinds 2009 massaal voor de Agile aanpak kiezen. En waarom Agile-Scrum teams altijd beter en sneller presteren dan individuele medewerkers op een afdeling. Hoe je risico’s tot het minimum kunt beperken en de time-to-market zo kort als mogelijk kunt houden. Welk persoonlijkheidsprofiel uitstekend past in een Agile en Scrum team en hoe je de drijfveren van deze mensen aanspreekt. Maar bovenal de impact van organisatiemodellen en leiderschapsstijlen op het uiteindelijke resultaat van de onderneming. Je gaat samen met andere managers aan de slag om voor jouw eigen organisatie het beste model te ontwerpen. In het design teken je gelijk de nieuwe rollen waar jouw organisatie mee te maken krijgt en wat de impact van agile op jouw eigen leiderschap heeft. Met dit alles in de pocket kun je in jouw organisatie goed uitleggen hoe de nieuwe Agile organisatie het beste werkt.

Waarom deze training volgen bij Scrum Academy?

Bij Scrum Academy, dé specialist in Agile en Scrum, is de workshop Agile Leadership voor managers een unieke en interactieve combinatie van theorie en praktijk. Bij ons volg je de opleiding met andere managers met praktijkervaringen uit organisaties die transformeren naar een Agile organisatie. Er is dan ook veel aandacht voor het uitwisselen van ervaringen en vooral actief doen. Tussen de workshop dagen door krijg je praktijkopdrachten mee die in de volgende bijeenkomst besproken worden. Er wordt gewerkt met een interactieve digitale leeromgeving waarin deelnemers onderling leerervaringen, tips & trucs en inspiratie uitwisselen. Op een inspirerende manier Agile en Scrum organiseren zit in ons bloed, dus na de training ben jij direct klaar om aan de slag te gaan. Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen. Deze training kan ook incompany gegeven worden, voor minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers. Vraag naar de mogelijkheden.

Rond de workshop Agile voor Manager voor managers af en ontvang een certificaat

Aan het einde van de workshop krijg je een certificaat van de Scrum Academy. Wil jij de nieuwe leider worden? Schrijf je dan in. De workshop duurt twee dagen en wordt gegeven door Adrie Dolman. Adrie Dolman MSc is Master of Science in Management en Organisatie. Hij is sinds 2009 actief als senior mentor/coach in Agile Leadership en Agile Marketing. Elke dag die u met Adrie werkt aan een Agile organisatie is een zeer goede investering in uw bedrijf. De Agile-Scrum teams zullen u dankbaar zijn.

Locatie

Pand Noord
Meeuwenlaan 98-100
1021 JL Amsterdam

Duur

2 dagen start 9u tot 16:30u

Doelgroep

Managers die Agile willen werken

Extra

Delegation Pokercards

Prijs (ex. BTW)

€ 1.495,00

Waardering

Deze training is nog niet beoordeeld

Jouw trainer(s)

Adrie Dolman

Adrie Dolman

Schrijf je nu in!

Word de beste Agile Manager en zet jouw wereld in beweging! Je leert hoe je agile transities in gang zet, hoe je agile opschaalt en hoe je teams vanuit jouw rol het beste ondersteunt en wat dat betekent voor jouw persoonlijk leiderschap. Heb je vragen of wil je meer informatie over de training? Neem dan contact op met Gert-Jan Danenberg. Bellen 06-11535207.

N

Scrummers sinds 2008

Agile zit in ons bloed

N

Score van 4.8 / 5 sterren op Google

Je leert ook van een sterk & divers deelnemersveld

N

Tjokvol met praktische tips en tricks

Je gaat vol zelfvertrouwen direct aan de slag!

Deelnemers over deze training

23 jan 2017 – Na jaren projectmanagement op de ‘old-fashion’ manier bedreven te hebben, was het zeer nuttig en interessant om de SCRUM-methodiek uitgelegd te krijgen. Onderdelen/begrippen vanuit deze methode paste ik al wel toe in mijn dagelijkse werk, maar nu we echt de theorie ingedoken zijn, zie ik dat we daarin nog veel kunnen optimaliseren om zodoende echt de voordelen van SCRUM te bewerkstelligen. De training was deels generiek en deels gebaseerd op het scrummen van digitale producten. Als je niet uit die wereld komt kan dat wat inlevingsvermogen van je vragen. Toch kan ik de training zeker aanraden aan iedereen die bekend wil raken met de basisprincipes van SCRUM / Agile. Waardering: ★★★★★

Maaike Luier

Functie, Born05

09 dec 2016 – Praktische training met voldoende tijd om de algemene theorie toe te passen op je eigen situatie. Waardering: ★★★★★

Dorieke Looije

Functie, Butterfly Works

31 okt 2016 – Top Scrum master training! Theorie & hands-on in een goede balans. Start met theorie, een stuk uitleg, praktijkervaringen + dan zelf aan het werk, zelf ervaren, cases uitwerken. Ook leer je veel het goed samengestelde team van deelnemers en hun praktijkervaringen. Alle vragen die iedereen heeft worden van “to do’s” weg gescrumd naar “done” in 2 dagen tijd. Waardering: ★★★★★

Carmen Duijvelshoff

Functie, ToolKeet

20 jan 2017 – Ik heb twee hele leerzame, inspirerende maar ook intensieve dagen gehad. De training had een goede balans tussen theorie en praktijk en fijne trainers. Oh en niet te vergeten: de broodjes waren heerlijk 🙂 Waardering: ★★★★★

Natalie van Avendonk

Functie, Enexis

12 dec 2016 – Fijne training met goede balans tussen theorie en toepasbaarheid in praktijk. Er zit goed tempo in de trainingsdagen en Rose Anne en Tibert weten op heldere wijze de principes uit te leggen en dit te ondersteunen met hun eigen praktijkvoorbeelden. Ik begon vrij sceptisch aan de training, maar ben na 2 dagen helemaal enthousiast geworden over Scrum! Waardering: ★★★★★

Marthe van der Westerlaken

Functie, Born05

31 okt 2016 – Goede leerzame en interactieve dagen gehad! Ik ga scrum na deze training zelf bij bedrijven toepassen. Een aantal puzzelstukken (User Stories, Planning, terminologie e.d.) vielen op hun plaats. De gehele aanpak is nu goed weergegeven en getraind. Ik voer International grote projecten uit (>100 project leden) en kan nu met een juiste work breakdown komen tot meerdere scrum teams waarbij de nieuwe scrum principles worden toegepast. Rose-An en Gert-Jan zijn een prettig en vakkundig team die theorie en praktijk goed met elkaar af wisten te wisselen. Veel dank daarvoor! Waardering: ★★★★★

Jos Romijn

Functie, QBC, Internationale Sap implementaties

Inschrijven Agile voor Managers Training

 • Training informatie

 • Amsterdam

  Pand Noord

  Meeuwenlaan 98-100

  1021 JL Amsterdam

 • Deelnemer(s)

 • VoornaamAchternaamE-mailTelefoonnummer 
  Nieuwe rij toevoegen
 • De factuur gaat naar

 • Voornaam
 • Achternaam
 • Straatnaam + huisnummer
 • Plaats
 • Postcode
 • Betaling via factuur

 • Prijs: € 1.495,00 Aantal:
 • € 0,00
 • € 0,00
 • € 0,00
 • Als je je aanmeldt is je inschrijving definitief. Je ontvangt een bevestigingsmail en separaat een factuur. Uiterlijk 7 dagen voor aanvang van de training ontvang je praktische informatie.

Kan ik je helpen?

Gert-Jan Danenberg
Managing Director & Agile Coach
+31 (0)85 1302117
+31 (0)6 11535207
gert-jan@scrumacademy.nl

Discussieer mee op:

Bezoekadres Scrum Academy TT Vasumweg 95 1033 SG Amsterdam